To watch #3 (met o.a. Evil Genius & Wild Wild Country)

Het is misschien dan wel hartje zomer en de meeste mensen zullen ongetwijfeld veel tijd buiten doorbrengen, toch heb ik de laatste tijd behoorlijk wat leuke en interessante docu’s gekeken die ik graag met jullie wil delen. De laatste tijd ben ik heel erg into ‘crime docu’s’ en als ik het uitgebebreide aanbod zie op Netflix denk ik niet dat ik de enige ben. Hieronder mijn vier favorieten…

Killer Women

Een zeer interessante (soms wat lugubere) docu serie met journalist Piers Morgan. Hij bezoekt meerdere vrouwen die gevangen zitten na het plegen van een moord. In deze serie interviewt hij o.a. de vrouwen maar ook de nabestaanden, betrokken politiemensen en andere mensen van justitie. Daarnaast krijg je bijvoorbeeld beelden te zien van de verhoren, de rechtszaak en vaak gaat hij terug naar de plaats van het delict. Wat ik vooral heel goed aan deze serie vond is dat ‘Piers Morgan’ goede kritische vragen durft te stellen, vragen die je als kijker ook graag zou willen stellen. Hopelijk komt er nog een derde seizoen aan!

The Confession Tapes

Ook een docu die uit meerdere afleveringen bestaat, elke aflevering staat in het teken van een nieuw misdaad. In deze serie zie je zes verdachten die hun delict hebben bekend maar eenmaal berecht komen ze hier op terug. De verdachten komen zelf aan het woord, maar ook betrokken politiemensen en advocaten. In deze serie gaat het veelal over hoe eerlijk de verhoren worden gedaan, hoe de rechtszaken in elkaar zitten en of de leugendetector wel echt betrouwbaar is.

Evil Genius

Waarschijnlijk heb je vast al wel gehoord over ‘Evil Genius’. Deze docu serie bestaat uit 4 afleveringen en verteld het bizarre verhaal van Brian Wells. Deze man was een pizzabezorger die in het begin van de jaren 2000 een bank in Pennsylvania beroofde met een bom om zijn nek. In de docu zie je dat de politie onderzoek doet na dit vreemde voorval, je ziet o.a. de voortgang van het onderzoek, een betrokken mysterieuze stel en wat had Wells ermee te maken? Volgens de FBI is dit één van de meest bizarre zaken ooit en na het zien van deze docu kan ik het daar alleen maar mee eens zijn…

Wild Wild Country

Deze docu serie over een sekte heb ik nog niet helemaal afgekeken, maar na 3 afleveringen verdient die sowieso een plekje in dit lijstje. Niet alleen vanwege het onderwerp wat erg interessant is maar ook vanwege de manier van filmen en editing. Deze documentaire gaat over de omstreden sekteleider goeroe Bhagwan Shree Rajneesh die een utopische stad bouwt in een verlaten woestijn in Oregon. Al snel ontstaat er een conflict met de plaatselijke bevolking wat uitgroeit tot een nationaal schandaal. De serie bestaat uit 6 delen en geeft je een uitgebreid kijkje in deze sekte, van het ontstaan tot aan hun ondergang. Een echte must see, en kijk je één aflevering dan wil je zeker meer!

Zoals je ziet ben ik een enorme fan van ‘crime docu’s’ en kan ik er niet genoeg van krijgen. Mocht jij nog een leuke docu weten, let me know!

 

Dit vind je vast ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *