Tomaten salade met rode pesto en feta

Tomaten salade met rode pesto en feta

De tomaten salade met rode pesto en feta is al heel wat jaren een all-time favorite van mij! Het is een heerlijke salade, perfect voor in de zomer en heel geschikt als bijgerecht voor de barbecue. Deze salade heeft niet heel veel ingrediënten en is gemakkelijk op tafel te zetten!

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 500 gram trostomaten of cherry tomaatjes
  • 1 grote rode ui
  • 200 gram feta kaas
  • halve ciabatta brood
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels rode pesto
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper

Aan de slag:

Snij de tomaten in stukken, doe dit in partjes of plakjes. Dit is een beetje afhankelijk wat jezelf lekker vindt. Snij vervolgens de ui in dunne halve ringen en ook de feta kaas snij je in blokjes. Doe dit bij elkaar in een kom. De ciabatta brood snij je vervolgens in blokjes en doe je op een ovenschaal. Besprenkel het brood met wat olijfolie en zeezout en zet vervolgens in de oven op 180 graden voor ongeveer een kwartier. Het lekkerste is wanneer de stukjes brood lekker krokant zijn.

Ondertussen kan je de dressing gaan klaarmaken. Pak een klein kommetje en doe hier de pesto en rode wijnazijn in. Roer net zolang totdat het een gladde dressing wordt. De dressing schenk je vervolgens uit over de salade en maak het af met nog wat zout en peper.

Deze salade is nog lekkerder wanneer je deze een aantal uren van tevoren maakt. Op het allerlaatste moment doe je het brood door de salade zodat deze lekker krokant blijft. Eet smakelijk!