Inspiratie voor een overkapping in de tuin

Ook al naderen we de herfst, grote kans dat we nog een mooie nazomer gaan krijgen. Ik hoop het in ieder geval wel, want tijd spenderen in de tuin is mij dit jaar erg goed bevallen! Wij hebben inmiddels dus al heel wat uren doorgebracht in onze tuin en we hebben ook een aantal dingen gekocht om het wat gezelliger te maken, dit was ook wel echt nodig trouwens. Doordat we voor het eerst dit jaar konden genieten van onze tuin kwamen we er al wel snel achter wat er ontbrak en schreven wij een aantal items op onze verlanglijst, waaronder een overkapping. Met een overkapping kun je uiteraard een heel gezellig hoekje maken, heb je altijd schaduw maar wanneer het wat kouder wordt kun je alsnog genieten van het buiten zijn omdat je wat meer beschutting hebt. Hieronder heb ik wat leuke inspiratie verzameld en als ik dit allemaal zie dan krijg ik spontaan zin om volgend jaar hiermee aan de slag te gaan…

Overkappingen kun je natuurlijk helemaal zelf bouwen aan de hand van een ontwerp maar kun je ook als bouwpakket kopen, bijvoorbeeld bij blokhuttenoutlet.nl. In deze webshop vind je naast mooie blokhutten, ook prachtige overkappingen in veel verschillende formaten met of zonder blokhut. Wij hebben best een grote tuin en kunnen dus een aardige overkapping kwijt en ik heb al wel een aantal mooie exemplaren gezien die ik ga onthouden voor volgend jaar. Wie weet gaat het lukken om er dan eentje te plaatsen. Mij lijkt het ook wel handig om er één te kiezen met een blokhut eraan vast, zo heb je direct wat extra opbergruimte wat altijd van pas komt.

overkapping1

Het inrichten van een overkapping lijkt mij heel erg leuk om te doen. Persoonlijk hou ik wel heel erg van het bohemian stijltje voor in de tuin met heel veel verschillende kussens, een buitenkleed, natuurlijke materialen, veel verschillende planten en uiteraard mogen toffe priklampen niet ontbreken voor wat extra sfeer. Qua vloer vind ik een houten vlonder erg mooi maar ook steenschotten vind ik een erg leuke optie. Ook lijkt het mij wel heel mooi om een hoekje in te richten als buitenkeuken, bijvoorbeeld met een vaste barbecue erin. Niet alleen vanwege de mooiigheid maar het is ook nog eens heel praktisch. Zoals je kunt lezen heb ik de overkapping in mijn hoofd al helemaal ingericht en heb ik inmiddels genoeg inspiratie, nu de overkapping zelf nog!

Ik ben heel benieuwd of jij ook een overkapping in de tuin hebt én of je nog tips hebt waar we op moeten letten?

Comments are closed.