De vele gezondheidsvoordelen van vitamine E

De vele gezondheidsvoordelen van vitamine E

We zijn allemaal wel op de hoogte van het belang van bepaalde vitaminen, vooral over vitamine C en D weten we waarom het zo belangrijk is en welke gezondheidsvoordelen deze vitaminen hebben. Over Vitamine E weten we over het algemeen een stuk minder, maar ook deze vitamine heeft allerlei voordelen wat betreft je gezondheid. Deze vetoplosbare vitamine speelt een belangrijke rol voor je gezondheid en heeft een heleboel voordelen voor ons lichaam. Daarnaast kan een tekort aan Vitamine E een tal van klachten veroorzaken. In deze blog lees je alles over vitamine E en waarom je deze vitamine zeker niet links mag laten liggen. 

Wat is vitamine E?

Vitamine E is een vetoplosbare vitamine die bestaat uit 8 vergelijkbare natuurlijke stoffen, waaronder 4 tocoferolen en 4 tocotriënolen. Deze vitamine staat voornamelijk bekend om zijn antioxidante eigenschappen, waarmee het de schadelijke effecten van oxidatie tegengaat. Deze schadelijke effecten zijn o.a. celbeschadiging.

Welke gezondheidsvoordelen heeft vitamine E?

Maar welke gezondheidsvoordelen heeft vitamine E en waarom is het zo belangrijk om ook deze vitamine voldoende binnen te krijgen? Vitamine E is een antioxidant en heeft een beschermende functie voor onze cellen. Het helpt je lichaam te beschermen tegen o.a. vervuiling en zonlicht waar we in het dagelijkse leven veel aan worden blootgesteld. Ook zie je vaak dat vitamine E wordt toegevoegd aan verschillende verzorgingsproducten zoals crèmes, oliën en serums. Dit is niet voor niks, vitamine E heeft namelijk een heel positieve invloed op de soepelheid van je huid. Ook kun je zelf heel makkelijk je eigen huidverzorgingsproducten maken waar vitamine E in zit, zoals een avocado gezichtsmasker of een lippenbalsem op basis van kokosolie. 

Waar zit vitamine E in?

Gelukkig zijn er genoeg voedingsmiddelen waar van nature vitamine E in zit, je vindt het vooral in producten die rijk zijn aan vetten. Denk aan o.a. zonnebloemolie, amandelen, zalm en tarwekiemolie. Ook vind je het in diverse groenten en fruitsoorten. Heb je een tekort aan vitamine E en ervaar je verschillende vervelende klachten dan zou je naast je normale dieet vitamine E capsules kunnen slikken, deze kun je o.a. kopen bij Orthokliniek Ootmarsum. 

Welke klachten krijg je bij een vitamine E tekort?

Wanneer je een vitamine E tekort hebt kun je klachten krijgen zoals bloedarmoede, spierzwakte, neurologische afwijkingen of een verminderde weerstand. Gelukkig komt een vitamine E tekort niet vaak voor in Nederland, echter kan het wel ontstaan wanneer je lichaam meer moeite heeft om voedingstoffen op te nemen bijvoorbeeld wanneer iemand een chronische darmziekte heeft. 

Zoals je hebt kunnen lezen is ook vitamine E erg belangrijk voor een goede gezondheid en een tekort kan vervelende klachten veroorzaken. Voeg ook zeker huidverzorgingsproducten met vitamine E toe aan je dagroutine, deze producten zijn o.a. te koop online bij Orthokliniek Ootmarsum, juist je huid heeft het zwaar te verduren door diverse schadelijke invloeden van buitenaf en door vitamine E hou jij je huid mooi en stralend!