Recept voor lekkere luchtige American Pancakes

Recept voor lekkere luchtige American Pancakes

Als je mijn kinderen ergens blij mee kunt maken, dan zijn het pannenkoeken voor ontbijt. Dus dit doe ik dan ook regelmatig, ik heb zelfs een heuse pannenkoekenpan. Meestal maak ik echte Hollande pannenkoeken gemaakt van bloem, melk, eieren en een snuf zout maar soms voor de afwisseling maak ik ‘American Pancakes’. Ik vind deze Amerikaanse variant ook erg lekker en ook hiermee maak ik mijn kindjes erg blij. Ik heb al redelijk vaak American Pancakes gebakken en iedere keer met een ander recept. Inmiddels heb ik een eigen recept en hieronder kun je lezen waarmee en hoe ik deze lekkere pannenkoekjes bak…

americanpancakes

Ingrediënten (voor ongeveer 16 kleine American Pancakes):

  • 300 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 420 ml karnemelk
  • 30 gram gesmolten roomboter
  • snuf zout
  • (rood fruit, banaan, stroop etc.)

Bereiding:

Zet de koekenpan alvast op een laag pitje, zodat de pan goed heet kan worden. Wanneer je pan goed heet is, zal je eerste pannenkoek nooit mislukken. Doe het bloem, zakje bakpoeder, baking soda, vanillesuiker en de zout in een kom en meng dit door elkaar. Vervolgens ga je de eieren scheiden en bewaar je de eierdooiers in een apart bakje, deze ga je ook nog gebruiken. Je doet het eiwit in een kom en dit klop je stijf met een mixer. Vervolgens pak je 30 gram boter en laat je dit smelten in de magnetron of in een pannetje. Dit doe je in de kom met droge ingrediënten samen met 350 ml karnemelk en de eierdooiers. Klopt dit goed door elkaar maar dit hoeft niet perfect, het is namelijk niet erg als er nog wat klontjes inzitten. Vervolgens spatel je de stijfgeklopte eiwit er voorzichtig doorheen en je American Pancakes beslag is klaar.

(Door het gebruik van karnemelk in combinatie met bakpoeder en baking soda krijg je een extra luchtig beslag. Uiteraard helpt het opgeklopte eiwit ook mee. Goed is ook om te weten dat je pannenkoeken niet zuur gaan smaken, dus mocht je niet van karnemelk houden geen zorgen).

Wanneer de pan goed heet is doe je hier wat olie of boter in en kan het bakken beginnen. Ik gebruik altijd een soeplepel om beslag in de pan te scheppen. Wanneer je een grote koekenpan hebt kun je meerdere pancakes tegelijk bakken wat natuurlijk wel zo handig is. Wanneer de pannenkoekjes klaar zijn, kun je deze bijvoorbeeld warm houden tussen twee borden. Ik serveer de American Pancakes vaak met lekker veel vers fruit zoals; aardbeien, bananen en frambozen. Eet smakelijk!