Leuke filmtips!

Leuke filmtips!

Voorheen plaatste ik regelmatig artikelen met daarin mijn filmtips en dit had ik al een tijdje niet meer gedaan, het mocht dus wel een keertje weer. Natuurlijk ook omdat de herfst steeds dichterbij komt (eigenlijk is de herfst al officieel begonnen) en we daarom waarschijnlijk meer tijd gaan doorbrengen binnenshuis. Gelukkig is de komkommertijd voorbij en is er best veel leuks voor de televisie maar een filmpje kijken is zo nu en dan ook gewoon erg fijn en gezellig! Hieronder mijn filmtips van de afgelopen tijd…

De film ‘The Lifeguard’ keek ik afgelopen week en ook al heeft die niet een heel hoog cijfer op IMDB, ik vond het een leuke film die lekker makkelijk wegkijkt. De film gaat over een journaliste die in een drukke stad woont en zij besluit om rond haar dertigste weer te verhuizen naar haar ouderlijke huis in een klein plaatsje ver weg van de drukte. Hier pakt ze haar vroegere baantje weer op en gaat aan de slag als badmeester. Al snel krijgt ze een relatie met een tiener en dat is best not-done en zorgt voor de nodige drama…

Een tijdje terug keek ik ‘Now is Good’ en dit is echt een prachtige film! Het gaat over een zeventienjarig meisje, Tessa, ¬†waarbij een terminale ziekte is vastgesteld. Ze besluit een bucketlist te maken met daarop dingen die vooral tieners doen, bijvoorbeeld een vriendje hebben en drugs gebruiken. Haar ouders zijn vooral heel bang om haar te verliezen maar Tessa krijgt juist heel veel levenslust en geniet intens van elke dag. Ook wordt ze verliefd, wat eigenlijk niet helemaal de bedoeling is…

Afgelopen week had ik zin in een lachfilm, ik ging voor We’re the Millers’. En ja, ik heb absoluut gelachen. Het is soms een beetje flauwe humor, toch kon ik vaak mijn lach niet inhouden en heb ik zeker weten paar keer hardop gelachen. De film gaat over een kleinschalige drugsdealer die wiet dealt met alleen volwassenen. Op een gegeven moment is hij genoodzaakt om drugs te gaan smokkelen van Mexico naar de VS. Om dit te kunnen doen moet hij een goed plan maken en hij besluit een nepgezin te stichten als dekmantel…

De film John Q stond al erg lang op mijn ‘must see lijstje’ en inderdaad het was een prachtige film. De film gaat over John en zijn gezin. Hij heeft een vrouw en een zoontje en financieel staan ze er niet zo heel goed voor maar door hard te werken lukt het toch om voor zijn gezin te zorgen. Maar dan wordt Mike, het zoontje, ziek en hij kan alleen overleven met een donorhart. Het probleem is alleen dat deze ingreep erg duur is en John en zijn vrouw kunnen dit niet betalen. Uiteindelijk besluit John uit pure wanhoop het ziekenhuis te gijzelen.

Ik ben gek op romantische drama films en ‘Safe Haven’ voldoet hier prima aan. De film gaat over Kate die verhuisd naar een klein dorpje in North Carolina. Ze probeert hier een nieuw leven op te bouwen en kijkt vooral niet terug naar haar verleden. Uiteraard ontmoet ze nieuwe mensen, en ook al probeert ze heel hard om geen band te krijgen met deze mensen, toch lukt dat niet helemaal en ze moet haar best doen om haar verleden te verzwijgen…

Dit waren mijn filmtips, hopelijk hebben jullie er wat aan! Heb jij ook nog een leuke filmtip voor mij, vertel het vooral bij de comments.