Overstappen op koffiecups? Dit is waarom!

Overstappen op koffiecups? Dit is waarom!

Koffie is er in veel soorten en smaken te vinden. De bereiding speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol. Een van de populairste koffiesoorten van het moment? Dat zijn koffiecups! Misschien twijfel je wel om erop over te stappen. Dít is waarom je het moet doen.

Gemak

De voornaamste reden dat koffiecups zo populair zijn? Je kiest ermee voor gemak! Het verse kopje koffie staat in een handomdraai voor je klaar, zonder dat je er enige moeite voor hoeft te doen. Het apparaat neemt je immers het werk uit handen. En de cups zijn al helemaal gereed met daarin de juiste hoeveelheid, dus daar hoef je ook niet langer over na te denken. Voor de beginnende koffiedrinker zijn cups ook ideaal, omdat je er nauwelijks kennis voor nodig hebt. Het maakt koffiecups zo geschikt voor iedere koffieliefhebber. Snel is het koffiezetapparaat voor cups ook nog eens, dus je hoeft nooit lang op je koffie te wachten.

Veel keuze

Varieer je graag met smaken? Ook dan zijn de cups een uitkomst. Je hebt een heleboel opties: het aanbod is groot. Probeer vooral verschillende dingen uit. Of lees je in over de verschillende mogelijkheden, om te bepalen waar jouw voorkeur naar uitgaat. Met Dolce Gusto ervaar je bijvoorbeeld allerlei interessante smaakbelevingen – denk aan cappuccino, flat white, latte macchiato of juist intenso. Je kop koffie hoeft zo nooit te vervelen. Haal verschillende smaken in huis om te variëren: de ene keer ga je voor een sterke smaak, dan juist weer voor een milde smaak. Misschien wil je gedurende de dag wel steeds iets veranderen in smaak. Van intens naar subtiel, of andersom. Ook dit is gemakkelijker dan ooit.

Lang bewaren

Drink je niet zoveel koffie? Dan loop je met een verpakking gemalen koffie of koffiebonen tegen het probleem aan dat de smaak verloren gaat. Als zo’n zak eenmaal open is, gaat de kwaliteit namelijk langzaam achteruit. Koffiecups zitten per stuk verpakt, wat dit probleem verleden tijd maakt. Je kunt steeds een enkele cup gebruiken, precies wat je nodig hebt. Het is zelfs een idee om voor een kleine verpakking te gaan, zodat de inhoud alsnog zo vers mogelijk blijft.

Klein huishouden

Vroeger was het gebruikelijk om een filterkoffieapparaat in huis te hebben, waarmee je een grote pot koffie kon bereiden. Maar de tijden waren toen toch wel wat anders: het was bijvoorbeeld heel gebruikelijk om een groot gezin te hebben. Vandaag de dag leven de meeste mensen in een klein huishouden. Is het dan niet veel praktischer om een apparaat voor koffiecups te gebruiken? Hiermee bereid je eenvoudig één kopje per keer. Die grote koffiepot kun je misschien nog bewaren voor wanneer er visite over de vloer is, maar vaker heb je ‘m eigenlijk niet meer nodig.

Minder verspilling

Die kleinere bereiding maakt dus ook dat je minder koffie verspilt. Je hoeft immers niet steeds restjes koffie weg te gooien. Zeker als je overstapt van een filterkoffiezetapparaat, merk je verschil. Er komt precies de hoeveelheid koffie uit het apparaat die je nodig hebt per persoon. Trek in nog meer? Dan zet je gewoon nog een bakkie.