Je bent nooit te oud om te leren!

Je bent nooit te oud om te leren!

Stel je voor: je hebt een comfortabele baan, een gezin om voor te zorgen, en het leven gaat z’n gangetje en toch begint het te kriebelen. Misschien heb je wel het verlangen naar meer kennis, een nieuwe vaardigheid, of heb je gewoon zin in een nieuw avontuur. Je bent al wat ouder, maar je wilt nog steeds groeien. Kan dat wel? Het antwoord is natuurlijk een overtuigende ja. Je bent immers nooit te oud om te leren!

Ontwikkel jezelf 

Het concept van levenslang leren wordt steeds belangrijker in onze snel veranderende wereld. En het goede nieuws is dat het nooit te laat is om te beginnen. Of je nu in de twintig, veertig, zestig of ouder bent, er zijn verschillende mogelijkheden om je kennis uit te breiden, nieuwe vaardigheden te verwerven en jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Ik ken genoeg mensen, waaronder ikzelf, die op latere leeftijd nog zijn gaan studeren. Dit kan tegenwoordig heel gemakkelijk bijvoorbeeld via thuisstudies, een deeltijd opleiding of online cursussen.

Neem bijvoorbeeld SUAS, zij zijn al meer dan 40 jaar een erkende aanbieder van kwalitatieve trainingen, opleidingen, bachelors en masters. Neem bijvoorbeeld de opleiding coachend leidinggeven, met deze studie kun je leren om prestaties van je medewerkers te verbeteren, meer aandacht te geven aan de belangen van je team en hierdoor wordt je uiteindelijk een betere leidinggevende. Ook wanneer je al een baan hebt die goed bij je past, zijn er vaak nog genoeg mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. 

Het voordeel van een thuisstudie

Deze vorm van leren biedt flexibiliteit en gemak, waardoor het perfect is voor mensen met een druk leven, met een vaste baan of voor degenen die niet fysiek naar een klaslokaal kunnen gaan. Op latere leeftijd studeren via thuisstudies geeft je de kans om op je eigen tempo te leren, in je eigen omgeving, zonder de druk van klasgenoten of deadlines.

Een goed voorbeeld dat ik heb, is het verhaal van een tante van mij. Op haar vijftigste besloot ze om een opleiding te volgen tot verzorgende. Ze had geen ervaring in de zorg maar het was wel haar droom om in de zorg te werken. Uiteindelijk slaagde ze erin om de opleiding in 4 jaar af te ronden en heeft ze nu een super leuke baan in de zorg, en dat op haar 54e!

Dus, of je nu gepensioneerd bent, midden in je carrière zit, of gewoon op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, onthoud dit: je bent nooit te oud om te leren. Met de juiste motivatie, toegang tot middelen en een beetje doorzettingsvermogen, kan ook jij je kennis verbreden!