Wat een jaar!

Wat een jaar!

Bijna iedere jaar schrijf ik wel een artikel op mijn blog waarin ik terugkijk, ook dit jaar ga ik deze traditie voortzetten. Ik ben dit jaar misschien wat vroeg, 2020 is immers nog niet helemaal afgelopen, maar ik ben wel klaar met 2020 en ik vermoed dat ik niet de enige ben. Het jaar begon hartstikke leuk, ik vierde mijn verjaardag, had net een eigen paard gekregen en we gingen gezellig een weekje op vakantie naar Beekse Bergen. Niks aan het handje! Uiteraard stond het nieuws toen al wel bol van alle berichten rondom corona in China, echter dacht ik toen nog dat het allemaal wel los zou lopen. Totdat het corona virus opdook in Italie, toen wist ik wel dat het virus hoe dan ook in Nederland ging komen. Maar dat we nu in december nog steeds in een golf zitten en in een tweede lockdown, dat had ik nou ook weer niet verwacht en voorlopig is het ook nog niet voorbij…

Het begin van het jaar

In februari was alles nog helemaal gewoon en normaal. Emre werd bijna 4 jaar en ging een aantal dagen alvast wennen op de basisschool. Ook gingen we in deze maand een weekje op vakantie naar Beekse Bergen, wat onwijs leuk was maar het was wel jammer dat ik wat ziek was. Ik had lichte koorts, ik was benauwd, moe en moest behoorlijk hoesten. Nu nog steeds vraag ik mijzelf af of het geen corona virus was?

De eerste lockdown

Op 15 maart vierden wij Emre’s verjaardag en dat was ook tevens de dag dat bekend werd op het nieuws dat er een intelligente lockdown ging komen. De scholen gingen o.a. dicht en Emre zou dus nog niet starten in groep 1. Ik vond dit niet zo heel erg, vooral ook omdat ik het idee had dat Emre er nog niet heel erg aan toe was. Toch kon ik mij wel heel goed voorstellen dat het voor heel veel andere ouders en kinderen lastig zou zijn. Wij hebben natuurlijk ook de mazzel dat ik een thuisblijfmoeder ben en we geen stress hebben vanwege opvang etc. Ik heb van die extra tijd met Emre heel erg genoten en we hadden ook besloten om Emre pas na de zomervakantie te laten starten. We vonden het belangrijk dat hij op een rustige manier kon beginnen en dat alles hopelijk weer wat meer normaal was. Maar we weten allemaal hoe dat is afgelopen, gezien we er nog steeds middenin zitten.

nature

Emre en Milas

Na de zomervakantie is Emre gestart in groep 1 en Milas is begonnen op de peuterspeelzaal. Beide jongens doen het hartstikke goed en hebben het enorm naar hun zin, dat is ontzettend leuk om te zien! Sinds een tijdje zie ik bij Emre ook heel veel nieuwe ontwikkelingen, hij kan ineens veel meer en hij is nu wel echt een kleuter geworden. Met Milas en zijn ontwikkeling gaat het ook razendsnel, je kunt zien dat hij een voorbeeld heeft en heeft praatjes voor tien. Emre verteld bijna niks na een schooldag en Milas verteld alles in geuren en kleuren. Super leuk omdat verschil te zien!

Dankbaar

Dit jaar hebben we niet heel veel bijzondere dingen kunnen doen, maar dat geldt voor bijna iedereen. Mijn man is al sinds halverwege maart thuis aan het werk en ondanks een klein dipje in de eerste paar maanden qua omzet, gaat het nu gelukkig super goed en mogen wij absoluut niet klagen. Wanneer je, zoals mijn man, een eigen onderneming hebt met of zonder personeel is het wel extra spannend wat zoiets met je bedrijf en inkomen gaat doen. Vooral ook in ons geval, gezien mijn man de kostwinner is en we het echt van zijn inkomen moeten hebben. Gelukkig zit mijn man in de IT en dat is een branche die niet direct heel veel te lijden heeft, in iedere geval niet in zijn geval. Ik voel mij hier ook heel dankbaar voor dat wij, ondanks het gebrek aan leuke dingen doen en sociaal contact, weinig negatieve gevolgen ondervinden van het hele corona gebeuren. Ik ben blij en dankbaar dat we ons geen zorgen hoeven te maken financieel gezien en dat we allemaal in goede gezondheid zijn.

Mijn rijlessen

Zoals jullie misschien wel weten ben ik vorig jaar begonnen met rijlessen, echter heb ik dit in maart moeten staken. Ik ben tot nu toe nog niet weer begonnen met lessen en ik vrees dat ik mijn rijbewijs niet ga halen voor 1 juli (dan verloopt mijn theorie). Ik baal hier best wel van maar het is wat het is. Op dit moment wil ik ook niet starten met mijn rijlessen, omdat ik mij hier gewoon echt niet prettig bij voel. Niet alleen vanwege de kans op besmetting, maar ook het moeten rijden met een mondkapje voor is niet heel fijn vind ik.

Therapie voor mijn angst

Dit jaar ging het met mijn angst best oké, het is helaas nog steeds wel aanwezig en vooral naar mijn paard gaan blijft een lastig ding (dat is overigens ook ongeveer het enige wat ik zelfstandig kan doen gezien de hele corona situatie). Inmiddels probeer ik zo vaak mogelijk heen te gaan maar iedere keer moet ik een enorme drempel over. Ook al staat mijn paard hemelsbreed 300 meter van mij vandaan, het is en blijft een lastig ding. Daarom ben ik dit jaar toch weer met therapie begonnen en iedere vrijdagochtend werk ik een uurtje aan mijzelf. Op dit moment zijn we vooral veel bezig met EMDR en dit is iets wat ik in het verleden ook al heb gedaan en dit lijkt voor mij heel goed te werken. Ik merk al wat positieve verandering in mijn gedachtegang en kan soms bepaalde situaties beter relativeren. Voorlopig blijf ik doorgaan met therapie en ik ben erg benieuwd wat het mij allemaal nog gaat opleveren.

2021

Dit jaar was toch wat vreemd, nog steeds heb ik soms het gevoel dat het allemaal niet echt is. Ik vind het ook nog steeds best een raar idee dat we nu overal mondkapjes moeten dragen, dat we afstand moeten houden en dat echt spontane dingen niet meer kunnen. Toch is dit voor nu het nieuwe normaal. Vaak in dit soort artikelen kijk ik vooruit naar het nieuwe jaar, echter vind ik dat voor 2021 best lastig. Alles lijkt nog zo onzeker en ik ben heel benieuwd wanneer alles weer een beetje zo wordt als dat het in 2019 was? Voor mijzelf heb ik wel een aantal doelen, zo hoop ik meer tijd de kunnen spenderen aan mijn blog, social media en hopelijk YouTube omdat ik dit nog steeds erg graag doe. Ook hoop ik van harte mijn rijbewijs te gaan halen in het nieuwe jaar. Maar wat ik vooral hoop is dat we met z’n allen gezond blijven en dat langzaam maar zeker alles weer ‘back to normal’ wordt…