8 x hippe planten voor in je interieur

Nog nooit waren planten zo hip in je interieur, hoe meer planten in je huis hoe beter! Planten zijn ook lekker betaalbaar en met een aantal exemplaren kun je je interieur al een mooie boost geven. Maar welke planten zijn op dit moment hip en echte musthaves op plantengebied, hieronder laat ik je zien welke dit zijn…

plant1

Begonia Polkadot Maculata

Ook al is de Pannenkoekenplant nog steeds hip, en staat deze ook in dit lijstje, ze heeft er wel een geduchte tegenstander bij gekregen. Ik heb het over de ‘Begonia Polkadot Maculata’, een plant met langwerpige bladeren met daarop stippen. Hoe cute?! De onderkant van de bladeren hebben een roodachtige kleur en dat maakt deze plant extra leuk. De Begonia Polkadot Maculata is niet heel lastig te verzorgen en moet eigenlijk altijd in vochtige grond staan en houdt ook van een vochtige omgeving, dus af en toe even met de waterspuit in de weer.

plant2

Monstera Deliciosa

Iedereen kent ongetwijfeld wel de ‘Monstera Deliciosa’, oftewel Gatenplant. Dat heeft deze plant uiteraard te danken door de gaten in de bladeren. Het is een mooie groene plant die snel groter groeit en gemakkelijk is om te verzorgen. Geef deze plant 1 x per week water en de ‘Monstera Deliciosa’ zal tevreden zijn. Het is ook een plant die niet per se veel licht nodig heeft dus kan ook heel goed in een wat donkere ruimte worden gezet. Deze plant heeft ook nog een luchtzuiverende eigenschappen en dat maakt de plant ook perfect voor op kantoor. De plant is wel wat giftig en is dus niet de meest geschrikte plant wanneer je kinderen of huisdieren hebt.

plant3

Calathea Orbifolia

Ook al zo’n leuke plant, de ‘Calathea Orbifolia’. Deze plant komt oorspronkelijk uit Bolivia en heeft net als de Gatenplant een sterk luchtzuiverende eigenschap. Deze plant is niet giftig en dat is ook fijn, vooral als je wel huisdieren of kinderen hebt. De Calathea Orbifolia heeft hele grote bladeren met daarop verschillende tinten groen, een plant die lekker fris staat in je interieur. Ook deze plant heeft niet heel veel verzorging nodig en doet het prima met één keer per week water. Wat deze plant extra bijzonder maakt is dat deze haar bladeren sluit wanneer het donker wordt.

plant4

Cactus Euphorbia

De Cactus is uiteraard ook nog niet weg te denken uit huis. De ‘Cactus Euphorbia’ is een mooi groot exemplaar en is net als alle andere cactussen heel gemakkelijk qua verzorging, deze plant heeft maar weinig water nodig. Ideaal voor mensen die niet heel goed zijn met planten maar wel willen genieten van iets groens in huis. De Cactus Euphorbia staat erg stoer in je interieur en is ook heel leuk te combineren met andere soorten cactussen.

plant5

Ficus Lyrata

De Ficus Lyrata, of Tabaksplant of Vioolbladplant, is een zeer populaire kamerplant die ontzettend veel verkocht wordt. En ik begrijp ook wel waarom, de plant ziet er erg mooi uit en staat bijvoorbeeld heel leuk in een rieten mand. Deze plant is lucht zuiverend en dat is natuurlijk een fijne eigenschap. Let wel op, ook deze plant is licht giftig. De Ficus Lyrata heeft wel nét wat meer verzorging nodig dan de planten hierboven, maar een klein beetje aandacht en je kunt super lang genieten van de Vioolbladplant. Geef de Ficus Lyrata af en toe wat water en zorg dat de grond altijd vochtig is.

plant6

Pannenkoekenplant

Ook de Pannenkoekenplant is nog steeds een graag geziene plant in onze interieur en ook dit begrijp ik erg goed. De plant heeft mooie groene ronde blaadjes en schijnt gemakkelijk te verzorgen zijn. Ik schrijf schijnt, want ik heb deze plant toch al meerdere keren dood laten gaan. De pannenkoekplant heeft niet zo veel water nodig, één keer in de week is voldoende. Zelf had ik wel de tip gekregen om deze plant niet in een terra cotta pot te zetten omdat deze teveel water wegzuigt bij de plant. Misschien is dat waarom het steeds fout ging met die van mij…

plant7

Musa Dwarf Cavendish

De ‘Musa Dwarf Cavendish’, oftewel Bananenplant groeit ook qua populariteit. Deze plant is vaak groot en heeft mooie groen met donkerpaarse bladeren. De bladeren stoten vocht uit waardoor deze plant zorgt voor een hogere luchtvochtigheid en dat is een hele fijne eigenschap. De Bananenplant bestaat uit maar liefst 80% water en is hierdoor erg dorstig, je moet deze plant dus vaak water geven maar is voor de rest niet zo moeilijk. Zorg er wel voor dat de Musa Dwarf Cavendish vooral in de zon staat.

plant8

Croton Petra

Ten slotte vind ik ook de Croton Petra een erg leuke plant en dat vind ik vooral door de kleuren van de bladeren. In het blad heb je verschillende kleuren zoals, geel groen en rood. Deze plant heeft ook vrij veel water nodig dus het is belangrijk dat de grond continu vochtig is. Deze plant is wel wat giftig dus hou vooral kinderen en huisdieren op afstand.

Welke van de bovenstaande planten vind jij de leukste en heb jij toevallig één van deze planten in je huis staan?

Comments are closed.