Mijn zoektocht naar de perfecte kledingkast

In september zijn we verhuisd naar ons droomhuis en we konden direct verhuizen zonder dat er verbouwd moest worden. We hebben nog wel twee muren een andere kleur gegeven, wat lampjes opgehangen en rookmelders gemonteerd maar dat was het ongeveer ook wel. Na ongeveer een half jaar zien we wel steeds wat meer kleine dingetjes die aangepakt moeten worden, zo ook onze slaapkamer. Onze slaapkamer is niet heel groot en we hebben daarom weinig ruimte voor onze kleding waardoor het vaak wat rommelig is, puur dus door het gebrek aan opbergruimte. Inmiddels begin ik mij er wel een beetje aan te irriteren en er moet dus een kledingkast komen zodat we alles eindelijk netjes op kunnen bergen. Het is nog wel lastig om een kledingkast of systeem te vinden gezien de kamer schuine wanden heeft, daarom startte ik een zoektocht naar de perfecte kledingkast en ik neem jullie in dit artikel hierin mee…

Als je online zoekt naar kledingkasten dan vind je er genoeg, van kleine en eenvoudige tot aan hele systemen waar je alles in kwijt kunt zoals stropdassen en sieraden. Ook zie ik de mooiste inloopkasten voorbij komen waar je hart spontaan sneller van gaat kloppen. De meeste kasten die ik tegenkwam zijn recht en hoog en dat is door de schuine wanden in onze slaapkamer eigenlijk niet mogelijk. Daarom denk ik dat wij op zoek moeten gaan naar een kast op maat of we moeten zelf aan de klus. Op zich is het denk ik helemaal niet heel lastig te realiseren en kunnen we door het zelf te maken optimaal gebruik maken van de ruimte die we hebben. Ook hebben we een hele lange schuine wand waar we bijvoorbeeld schotten tegenaan kunnen maken zodat we hier seizoenskleding in op kunnen bergen. Er is dus ondanks de beperkte ruimte best veel mogelijk maar het wordt wel even passen en meten. Met de ideeën die ik in mijn hoofd had ging ik op zoek naar inspiratie en hieronder kun je zien wat ik allemaal ben tegen gekomen en wat mij heel erg aanspreekt.

schuine-wandkast

Ik denk dat wij binnenkort onze slaapkamer moeten gaan opmeten en knopen moeten gaan doorhakken. Door het zoeken naar inspiratie heb ik in ieder geval genoeg ideeën opgedaan en heb ik nog meer zin gekregen om de slaapkamer een kleine metamorfose te geven.

Ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd wat voor kledingkast jij hebt en mocht je schuine wanden hebben, hoe heb jij dat opgelost?

Comments are closed.