Hoe bevalt ons huis na 1 jaar?

Hoe bevalt ons huis na 1 jaar?

Inmiddels zijn wij alweer een jaar geleden verhuisd naar ons nieuwe huis. Wij wonen op een fantastische plek in een prachtig huis waar ik nog iedere dag heel erg van geniet. Soms moet ik mijzelf nog eventjes knijpen omdat ik nog steeds niet geloof dat we hier écht wonen. Je kunt dus stellen dat we het hier enorm naar onze zin hebben en voorlopig willen wij hier niet meer weg. Na één jaar hier wonen leek het mij wel leuk om een artikel te schrijven over mijn ervaring, want zijn er alleen maar voordelen, hebben wij bijvoorbeeld nog wensen en hoe bevalt het om op het “platteland” te wonen? Hieronder kun je het lezen…

Er is altijd wel iets te klussen

Ons huis was voordat we het kochten net volledig gerenoveerd en het was dus een kwestie van onze spullen meenemen en inrichten maar. We hebben twee muren geverfd, wat verlichting en rookmelders opgehangen en een traphek geïnstalleerd en dat was het! Heel fijn natuurlijk, want wij zijn geen enorme klussers. Toch merk je dat er altijd wel een klusje te doen is omdat bepaalde dingen toch niet helemaal je smaak zijn of dat bepaalde zaken netjes gemaakt moeten worden. Omdat het een koophuis is en we vast ooit hier wel weggaan, vinden wij het belangrijk om het huis goed te onderhouden. Het is ook gewoon een heel net huis, dus het voelt ook zonde om het te “verwaarlozen”. Er staan inmiddels al wel weer wat klusjes op de planning, we willen bijvoorbeeld de muur in de berging opknappen, de deuren boven voorzien van een extra laagje verf en buitenverlichting installeren. Ook zouden wij graag een overkapping willen hebben in de tuin maar dat is meer een klus voor volgens voorjaar.

Onkruid vergaat niet!

Wij hebben een heerlijke grote tuin en alle ruimte om lekker te genieten van het buiten zijn. Ook al is een grote tuin een enorme luxe, het vergt ook veel onderhoud. Wat mij heel erg is tegengevallen is de hoeveelheid onkruid en dan voornamelijk in onze border in de voortuin en tussen de voegen van de bestrating. Wanneer je dit netjes wilt houden kost dit enorm veel moeite en tijd. Iets wat we volgend seizoen zeker anders willen aanpakken. Ik heb mij afgelopen week een beetje verdiept in het natuurlijk bestrijden van onkruid en kwam uit bij boomschors van Amagard. Boomschors is een natuurlijke bodembedekker, is duurzaam en gaat dus onkruidgroei tegen wat mij ontzettend goed in de oren klinkt. Het lijkt mij in ieder geval een goede optie qua bodembedekking voor de border in de voortuin en het ziet er ook nog eens netjes uit.

interieurhuis

Een ruimere keuken

In ons vorige huis hadden wij een redelijk kleine keuken met weinig opbergruimte. Ik kook en bak graag dus een ruime keuken is wel een echte must, in dit huis hebben we gelukkig een grote keuken met heel veel kastruimte. Ik vind het ontzettend fijn om een ruime keuken te hebben want je staat elkaar veel minder in de weg en het lijkt ook alsof het koken en bakken een stuk efficiënter gaat. Daarnaast heb ik nu ook alle ruimte om provisie, keukengerei, apparatuur en servies op te bergen. Het enige nadeel is dat het wat meer tijd kost om het schoon te houden, maar dat neem ik voor lief!

Het wonen op het platteland

Ten slotte, we wonen nu buiten de stad Groningen en dat is natuurlijk wel even wat anders dan voorheen. Ook al wonen we aan de rand van de stad en hebben we uitzicht op de Martinitoren, het is hier een stuk rustiger maar dat vind ik heerlijk! We wonen nu toch wel een beetje op het platteland en zijn omringd door weilanden maar hebben wel gewoon buren aan beide kanten en de AH is 300 meter verderop. Ik vind het heel fijn om aan de rand van een stad te wonen, wel de rust maar ook de luxe van voorzieningen om de hoek. Wat natuurlijk ook heel fijn is aan dit huis en dan vooral de plek, is het feit dat ik nu weer een paard heb. Hij staat nog nét niet in onze achtertuin maar dat scheelt niet veel, een meisjesdroom die is uitgekomen!

Zoals je na het lezen van dit artikel kunt concluderen ben ik meer dan tevreden en wij hebben zeker te weten de juiste beslissing genomen met de koop van dit huis. Het kopen van een huis is natuurlijk altijd wel een gok maar bij ons heeft dit gelukkig goed uitgepakt!