6 x toffe Ikea hacks!

De geel met blauwe winkels kennen we allemaal, ik heb het natuurlijk over Ikea. Waarschijnlijk heeft iedereen wel iets van dit Zweedse warenhuis in huis, misschien heb je wel de bekende Klippan in je woonkamer staan of is je gehele interieur afkomstig van Ikea. Ik vind Ikea in ieder geval heel leuk en ik verlaat de winkel nooit met lege handen. Toch zijn bepaalde meubels wel redelijk standaard, gelukkig heb je genoeg creatieve mensen die Ikea meubels omtoveren tot originele stukken. Vandaag heb ik mijn meest favoriete Ikea hacks, zo noem je dat, verzameld en wie weet zorgt het voor de nodige inspiratie…

hack2Het TARVA kastje is op het eerste gezicht wat saai maar omdat deze van onbehandeld hout is gemaakt kun je deze heel makkelijk voorzien van een laagje verf. Het kastje hierboven met een kleurverloop vind ik helemaal te gek. Na een likje verf heeft het kastje alleen nog maar nieuwe handvaatjes nodig en je hebt een super leuk en originele ladekast.

hack1Het VITTSJÖ meubelstuk is geloof ik één van de meest gehackte stukken van Ikea, ook niet zo heel gek want met deze stellingkast kun je allerlei kanten op. Ik vind vooral deze gele variant erg tof en origineel. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is wat tijd en een spuitlak in een knalgele kleur.

hack3

Je neemt een LERBERG bureau en je zaagt de poten wat korter en je hebt een prachtig sjieke salontafel. Of het echt zo simpel is weet ik niet, het is in ieder geval wel een hele leuke tafel geworden!

hack5

De PS 2012 bijzettafel vind ik zo op het eerste gezicht niet een heel mooi meubelstuk. Maar met wat goudkleurige verf wordt het ineens een heel ander tafeltje. Kijk, zo zou ik de PS 2012 best in mijn huis willen hebben.

hack4

Je neemt een KALLAX kast, je draait de kast een slag en je plaatst er pootjes onder, ineens is de kast een stuk minder lomp. Je zou er bijvoorbeeld ook leuke zwenkwielen onder kunnen maken voor een wat meer speelser effect.

hack6Ten slotte nog het BEKVÄM trapje die je echt niet alleen als opstapje hoeft gebruiken. Geef het trapje een andere kleur of print en gebruik het als een bijzettafel. Ideaal als je niet heel veel ruimte hebt…

Dit zijn mijn zes meest favoriete Ikea hacks, ik krijg meteen zin om ook aan de slag te gaan. Welke van de bovenstaande zes vind jij de leukste?

14 Comments on 6 x toffe Ikea hacks!

 1. Marjolein
  26 november 2014 at 08:02 (6 jaar ago)

  Super leuke tips! Vooral die eerste eigenlijk. En ik heb zelf zo’n Kallax kast en wil dat er ook mee gaan doen, als het past in mijn krappe kamer..

  Beantwoorden
 2. Tineke
  26 november 2014 at 08:40 (6 jaar ago)

  Superleuk en erg origineel. Deze meubels zou ik ook wel in mijn huis willen hebben.
  Liefs

  Beantwoorden
 3. Ellis
  26 november 2014 at 11:05 (6 jaar ago)

  Onwijs leuk, vooral ook het fluo trapje! Ik heb de mijne ooit paars geverfd.

  Beantwoorden
 4. Jana
  26 november 2014 at 14:49 (6 jaar ago)

  Superleuk om te zien hoe ze kunnen veranderen ;D x

  Beantwoorden
 5. Tessa
  27 november 2014 at 15:54 (6 jaar ago)

  Ik heb de Kallax hack gedaan, kastje is echt heel leuk geworden. Poten eronder gemaakt, wijnrek erin en een groen deurtje. Heb je zelf ook Ikea hacks in huis?

  Beantwoorden
 6. Bianca
  27 november 2014 at 23:05 (6 jaar ago)

  Ik krijg hiervan ook altijd zin om iets te gaan verbouwen haha! Hele leuke artikelen!

  Beantwoorden
 7. Malaysia Rodriguez
  22 juli 2020 at 13:15 (2 weken ago)

  Hi! I’m a Australian Single Mom living in Chicago, I found your article to be soooo Usefull!

  Beantwoorden
 8. Ivory Hall
  28 juli 2020 at 05:35 (6 dagen ago)

  I had some very expressive fine lines on my forehead and I really did not like the way I looked. I tried several products but unfortunately, they made the matters worse by leaving me with breakouts and subsequently some ugly spots on my face. This really gave a tough blow to my self-esteem. I stopped trying out other creams but when my cousin started telling me about lifecell and how good it was, I had no other choice but to try my hands on it. I purchased it and after applying it I noticed that the spots were fading away and my face was becoming very smooth. Also, the fine lines on my forehead were not very expressive. I just love how this product works and am going to use it for a long time; it¡¯s also a good moisturizer.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *






Comment *