Jamie Oliver pasta met doperwten, munt en vega speckjes

Jamie Oliver pasta met doperwten, munt en vega speckjes

pastajo1

Deze pasta at ik een tijd geleden bij mijn ouders en ik heb direct het recept gevraagd aan mijn vader. Inmiddels staat dit recept meerdere malen per maand op tafel. Het is een recept van niemand minder dan Jamie Oliver en deze pasta kookt hij vaak voor zijn kinderen. Het is ontzettend gemakkelijk en snel te maken maar hierdoor zeker niet minder lekker. Ik ben heel erg fan, net als de rest van mijn gezin en daarom voor jullie het recept.

Wat heb je nodig (4 personen):

  • 350 gram pasta (bijvoorbeeld schelpjes)
  • 2 grote eetlepels Creme Fraische
  • 225 gram tuinerwten uit de vriezer
  • handjevol verse munt
  • 1 citroen
  • 1 pak vega speckjes van de Vegetarische Slager (of normale spekjes of gerookte zalm)
  • 40 gram geraspte parmezaanse kaas

jop3

Bereiding:

Doe de pasta in een pan met ruim kokend water en kook de pasta totdat het gaar is. Snij de munt fijn en snij de citroen door de helft. Pak vervolgens een hapjespan en bak hierin de vega speckjes knapperig. Wanneer de speckjes klaar zijn voeg je de tuinerwten toe en je laat deze even kort meebakken totdat ze ontdooit zijn. Vervolgens voeg je de creme fraische toe en haal je 50 ml kookvocht uit de pan met pasta en ook dit voeg je toe aan de hapjespan. Zorg ervoor dat alles goed met elkaar mengt en dat je een egaal “sausje” krijgt. Vervolgens voeg je citroensap toe van ongeveer 1 citroen, voeg je de munt en 20 gram parmezaanse kaas toe. Verwarm dit nog even goed en vervolgens kan de gaargekookte pasta hieraan toevoegt worden. Meng het goed door elkaar en verdeel over vier borden en maak af met nog wat geraspte parmezaanse kaas en een takje verse munt. Eet smakelijk!