Tips en inspiratie voor het inrichten van je eethoek

Tips en inspiratie voor het inrichten van je eethoek

Zoals jullie wel weten ben ik heel graag bezig met interieur en alles wat hiermee te maken heeft. Ik schrijf regelmatig op mijn blog over dit onderwerp en ik vind het erg leuk om mijn passie met jullie te delen en hopelijk voor wat inspiratie te zorgen. Waar ik nog niet zo heel vaak over geschreven heb is de eethoek, terwijl dit best een prominente plek heeft in de meeste interieurs. Tenminste bij ons is de eethoek behoorlijk aanwezig en hier brengen we ook best veel tijd door. We eten er namelijk niet alleen aan, er wordt ook aan gespeeld door de kinderen en dit artikel tik ik bijvoorbeeld ook aan de eetkamertafel. Ik vond het dus wel tijd worden om jullie wat tips en inspiratie te geven voor het inrichten van je eethoek.

Ik begin maar gelijk met een fijne tip, namelijk de nieuwe woonwinkel ‘WoonQ’. In deze shop vind je een heel groot aanbod met de mooiste eettafels en eetkamerstoelen. Qua eetkamerstoelen hebben ze een heel groot aanbod in diverse stijlen, of je nu op zoek bent naar een Scandinavisch of een luxere look hier kun je het allemaal vinden. Ook vind je nog andere soort meubelen en woonaccessoires, voor ieder wat wils!

eethoek1

De plek van de eettafel

Voordat je meubelen en accessoires gaat kopen voor je eethoek is het heel belangrijk om te bepalen waar het komt te staan en hoeveel ruimte er is. Ik vind het altijd belangrijk dat de eethoek qua grootte in verhouding is met de rest van de meubelen maar ook de plek waar het komt te staan. Schuif ook vooral met je eethoek, wat in eerste instantie de meest logische plek lijkt hoeft niet zo te zijn. In ons vorige huis hadden wij de eettafel heel lang op een bepaalde manier staan omdat dit ons het mooiste leek. Uiteindelijk verplaatsen we de tafel voor een verjaardag en bleek dit veel mooier en ruimtelijker in onze woonkamer.

Hoeveel mensen moeten er aan tafel?

Uiteraard is het ook belangrijk om van te voren te bepalen hoeveel mensen je kwijt wilt aan tafel. Wanneer je bijvoorbeeld een kleine ruimte hebt is het een goede keuze om te gaan voor een ronde tafel. Aan een ronde tafel kun je namelijk veel eetkamerstoelen kwijt, maar het neemt wat minder ruimte in beslag dan wanneer je een rechthoekige tafel neerzet. Heb je wel de ruimte, dan vind ik het persoonlijk heel mooi om juist te kiezen voor een grote eetkamertafel met veel stoelen. Ook al gebruik je dan misschien niet alle stoelen elke dag, het geeft een mooi groots effect die een ruimte juist nog groter kan doen lijken.

Praktisch maar ook mooi

Ook al gaat praktisch en mooi niet altijd goed samen wat mij betreft, toch is het wel iets waar je rekening mee moet houden. Heb je kinderen die het heel leuk vinden om te knutselen aan tafel, dan is het verstandig om een tafel te kiezen die tegen een stootje kan. Kies dan vooral voor een tafel die afgewerkt is met een stootvaste laklaag of gemaakt van een ander hard materiaal. Ook qua stoelen is het handig om rekening hiermee te houden, kies bijvoorbeeld voor kunststoffen of houten stoelen die je gemakkelijk kunt schoonmaken wanneer er geknoeid wordt. Gelukkig heb je genoeg praktische én mooie eetkamerstoelen tegenwoordig!

eethoek2

Welke functie heeft je eethoek?

Ook moet je jezelf van te voren af gaan vragen hoe je de eethoek gaat gebruiken? Ben je iemand die graag lang natafelt en/of werk je graag aan je eethoek? Gebruik je de eethoek intensief dan is het heel fijn om eetkamerstoelen te zoeken die comfortabel zitten. En werk je veel aan tafel, net als ik, zoek dan ook stoelen die zorgen voor een prettige werkhouding. Het is dus ook zeker aan te raden om een meubelzaak binnen te stappen en veel verschillende stoelen uit te proberen. Hou trouwens ook altijd rekening met de hoogte van de stoelen en de tafel, wanneer dit niet goed op elkaar is afgestemd zit je alsnog niet comfortabel.

Verschillende stoelen voor een gezellig effect

Voor een mooi speels en gezellig effect is het leuk om te kiezen voor verschillende soorten stoelen die toch qua stijl een beetje bij elkaar passen. Een lange bank aan één kant van de tafel vind ik ook altijd erg gezellig staan en geeft ook direct veel extra zitplaatsen. Wat je tegenwoordig ook veel ziet zijn banken die vastgemaakt zijn aan de muur waar bijvoorbeeld opbergruimte inzit, ideaal voor wanneer je klein woont.

Dit waren mijn tips voor het creëren van een mooie eethoek en ik ben heel erg benieuwd welke tip jij het meest nuttig vond? Laat het mij vooral weten in de reacties hieronder.