Mijn plannen en doelen voor 2021

Normaal gesproken begin ik het nieuwe jaar met het bedenken van plannen die ik wil gaan doen en het opstellen van doelen. Voor 2021 wou ik dit in eerste instantie niet doen, vooral vanwege de hele corona situatie waarin we nog steeds zitten en de onzekerheden die daarbij komen kijken. Maar toen bedacht ik mij ineens dat je eigenlijk nooit weet wat een jaar je gaat brengen, neem nou als voorbeeld het jaar 2020. Daarom besloot ik juist wel na te gaan denken over de dingen die ik in dit nieuwe jaar wil gaan doen, dit hoeft overigens niet iets heel groots te zijn. Het opschrijven van je plannen kan helpen bij het verwezenlijken ervan, daarom dacht ik dat het ook wel een leuk idee zou zijn om dit met jullie te delen…

Full focus op mijn blog

Sinds 2009 schrijf ik al voor mijn blog, dat is al een behoorlijke tijd. Meerdere periodes heb ik dit super intensief gedaan en plaatste ik maar liefst 2 artikelen per dag. Maar na het krijgen van twee kinderen merkte ik dat ik er niet zoveel tijd meer voor had. Vorig jaar ben ik wel meer gaan bloggen en ik merk dat ik er nog steeds veel plezier uithaal. Dit wil ik in 2021 gaan voortzetten, alleen dan nog wat intensiever. Ik wil weer meer artikelen maken met daarin mooie collages, actiever worden op social media en wie weet wil ik ook wel weer mijn YouTube kanaal leven inblazen.

wintersport

Op vakantie gaan

Ik ben helemaal niet zo’n vakantieganger, thuis zijn vind ik gewoon heel erg prettig. Maar een aantal weken per jaar op vakantie gaan is natuurlijk wel heel erg leuk, vooral ook om met je gezin samen te doen. Ik hoop heel erg van harte dat het dit jaar weer mogelijk gaat zijn en een vakantie naar Italië lijkt mij fantastisch. Nu beide kinderen ook wat ouder zijn, zullen ze ook veel meer meekrijgen van een vakantie en dat is iets waar ik heel erg naar uit kan kijken. Ook lijkt het mij super leuk om aan het einde van het jaar weer op wintersport te gaan. Emre is dan inmiddels ook wel op een leeftijd dat hij de piste op kan, een snowboard hangt in ieder geval al heel wat jaren klaar voor hem in onze schuur. Maar met zo veel mensen op wintersport mag je bijna wel een aanhanger huren qua hoeveelheid spullen. Gelukkig zijn er ook nog andere opties: via Rameder kun je bijvoorbeeld dakdragers voor je auto verkrijgen zodat je een dakbox mee kunt nemen voor je extra bagage. Het lijkt mij in ieder geval fantastisch om met het hele gezin in het najaar naar Oostenrijk te rijden voor een toffe vakantie!

Meer geld sparen

Geld sparen is niet één van mijn sterkste kanten, ook nooit geweest trouwens. Inmiddels ga ik wel heel verstandig om met mijn geld maar ik zet eigenlijk maar weinig opzij. Mijn doel voor dit jaar is meer geld sparen en dus echt gebruik te gaan maken van mijn spaarrekening die ik al jaren heb. Het specifieke doel is om minimaal iedere maand honderd Euro opzij te zetten. Ik heb trouwens niet iets waarvoor ik aan het sparen ben, ik vind het vooral een prettig idee om wat geld achter de hand te hebben. Op de website van Rabobank vond ik trouwens super goede spaartips.

me time

Meer rustmomenten inplannen

Afgelopen jaar werd ik er eindelijk goed in, ik heb het over rustmomentjes voor mijzelf inplannen. De afgelopen jaren voelde ik mij vooral schuldig en gunde ik mijzelf deze momenten niet, inmiddels ben ik daar dus een stuk beter in geworden. Maar dat mag nog steeds wel wat meer. Ik wil vooral leren om soms het huishouden wat meer los te laten en in plaats daarvan gewoon iets leuks voor mijzelf te gaan doen. Ik heb het afgelopen jaar gemerkt dat het ontzettend goed is om wat meer me-time in te plannen en dat ik hier uiteindelijk een leukere vrouw en moeder van word.

Nieuwe recepten uitproberen

Ik hou enorm van koken en bakken, al mag het soms wel iets uitdagender. Qua bakken daag ik mijzelf al meer uit om af en toe iets nieuws te maken en afgelopen jaar maakte ik regelmatig een spectaculaire laagjes taart in verschillende smaken. Maar wanneer ik kook maak ik toch wel vaak dezelfde soort dingen en ik zou het heel leuk vinden om mij nog meer te verdiepen in verschillende buitenlandse keukens. Op deze website zag ik al een aantal gerechten voorbij komen die ik wel zou willen maken. Ik ben vooral van plan om dit in de weekenden te gaan doen en mocht ik iets heel lekkers maken, dan zal ik het recept zeker op mijn blog delen!

Comments are closed.