De lekkerste smoothie bowls!

De lekkerste smoothie bowls!

Pas sinds een aantal jaar begin ik de dag met een ontbijt. Laat ik voorop stellen dat ontbijten nog steeds niet mijn meest favoriete eetmoment is. Ik begin de dag vaak met een latte macchiato en daarna komt langzaam maar zeker mijn spijsvertering op gang. Maar tegenwoordig ben ik een stuk actiever, zo rij ik bijna iedere dag paard en doe ik veel activiteiten waar ikenergie voor nodig heb en ontkom ik niet aan het ontbijt. Sinds kort heb ik ‘smoothie bowls’ ontdekt en dit is hét perfecte ontbijt voor mij. Het is lekker fris, gezond, het zorgt voor voldoende energie, het ziet er aantrekkelijk uit en daarnaast eet het voor mij heel makkelijk weg. Hieronder deel ik recepten van een aantal van mijn favoriete smoothie bowls…

Rood fruit smoothie bowl

Ingrediënten (voor 1):

 • 1 bevroren banaan
 • 1/2 kopje bevroren blauwe bessen
 • 1/2 kopje bevroren aardbeien
 • 1 eetlepel honing
 • 1/2 kopje halfvolle yoghurt
 • toppings zoals granola, gepofte spelt, kokosvlokken en vers fruit

Bereidingswijze:

Doe de bevroren banaan, blauwe bessen. aardbeien in een blender en voeg hier meteen de yoghurt en honing aan toe. Blender dit door elkaar en giet een kommetje. Top het af met toppings naar keuze!

Groene smoothie bowl

Ingrediënten (voor 1):

 • 1 bevroren banaan
 • 1/2 kopje bevroren mango
 • 1/2 kopje bevroren ananas
 • 1 kopje verse spinazie
 • 1/2 kopje kokoswater
 • 1 eetlepel chiazaad
 • Toppings zoals granola, gehakte noten, kokosvlokken en vers fruit

Bereidingswijze:

Doe de bevroren banaan, mango, ananas, spinazie, kokoswater en chiazaad in een blender en meng tot een gladde massa.Giet de smoothie in een kom en voeg toppings naar keuze toe.

Chocolade-banaan smoothie bowl

Ingrediënten (voor 1):

 • 1,5 bevroren banaan
 • 1/4 kopje amandelmelk
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 1 eetlepel pindakaas
 • Toppings zoals granola, pure chocolade, gehakte noten, kokosvlokken en vers fruit

Bereidingswijze:

Doe de bevroren bananen, amandelmelk, cacaopoeder en pindakaas in een blender en meng tot een gladde massa. Giet de smoothie in een kom en voeg toppings naar keuze toe.

Dit zijn mijn drie favorieten, vaak varieer ik zodat mijn ontbijt nooit saai wordt. Soms kies ik voor plantaardige “zuivel” maar soms ook gewoon zuivel gemaakt van koemelk. Ik ben benieuwd of jij houdt van ontbijt en wat jij van de smoothie bowl vindt?