8 redenen waarom ik niet van de zomer hou

Mijn liefde voor de herfst en winter heb ik al meerdere keren op mijn blog besproken. Ik kan dus ook niet wachten totdat de herfst weer begint. Waarschijnlijk ben ik één van de weinige, dit realiseer ik mij maar al te goed. Deze zomer valt mij tot nu toe trouwens best mee, het is voor mij best een goede zomer so far omdat het nog niet heel vaak heel heet is geweest. Maar waarom hou ik nou niet van de zomer, hieronder zal ik je het uitleggen…

  • Ik hou niet van het warm hebben. Het is iets waar je niet aan kunt ontsnappen, ook al doe je luchtige kleding aan het is en blijft warm. Als het bijvoorbeeld koud is dan doe je extra kleding aan en word je weer warm. In de zomer tijdens een hittegolf gaat dit helaas niet op, tenzij je misschien in een airco gekoelde ruimte zit maar die luxe heeft niet iedereen.
  • Eten vind ik heel erg lekker, maar in de zomer heb ik veel minder trek en helemaal niet in warm avond eten. Dan heb je het al warm en dan moet je ook nog warm gaan eten. In de zomer eet ik daarom vaak lekker (pasta) salades…
  • Winter en herfstkleding vind ik vaak veel leuker. Ik hou van laarsjes, dikke vesten, truien en sjaals. Zomerkleding vind ik net iets minder leuk en comfy. In langere kleding voel ik mij ook gewoon wat prettiger dan in van die korte broekjes/jurkjes.
  • Ik ben een echte huismus en hou er dus van om lekker op de bank te zitten, onder een kleedje met kaarsjes aan. In de zomer is dit echter veel minder gezellig en is het misschien ook wat vreemd om binnen te zitten terwijl buiten de mussen van de daken vallen.
  • Als het heel warm is vind ik het totaal niet comfortabel om in een auto te zitten. Gelukkig hebben we nu een auto met climate control (halleluja!) en is het dus wat beter te doen, maar voorheen hadden we dit niet en smolt je letterlijk tijdens het rijden. Vervolgens kom je helemaal bezweet, plakkerig en gaar op plaats van bestemming.
  • Nu ik zwanger ben merk ik dat ik meer zweet, helemaal op warmere dagen. Ik voel mij dan eigenlijk continu heel vies en wil het liefst de hele dag onder de douche staan.
  • In ons huis kan het heel snel warm worden. Onze tuin ligt op het zuiden en onze woonkamer heeft een grote raam in de totale breedte van de kamer. Je kunt je voorstellen dat dit werkt als een broeikas en dat de temperatuur binnen op een warme dag snel oploopt. En gezien ik niet van warmte hou, is dit voor mij alles behalve ideaal. Daarnaast is ons huis ook zó goed geïsoleerd dat de warmte ook heel lang blijft hangen, pffff…
  • Ook slapen doe ik een stuk minder goed op hete dagen. De warmte blijft in ons huis lang hangen en in de nacht is het dan vaak nog steeds heel warm en dit zorgt voor onrustige nachten. Vaak wil ik wel iets over hebben en doe ik niks anders dan de hele nacht deken af, deken weer om etc.

Hierboven staan wel genoeg argumenten denk ik waarom ik niet zo’n fan ben van de zomer. Natuurlijk vind ik de zomer niet alleen maar kommer en kwel, het heeft ook heus wel positieve dingen. In de zomer kun je namelijk lekker veel ijsjes eten, zijn mensen over het algemeen wat vrolijker, de natuur ziet er mooier uit, er kan weer gebarbecued worden, Emre kan lekker buiten spelen, vaak ga je in de zomer op vakantie en je kunt zo lekker op je blote voeten lopen!