Mijn liefde voor de herfst!

Mijn liefde voor de herfst!

Wie mij al langer volgt weet dat ik niet zo’n hele grote fan ben van de zomer, ik heb er zelfs eens een artikel over geschreven met daarin 8 Redenen waarom ik niet van de zomer hou. Dat de herfst nu bijna officieel gaat beginnen stemt mij vrolijk, ik hou namelijk enorm van het najaar en het is iets waar ik naar uit kan kijken. Ongetwijfeld zal niet iedereen het met mij eens zijn maar wie weet kun je na het lezen van dit artikel de herfst toch iets meer waarderen.

herfst101

Met een dekentje op de bank

Ik vind het heerlijk om in de avond, wanneer het buiten donker en koud is, op de bank te ploffen met een dekentje over. Uiteraard mag een fijn huispak en een mok thee met iets lekkers ernaast niet ontbreken. Ik ben nu eenmaal een mega huismus en dat is waarschijnlijk ook één van de redenen waarom ik het najaar wel kan waarderen. In de herfst begin ik vaak ook weer wat meer televisie te kijken, vooral films en series omdat ik hier meer tijd voor vrijmaak en dat maakt een avond op de bank voor mij helemaal compleet.

Lekkere comfort food!

In de zomer hou ik van fris eten en denk dan aan salades en voedsel wat niet zo zwaar op de maag ligt. Maar eigenlijk ben ik veel meer een fan van lekkere comfort food zoals een goede stamppot met lekkere jus, stoofpotjes en een stuk warme appeltaart met slagroom. Mijn favoriete gerecht om te koken in de winter is toch wel deze hachee van de AH, daar kun je mij zelfs wel voor wakker maken ’s nachts. In het najaar kook ik meestal ook wat uitgebreider en pak ik ook sneller mijn bakspullen uit de kast, ik ben benieuwd hoeveel appeltaarten ik dit seizoen ga bakken?

Het huis gezellig maken

Deze zomer hebben wij onze tuin wat gezelliger gemaakt maar met het najaar in het vooruitzicht ben ik ook al een beetje aan het nadenken hoe we ons huis wat meer sfeer kunnen geven. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet veel geld te kosten en met wat mooie kaarsen, wollige plaids en kussens kom je al een heel eind. Omdat je toch wel wat meer tijd doorbrengt in huis vind ik het ook niet zo heel erg om hier wat geld aan uit te geven. Ik zag dat de Kwantum weer veel mooie nieuwe items in het assortiment heeft dus binnenkort maar even een bezoekje inplannen.

herfst102

Een reden om nieuwe kleding te shoppen

Ik vind kleding kopen heel leuk om te doen, niet alleen voor mijzelf trouwens want kleren kopen voor mijn zoontjes vind ik ook een erg leuke bezigheid. Daarnaast vind ik kleding voor het najaar ook gewoon heel mooi en is het mijn favoriete seizoen qua kleding. Ik hou namelijk van lekkere wollen vesten, mooie jeans, wollige sjaals en stoere enkellaarsjes dus in het najaar kan ik mijn hart weer ophalen. Mocht je trouwens wat inspiratie nodig hebben, op mijn blog kun je veel herfstkleding inspiratie vinden.

Genieten van de natuur

Ten slotte nog één goede reden, en zeker geen onbelangrijke waarom ik zoveel liefde heb voor de herfst, ik vind de natuur namelijk prachtig. Vooral op het moment dat de bladeren aan de bomen bruin beginnen te worden en dat er een waterig zonnetje staat aan een strakblauwe hemel. Ik kan hier enorm van genieten en ik vind het dan super fijn om lekker buiten te zijn, het liefst trouwens op de rug van mijn paardje Beau. Maar ook kan ik heel erg genieten van een flinke regenbui, terwijl ik lekker binnen met mijn kop thee op de bank zit.

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik wel een echte herfst liefhebber. Eigenlijk ben ik heel benieuwd of jij ook zo houdt van de herfst of dat je toch liever de voorkeur geeft aan de zomermaanden, let me know!