Mooie bloemen voor in huis + tips

Keurig gerangschikte boeketten zijn passé, veldbloemen boeketten it is! Een grote trend voor je interieur zijn nonchalante boeketten waarbij het lijkt alsof het rechtstreeks uit je tuin is geplukt. Deze bossen bloemen zag ik voor het eerst bij ‘Bloomon’ maar eerlijk gezegd vind ik ze daar wel prijzig als je elke week een verse bos bloemen op tafel wilt. En als je een klein beetje gevoel hebt voor bloemen en compositie, kun je ook best zelf af en toe zo’n boeket maken. De kunst is, zoveel mogelijk verschillende bloemen in diverse kleuren kiezen en niet te netjes rangschikken. En welke bloemen hier het meest geschikt voor zijn en andere tips dat vertel ik je hieronder, maar eerst even wat inspiratie…

bloemen10

bloemen3bloemen2 bloemen4 bloemen1

bloemen9

bloemen7

bloemen11 bloemen6 bloemen8

Omdat veldbloemen boeketten een grote trend zijn zie je ze ook steeds vaker kant-en-klaar bij de bloemist. Toch is het goedkoper om zelf een aantal bloemen uit te kiezen. Hieronder wat tips zodat ook jij een mooi boeket kan samenstellen:

  • Voor een mooi boeket kun je het beste 6 tot 10 verschillende bloemen kiezen (excl. groen)
  • Een echt veldboeket bestaat uit veel verschillende kleuren bloemen, het mag best een bont geheel worden. Gebruik niet te veel dezelfde bloemen maar juist 1 of 2 per bloem.
  • Je veldbloemen boeket kun je ook aanpassen op het seizoen. Kies in de herfst bijvoorbeeld takjes met besjes eraan (Ilex) en kies voor het voorjaar echte lentebloemen zoals; pioenrozen, tulpen & seringen
  • Voor een nonchalant effect snij je de bloemen op verschillende lengtes
  • Snij de takken altijd schuin af, zo blijven je bloemen lang mooi en vers
  • Niet te veel water in je vaas doen, je kunt beter elke dag even wat water erbij doen
  • Lauw water is het beste om te gebruiken voor je boeket
  • Gebruik snijbloemenvoeding, dit is goed voor de houdbaarheid van je bloemen
  • Wees zuinig met groen, liever iets meer bloemen in verhouding dan groene takken en bladeren. Groen wat geschikt is voor een veldboeket zijn fijne Eucalyptus, Appelblad, Groene Chrysant en Grasjes.
  • Een veldboeket staat erg mooi in een fles of (oude) kan, of in een vaas met een smallere opening aan de bovenkant

Juist omdat een veldbloemen boeket niet te netjes hoeft te zijn, kun je er veel verschillende bloemen voor gebruiken. Het is natuurlijk ook maar net wat je zelf mooi vindt. Bloemen die ik heel geschikt vind zijn; Pioenrozen, Seringen, Ranonkel, Ridderspoor (giftig!), Gerbera, Anemoon, Lisianthus, Gipskruid, Lathyrus, Dahlia, Guldenroede, Anjer, Strelitzia, Alstroemeria, Sneeuwbal, Craspedia Globosa & Kamille.

Hopelijk hebben jullie wat aan dit artikel gehad en heb je de nodige inspiratie om ook zelf een veldbloemen boeket of tafel te zetten!

(Bron afbeeldingen: Bloomon.nl / mooiwatbloemendoen.nl / VT Wonen / Zilverblauw.nl)