Van een schuur naar een mooie werkruimte

Van een schuur naar een mooie werkruimte

Wie mij op Instagram volgt heeft het waarschijnlijk wel voorbij zien komen, wij gaan namelijk verbouwen in ons huis. Wij hebben een super leuk huis (vind ik) en vooral de benedenverdieping is ruim, de bovenste verdieping is daarentegen wat aan de krappe kant. Boven hebben wij drie slaapkamers en een toilet ruimte met een wasbak, perfect voor ons gezin van vier. Maar toen kwam corona en inmiddels werkt mijn man alweer ruim een jaar vanuit huis. Zo is langzaam maar zeker het idee ontstaan om van onze schuur een mooie werkruimte te gaan maken en wordt het tevens een logeerkamer inclusief toilet. We willen de verbouwing gelijk goed aanpakken en door het plaatsen van een toilet wordt het huis ook meteen levensloopbestendig (de badkamer is ook beneden) wat veel voordelen heeft voor in de toekomst. We zijn al een behoorlijke tijd aan het brainstormen over de verschillende mogelijkheden voor deze ruimte en ik heb op Pinterest de nodige inspiratie opgedaan en vandaag zal ik dit met jullie delen…

De verbouwing gaat deze week al van start, eerst gaan we een schuur erbij bouwen zodat we wel ruimte behouden voor de fietsen, de grasmaaier, barbecue, gereedschap etc. Dit wordt overigens ook een hele leuke verbouwing, want naast een schuur komt er ook een paardenstal met een paddock. Maar hier zal ik later nog een artikel over schrijven. Zodra de nieuwe schuur er staat, kunnen we ook gaan beginnen met het realiseren van de werkruimte en dit zal waarschijnlijk ergens in de zomermaanden gaan plaatsvinden.

Een mooie toiletruimte

We hebben al een heleboel ideeën voor de werkruimte/logeerruimte. Voor ons is het sowieso een must om er een toiletruimte in te  maken. De badkamer is dichtbij en de riolering is al aangelegd door de vorige bewoners, dus dat is super handig. Voor de wc ruimte willen we dezelfde stijl als de rest van ons huis en zullen we ook zeker gaan voor een mooie hangtoilet. Dit ziet er niet alleen maar mooi en strak uit, ik vind het ook heel hygiënisch omdat je makkelijk de wc pot overal schoon kunt maken. Omdat wij onze toiletten in de rest van het huis niet zelf hebben uitgekozen, zou ik wel een andere kiezen. We hebben nu een redelijk groot toilet en ik vind een wat meer compactere toilet, zoals de ‘ Ben Segno hangtoilet compact’ van Saniweb erg mooi. Deze heeft een mooi strak design en is ook in verschillende kleuren en finishes beschikbaar. Om een hangtoilet te kunnen realiseren moet je ook een inbouwreservoir plaatsen en ik heb begrepen dat dit vrij eenvoudig is.

Wij hebben een vrij neutrale wc in huis en ik wil dezelfde stijl dus zeker doortrekken. Misschien wil ik wel gebruik gaan maken van zwarte details, zoals bijvoorbeeld de ‘Saqu Eurotrend Fonteinkraan’ met greep in een mat zwarte kleur van Saniweb. Dit geeft meteen een stoer tintje aan de wc ruimte en hier hou ik wel van. Ook omdat we waarschijnlijk een zwart stalen kozijn gaan plaatsen in de werkruimte en zo komen de zwarte details overal terug. Omdat de toiletruimte best groot gaat worden, kunnen we er ook een mooie wastafelmeubel in kwijt. Zo heb je meteen wat opbergruimte voor bijvoorbeeld handdoeken en zeep voor eventuele logees en kan je daar ook fijn je tanden poetsen en je opfrissen als je een nachtje bij ons blijft slapen.

Een hoog plafond voor een ruimtelijk effect

De schuur heeft op dit moment nog een zolder en wij willen dit er deels uit gaan halen. Hierdoor krijg je een hele mooie hoge puntdak en dit geeft een heel ruimtelijk effect en het zorgt tevens voor meer licht in de ruimte. Wel willen we een stuk zolder behouden omdat we het fijn vinden om plek te hebben voor al onze ‘zolderspullen’, want net als iedereen hebben we genoeg “troep”.

Openslaande deuren voor voldoende lichtinval

De ruimte is nu vrij donker en wij gaan mooie openslaande deuren laten plaatsen. De schuur grenst namelijk aan onze achtertuin en in de toekomst willen we ook een terras gaan aanleggen. Zo kun je dan via de openslaande deuren direct de tuin inlopen. Wij willen voor vrij grote deuren gaan, zodat er enorm veel licht naar binnen komt en daarnaast geeft dit ook een mooi ruimtelijk effect.

Een kastenwand voor extra opbergruimte in huis

Omdat je nooit genoeg bergruimte kunt hebben, willen wij aan de linkerzijde van de ruimte een kastenwand gaan plaatsen. Dit moeten mooie grote inbouwkasten van plafond tot aan de vloer worden, zodat je zo optimaal mogelijk gebruik maakt van de ruimte die er is. In deze kasten kunnen we dan allerlei spullen kwijt, zoals extra dekbedden, kleding, speelgoed etc. Het lijkt ook niet heel lastig te zijn om een inbouwkast te maken, online kun je genoeg informatie en stappenplannen vinden.

Op zoek naar een fijne slaapplek

Ten slotte willen we ook deze ruimte zo gaan inrichten dat er de mogelijkheid is voor logees. Nu hebben we ook wel eens mensen over de vloer voor een nachtje, bijvoorbeeld tijdens onze terugkerende ‘spelletjes weekenden‘, maar onze logees moeten altijd in de woonkamer slapen door ruimtegebrek. Wij willen dus op zoek gaan naar een mooie slaapbank, die wel echt comfortabel moet zijn én er leuk uit moet zien. Dat lijkt na een lange online zoektocht toch een lastige combinatie te zijn. Misschien dat we ook wel zelf een slaapmeubel willen maken van hout met daarop een fijne matras. Op de website van Consumentenbond zag ik al wel een aantal fijne betaalbare matrassen, onze gasten moeten uiteraard wel lekker kunnen slapen!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een klein beetje mee te kijken in onze verbouwplannen en de bijbehorende inspiratie. De komende tijd zal ik jullie op de hoogte houden van al onze verbouw perikelen, hou ook vooral mijn Instagram pagina in de gaten want ook hier zal ik het één en ander gaan delen.