Broodnodige trommels en andere keukenhulpjes

Wist je dat wij in Nederland per persoon per jaar op dit moment zo’n 49 kilo brood eten? Dat komt neer op zo’n 4 sneetjes brood per dag. Ben jij hier medeplichtig aan of haal je zelfs het gemiddelde nog wat omhoog? Als je je herkent in deze broodnodige feitjes, lees dan vooral even verder!

Volgende vraag: hoe bewaar jij eigenlijk je brood? Heb jij vaak je brood in een plastic zak op het aanrecht liggen? Als je nu denkt: ‘ja, guilty!, dan komt dat niet omdat we helderziend zijn. Gewoon omdat dit heel herkenbaar is. Maar wist je al dat als je jouw brood in een zak in het licht bewaart, dat vitamines en mineralen in een brood verloren gaan? Dit feitje was weer iets minder herkenbaar voor ons. En dan hoor je dit ook nog eens nu je nét op de gezonde tour bent en een zak volkoren brood verruilt hebt voor een wit brood. Die vitamines wil je natuurlijk graag behouden! Maar daar hebben wij een tip voor.

Je hebt het vast en zeker vroeger wel eens op de plank van je oma zien staan: een broodtrommel! Toen er nog geen vriezer was, bewaarde men het brood vaak in een broodtrommel. En dat is nog steeds de beste manier: brood blijft het langste vers wanneer je het donker en afgesloten bewaart.

broodtrommel

1. Easyline Broodrommel zwart met plank €15,50 / 2. Easyline Broodtrommel met plank €15,50 / 3. Joseph Joseph broodtrommel met snijplank €64,99

Hoe kan dat beter in een vrolijke en moderne broodtrommel van Cookinglife? Kies voor een eenvoudige houten broodtrommel of juist voor een Joseph Joseph met een modern design. Voor de multitaskers onder ons: we hebben ook broodtrommels met een deksel die kan functioneren als snijplank. Dat is nog eens handig op de vroege ochtend. Zo kun je je boterham, zonder van alles uit de kast te hoeven trekken, in een paar handelingen belegd hebben.

Maatbekers

Wat ook als warme broodjes over de toonbank gaan, zijn de maatbekers van Cookinglife. Kok of geen kok: dit keukenhulpje hoor je in ieder keukenkastje eigenlijk wel te moeten vinden. Of je nou iets gaat bakken voor de hele familie of alleen voor jezelf: grote maatbekers, kleine maatbekers en alles daartussenin is erg handig om in bezit te hebben. Bak je bijvoorbeeld graag met de (klein)kinderen? Dan is een kleine maatbeker super leuk om ze ook een handje mee te laten helpen. Ons motto: heb je voor ieder gerecht de juiste maat, dan weet je zeker dat het niet in de keuken mis gaat! Kan zo op een tegeltje aan de muur in de keuken.

maatbekers

1. Mason Cash maatbeker €24,99 / 2. OXO maatbeker €11,50 / 3. Pyrex maatbeker €12,99

De traditionele glazen maatbekers van Cosy & Trendy passen met een strak en tijdloos design in iedere keuken. Stuitert het keukengerei bij jou regelmatig door de keuken tijdens het koken en vertrouw je jezelf niet met een glazen maatbeker? Dan is een kunststoffen maatbeker het antwoord. Wil je helemaal wat anders? De keramieken maatbekers van Mason Cash zijn niet alleen handig, maar zijn ook gewoon ontzettend leuk voor je keukeninrichting. Want laten we eerlijk zijn: good food is al the sweeter made with good kitchenware! Zo.. kan zo naast het andere tegeltje aan de muur in je keuken!