Mijn favo series, films & docu’s #6

Het is bijna weekend en de meeste van ons hebben dan lekker vrij. Het weer wordt ietsjes minder de komende dagen maar dat mag de pret niet drukken. De laatste tijd keek ik behoorlijk veel films en het werd wat mij betreft weer tijd om mijn kijktips met jullie te delen. Ook heb ik nog een leuke en handige tip waar film-en serie liefhebbers vast en zeker erg blij mee zijn…

Molly Maxwell (drama, romantiek)

De film Molly Mawell gaat over de 16-jarige Molly en zij wordt verliefd op haar Engelse docent. Heel veel kan ik verder niet vertellen over de film omdat ik dan misschien wat verklap, wel vond ik het een hele toffe film en uiteraard staat die daarom niet voor niets tussen dit rijtje!

The lucky one (drama)

Deze film gaat over de marinier Logan en hij overleefd drie uitzendingen in Irak. In Irak vond hij een foto van een vrouw en hij ziet haar als zijn geluksengel omdat zij min of meer zijn leven heeft gered. Eenmaal thuis besluit hij deze vrouw te gaan zoeken…

Jeune & Jolie (drama)

Deze Franse film gaat over een 17-jarig meisje die besluit om in de prostitutie te werken. Voor het geld hoeft ze het eigenlijk niet te doen gezien haar ouders genoeg geld hebben, ze doet het vooral omdat ze behoefte heeft aan intimiteit en het zoeken naar wie ze is. Ik vond het een interessante maar ook ingrijpende film…

Dallas Buyers club (drama)

De film ‘Dallas Buyers Club’ is losjes gebaseerd op het leven van Ron Woodrof, een man die houdt van vrouwen, drugs en nogal homofoob is. In 1986 wordt hij gediagnosticeerd met HIV en aids en heeft volgens de dokters nog maar 30 dagen te leven. Hij kan dit maar moeilijk accepteren en begint met het nemen van illegale medicijnen om te zorgen dat hij langer blijft leven. Al snel krijgen medepatiënten hier lucht van en tonen interesse in dit medicijn. De film wordt overigens vertolkt door ‘Matthew McConaughey’ die de rol overigens super overtuigend speelt (vooral ook door zijn gewichtsverlies), mooie film!

Labor day (drama)

Gisteren keek ik de film ‘Labor Day’ met o.a. Kate Winslet, één van mijn favoriete actrices. De film gaat over een depressieve alleenstaande moeder ‘Adele’ en haar zoon Henry. In een winkel komen ze een gewonde man tegen en hij wil van hun een lift hebben en een plek om uit te rusten. Al snel komen ze via het nieuws erachter dat hij een gevangene op de vlucht is…

Ten slotte heb ik nog een hele goede tip, al zeg ik het zelf. Sinds een tijdje heb ik mijn Netflix abonnement opgezegd, op zich vond ik het wel handig maar ik vond het aanbod eigenlijk iets te minimaal. Gelukkig heb ik iets nieuws ontdekt, of eigenlijk mijn vriend, namelijk: Popcorn Time. Dit is een programma die je gratis kunt downloaden (en gebruiken) en via torrents kun je dan heel veel films en series kijken. Het aanbod is huge en het werkt erg goed. Helemaal legaal is het niet, gezien je moet uploaden, vandaar dat ik ook even geen link plaats maar als je ‘Popcorn Time’ Googled, dan komt het goed. Het programma is veilig te gebruiken en is wat mij betreft een dikke aanrader, vooral ook omdat het heel gebruiksvriendelijk is.

Dit waren mijn favoriete films, dit keer geen series en docu’s maar ik wil jullie er nog wel even op wijzen dat ‘Orange is the New Black’ seizoen 2 op 6 juni start, ik kan niet wachten! Ik wens jullie een heel fijn weekend!

76 Comments on Mijn favo series, films & docu’s #6

 1. Emma
  23 mei 2014 at 12:10 (9 jaar ago)

  Ah bedankt weer voor de tips! Ik zoek vaak deze rubriek op op je site als ik een film zoek om te kijken 🙂

  Molly Maxwell en Jeune & Jolie ga ik onthouden en hopelijk binnenkort kijken

 2. femketje
  23 mei 2014 at 12:12 (9 jaar ago)

  the lucky one lijkt me een mooie film!

 3. Manon
  23 mei 2014 at 12:29 (9 jaar ago)

  The Lucky One vond ik ook een prachtige film <3 Maarja, alle films/boeken van Nicolas Sparks zijn geweldig haha. En ik kan ook niet wachten tot seizoen 2 van OITNB!

 4. Amelie
  23 mei 2014 at 13:37 (9 jaar ago)

  Goede aanraders! Dallas Buyers Club is zo goed!

 5. Dana
  23 mei 2014 at 14:00 (9 jaar ago)

  Ik kende ze allemaal niet, maar ik ga ze zeker eventjes allemaal downloaden om te kijken en ik kan niet wachten op orange is the new black seizoen 2!

 6. Manon
  23 mei 2014 at 14:42 (9 jaar ago)

  Wat een goede aanraders

 7. Carien
  24 mei 2014 at 17:53 (9 jaar ago)

  Leuke tips! Ik vond Dallas Buyers club heel goed!

 8. Axelle
  25 mei 2014 at 20:37 (9 jaar ago)

  the lucky one wil ik graag zien!