Suiker & kaneel rolletjes

Suiker & kaneel rolletjes

Als er één kruid is die ik associeer met de winter, dan is het wel kaneel. Ik ben dol op de smaak en geur van kaneel en het is een perfect ingrediënt om mee te bakken. Ik maakte laatst overheerlijke suiker & kaneel rolletjes en ik kan niet anders dan dit recept met jullie te delen, het is namelijk zo lekker! Het is redelijk makkelijk te maken en kost niet zo heel veel tijd. En nog een leuke bijkomstigheid, je hebt er niet veel verschillende dingen voor nodig en grote kans dat je de ingrediënten al in huis hebt. Na ongeveer 1 uurtje heb je iets heerlijks voor bij de thee of koffie, of wat dacht je voor bij het kerstontbijt?

kaneel1

Wat heb je nodig voor het deeg:

 • 350 gram zelfrijzend bakmeel
 • een snufje zout
 • 2 theelepels suiker
 • 1 theelepel kaneel
 • 2 eierdooiers
 • 200 ml melk
 • 100 gram gesmolten (room)boter

Voor de vulling:

 • 60 gram bruine suiker
 • 2,5 eetlepels gesmolten (room)boter
 • 2 theelepels kaneel

Keukengerei:

 • kleine bakblik
 • deegroller

Hoe te bereiden?

Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe 350 gram zelfrijzend bakmeel in een kom. Voeg een snufje zout, 2 theelepels suiker en een flinke theelepel kaneel toe aan het meel. Roer dit met een pollepel eventjes door. Laat vervolgens 100 gram boter smelten in een pannetje of magnetron. Splits twee eieren en doe het eigeel in een kommetje. Doe hier 200 ml melk en het gesmolten boter bij (zorg dat de boter niet te heet is anders stolt het eigeel) en roer dit tot een egaal mengsel. Voeg vervolgens dit mengsel toe aan het meel en roer dit met een pollepel tot een mooie deeg. Daarna nog heel even met je handen kort kneden zodat je een mooie bal deeg krijgt en je deeg is klaar!

Pak een klein kommetje en doe hier 60 gram bruine suiker, 2,5 eetlepels gesmolten boter en 2 theelepels kaneel in. Roer dit door elkaar tot een glad ‘papje’ en je vulling is klaar.

Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van ongeveer een halve centimeter dik. Smeer deze in met het bruine suiker ‘papje’ en rol het deeg op tot een mooie rol. Pak een scherp mes en snij de rol in plakken van ongeveer 3 cm dik. Vervolgens vet je een kleine bakblik in en leg je de plakken hierin tegen elkaar aan. Vervolgens schuif je de bakblik in de oven voor ongeveer 40 minuten.

kaneel2

Om je kaneel suiker rolletjes nog lekkerder te maken kun je nog een icing maken. Ik heb niet exacte hoeveelheden maar je doet flink wat poedersuiker in een kommetje en hier doe je ongeveer twee eetlepels melk of water bij. Even roeren met een lepel en je icing is klaar!

Zodra de kaneel & suiker rolletjes klaar zijn smeer je de bovenkant in met de icing en kun je gaan genieten van een heerlijke lekkernij. Eet smakelijk!