Interieur inspiratie voor onze slaapkamer

Interieur inspiratie voor onze slaapkamer

Ik ben over het algemeen heel tevreden over ons interieur, elke ruimte vind ik leuk ingericht en straalt wat mij betreft veel gezelligheid uit. Toch is er een kamer in huis die wat verwaarloosd is, namelijk onze slaapkamer. Er staat een bed en er hangt kleding, dat is het dan ook wel. We hebben sinds onze verhuizing, alweer bijna 2 jaar geleden, niks gedaan aan deze ruimte en een likje verf, accessoires en muurdecoratie zal niet misstaan. Het wordt tijd om onze slaapkamer een kleine make-over te gaan geven, deze ruimte verdient zeker wat aandacht.

Gelukkig is de basis van de slaapkamer, zoals het bed en de kledingkast mooi dus dat hoeft niet te worden vervangen. Toch zou ik het wel leuk vinden om een andere sfeer neer te zetten en dit kan uiteraard heel makkelijk met nieuwe accessoires, een likje verf en uiteraard ander beddengoed. Ik ging online op zoek naar inspiratie, wat ik erg mooi vind is een boho stijl in de slaapkamer. Deze stijl straalt veel gezelligheid uit en ik vind het ook heel mooi om voor de slaapkamer gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals rotan en houten accenten, dit straalt erg veel rust uit.

Investeren in mooi beddengoed

Naast een nieuwe dekbedovertrek, wil ik ook gaan investeren in ander mooi beddengoed zoals bijvoorbeeld een onderlaken en een goede matrasbeschermer. Dit laatste hebben we eigenlijk niet, en dat is voor het matras eigenlijk niet zo heel erg goed. Daarnaast vind ik een uitgebreid opgemaakt bed, inclusief een mooie onderlaken, heel veel luxe uitstralen en maakt wat mij betreft een slaapkamer écht af!

Een nieuwe kleur en behang op de muur

Op dit moment hebben we een blauw/groene kleur op de muur en deze teint is niet direct mijn smaak. Ik neig nu naar wat meer warmere tinten zoals je hieronder kunt zien. Ook zit ik er over na te denken om misschien voor behang te gaan, dit kan namelijk zoveel extra’s toevoegen aan een ruimte. Tegenwoordig heb je zoveel keuze uit mooie behangetjes en niet eens voor heel veel geld.

Een eyecatcher voor de slaapkamer

Naast mooie accessoires, een andere kleur muur en beddengoed, wil ik ook gaan kijken naar mooie verlichting. Wij hebben nu inbouwspots die erg functioneel zijn, maar ze hebben echt nul uitstraling. Het lijkt mij erg mooi om een opvallende lamp uit te gaan kiezen die goed past bij het boho sfeertje en die tegelijkertijd echt een eyecatcher gaat zijn. Hieronder heb ik meerdere lampen verzameld die ik heel tof vind!

Met deze veranderingen die wij willen gaan toepassen in de slaapkamer, weet ik zeker dat wij een ruimte gaan krijgen die een stuk gezelliger gaat aanvoelen en waar je graag lekker wil gaan slapen. Een kamer die heel veel rust en warmte gaat uitstralen!