Inspiratie voor mijn droombadkamer!

Sinds we een eigen huis hebben zijn we altijd wel bezig hoe we slim kunnen investeren in ons huis. Zo hebben we een aantal plannen, bijvoorbeeld het verduurzamen van ons huis door zonnepanelen te plaatsen. Daarnaast willen we de schuur verbouwen tot een werkruimte/logeerkamer. Maar ook hebben we nog plannen voor wat kleinere verbouwingen, zoals een andere vloer en ook de badkamer kan wel wat kleine aanpassingen gebruiken. Begrijp mij niet verkeerd, de badkamer is mooi maar wel een beetje saai en veilig. Ik zou bijvoorbeeld het liefst de kranen vervangen voor matzwarte varianten en ik wil wat meer warmte toevoegen in de ruimte door te kiezen voor natuurlijke materialen. Op zich zijn dit kleine aanpassingen, toch weet ik zeker dat het ‘groots’ doet lijken. Hieronder heb ik wat mooie inspiratie gevonden én kun je ontdekken hoe mijn droombadkamer eruit ziet!

De mooiste badkamermeubels

Zoals ik hierboven al beschreef is onze badkamer wat saai en veilig, denk aan grijze en witte kleuren en ook de badkamermeubel is niet helemaal mijn smaak. We hebben nu een meubel met lades in een hoogglans afwerking. Een badkamermeubel met een houtlook had ik veel mooier gevonden, zoals je o.a. kunt vinden in de online shop van Maxaro. Zij hebben echt een enorm uitgebreid assortiment en je kunt zelfs je eigen meubel samenstellen. Zo kun je helemaal naar je eigen smaak eentje ontwerpen. Een meubel gemaakt van hout geeft direct veel meer warmte aan de ruimte, een badkamer oogt namelijk best snel kil door het gebruik van ‘koude’ materialen. De onderstaande meubelen vind ik prachtig en zie ik het wel voor me in onze badkamer…

New Project (2)

Kies voor een wand met opvallende tegels

In onze badkamer hebben we grijze en witte tegels, beide vrij basic en wel heel erg veilig. Uiteraard heel handig wanneer je het huis wilt verkopen omdat iedereen dit wel mooi vindt. Maar heel uniek en eigen is het natuurlijk niet. Ik zou het wel heel mooi vinden om bijvoorbeeld onze inloopdouche te voorzien van mooie tegels die er echt uitspringen. Wandtegels die ik heel mooi vind zijn vooral langwerpig gevormde tegels en dan het liefst in een visgraatpatroon tegen de wand aan. Ook tegels in de vorm van een ‘hexagon’ of ‘visschub’ vind ik prachtig, deze vormen zorgen direct voor een heel bijzonder effect en maakt je badkamer meer ‘eigen’.

New Project (3)

Mooie kranen maken je badkamer af!

Ook droom ik van mooie zwarte kranen in de badkamer, het liefst in een matte afwerking. Het nadeel is wel dat je op zwarte kranen gauw kalk ziet, dus een waterontharder in huis is dan wel een must. Ik vind zwarte kranen heel erg mooi, het geeft direct een stoere look aan je badkamer. Ook vind ik gouden kranen in de badkamer fantastisch, helemaal in combinatie met bijvoorbeeld roze tinten. Maar helaas krijg ik mijn man niet zo ver om gouden kranen in de badkamer te monteren, erg jammer!

Hierboven heb je goed kunnen zien wat voor badkamers ik mooi vind en ik zie duidelijk een bepaalde stijl terug komen. Ik vind het mooi als een badkamer een luxe en warme uitstraling heeft, zodat je tijdens je bad- en douche sessies echt even helemaal tot rust kan komen. Ditzelfde effect kun je natuurlijk ook bereiken door het aanpassen van je accessoires, op die manier kun je op een goedkope manier je badkamer een upgrade geven. Kies bijvoorbeeld voor mooie planten, rieten materialen, luxe handdoeken en mooie kleden voor op de vloer. Een droombadkamer kun je zo duur of zo goedkoop maken als jezelf wilt! Uiteindelijk zou ik het dus wel leuk vinden om onze badkamermeubel en kranen te vervangen, ik heb weer een mooi doel om voor te sparen!

Comments are closed.