Makkelijke speculaas amandelspijs bladerdeeghapjes

Makkelijke speculaas amandelspijs bladerdeeghapjes

De Sinterklaasgekte is hier thuis behoorlijk van toepassing, ik merk dat beide kids ontzettend druk zijn en dat ze bijna alleen nog maar over Sinterklaas kunnen praten. Natuurlijk hartstikke leuk en ik kijk zelf ook uit naar pakjesavond, ik vind Sinterklaas altijd heel gezellig en het is voor mij ook weer excuus om lekkere dingen te bakken. Vorig jaar maakte ik een pepernotentaart van Miljuschka en ook gevulde speculaas stond al eens op tafel. Maar voor dit jaar wil ik iets eenvoudigers maken, en zo bedacht ik heerlijke speculaas amandelspijs bladerdeeghapjes. Super lekker voor bij de thee en koffie en ook nog eens door iedereen te maken met een oven!

Benodigdheden:

  • pakje kant-en-klaar roomboter bladerdeeg
  • 150 gram speculoospasta
  • 100 gram amandelspijs (dr Oetker)
  • 1 ei (geklutst, voor het glazuur)
  • handje amandelschaafsel
  • 50 gram pure chocolade

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Doe de speculaaspasta en amandelspijs en de helft van het ei in een kommetje en meng dit door elkaar. Hierna snij je het bladerdeeg diagonaal door midden, zodat er twee kleine driehoekjes ontstaan. Smeer de bladerdeeg plakjes in met de speculoos-amandelspijs pasta en vouw dicht. Smeer de flapjes in met het overgebleven ei en maak af met wat amandelschaafsel. Doe de bladerdeeghapjes in de oven voor ongeveer 20 minuten. Laat de hapjes afkoelen en maak af met een klein beetje gesmolten chocolade. Eet smakelijk!