Mooie prullenbakken voor in je interieur

Wanneer je aan een prullenbak denkt, denk je waarschijnlijk vooral aan hoe praktisch het is. Ieder huishouden heeft hoogstwaarschijnlijk meerdere in huis want we hebben met z’n allen genoeg afval en het moet ergens in. Toch kan een afvalbak naast een praktische functie ook een functie hebben als accessoire. Ik zie je misschien denken dat dit onmogelijk is maar gelukkig worden er inmiddels genoeg pedaalemmers gemaakt die je niet meer weg hoeft te stoppen in één of ander hoekje, ze mogen namelijk gezien worden!

In ons nieuwe huis hebben wij een prachtige keuken en ik ben hier nog iedere dag heel erg blij mee. Het is een keuken die goed past bij het huis en qua stijl is die redelijk strak en hierdoor goed te combineren met veel verschillende interieur stijlen. Uiteraard moest er in de keuken ook een mooie pedaalemmer komen want de oude was nodig aan vervanging toe. Dat niet alleen, op het nieuwe adres moeten we nu ook afval scheiden wat ik overigens een hele goede zaak vind. Voorheen maakten wij gebruik van ondergrondse containers en kwam dus alle afval op één hoop terecht. Wij moesten dus op zoek gaan naar een prullenbak die geschikt is om afval mee te scheiden. Eerst overwogen wij om een prullenbak te kiezen die je in een keukenkastje kan monteren maar al heel snel kwamen we er achter dat onze kastjes hiervoor niet geschikt zijn. Gelukkig vond ik al heel snel een andere mooie optie, namelijk de ‘Bo Touch Bin’ van Brabantia in een mat zwarte kleur wat perfect past bij onze interieur.

Wij hebben gekozen voor de Bo Touch bin met twee binnenemmers, eentje voor groente-, fruit- en tuinafval en één voor restafval. De inhoud van de emmers zijn 11 en 23 liter, ruim voldoende voor ons gezin. Wat ik heel erg leuk vind aan het design van de Bo Touch Bin is dat de afvalemmer op pootjes staat. Dit geeft een hele strakke en luchtige look en doordat die van de grond af staat lijkt de prullenbak totaal niet plomp. Deze prullenbak is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren maar wij gingen voor een mat zwarte kleur gezien wij door het hele huis mat zwarte details hebben, zoals bijvoorbeeld onze deurklinken. De deksel gaat open doormiddel van een Soft Touch open- en sluitsysteem en dit werkt heel erg makkelijk en prettig. Met een lichte aanraking gaat de deksel open en kun je je afval deponeren. De prullenbak is ook makkelijk schoon te maken, zowel de binnen als de buitenkant. Regelmatig ga ik er even met een doekje overheen en omdat de afvalbak mat is afgewerkt zie je ook niet heel snel vlekken van je vingers, heel fijn gezien ik daar een hekel aan heb.

brabantia1

Inmiddels hebben we al meerdere complimenten ontvangen over onze afvalbak en dat vind ik best wel leuk. Het bewijst namelijk dat een prullenbak gewoon heel mooi kan zijn en ik zie de bak ook echt als een accessoires die onze keuken mooier heeft gemaakt. Dat had ik eerlijk gezegd ook nooit verwacht en toch is echt het zo. Hierboven heb ik nog wat inspiratie beelden verzameld op Pinterest die stuk voor stuk bewijzen dat een afvalbak gewoon heel mooi in je interieur kan staan. Wij hebben de mat zwarte variant op pootjes.

Ik ben heel erg benieuwd of jij een prullenbak ook ziet als een accessoire voor in je interieur, of heb je er nog nooit zo tegen aan gekeken? Ook vind ik het leuk om te weten wat jij van de bovenstaande inspiratie vindt en of jij ook een pedaalemmer thuis hebt staan die gezien mag worden?