Welke planten staan op mijn wishlist?

Welke planten staan op mijn wishlist?

Nog een aantal weken aftellen en dan zullen wij gaan verhuizen, ik heb hier zoveel zin in! Gezien ik heel graag met interieur bezig ben heb ik al grootse plannen voor het huis gemaakt en ik kan ook bijna niet wachten om ze uit te gaan voeren. We zullen wat nieuwe meubelen gaan aanschaffen maar ook heb ik al de nodige accessoires gekocht. Ik wil toch een beetje een andere stijl en ik zal een mix gaan maken van bohemian en industrieel, dat vind ik een hele mooie stijl.

Wat ook zeker niet mag ontbreken in onze nieuwe huis zijn mooie planten en ik heb al een wishlist samengesteld. Ik wil namelijk mooie grote groene kamerplanten en ik wil dit gaan combineren met wat kleinere plantjes hier en daar. Het belangrijkste voor mij is dat de planten die ik ga kopen in ieder geval redelijk makkelijk zijn qua verzorging, want ik ben nu niet bepaald een goede “plantenmoeder”. Natuurlijk moeten de planten ook mooi zijn maar ik wil ook graag dat ze mooi blijven. Hieronder zie je mijn wishlist en ik ben heel benieuwd wat jullie van deze planten vinden?

begoniaDe ‘Begonia Maculata’ heeft mijn hart veroverd! Ik vind dit zo’n vrolijke plant die elke interieur direct opfleurt. Dit komt vooral door de verschillende kleuren bladeren en natuurlijk de grappige stippen. De Begonia Maculata wil liever geen direct zonlicht maar vindt het wel fijn om in een lichte ruimte te staan. Ook moet de grond altijd nat zijn en je kunt deze plant het beste vochtig houden met een plantenspuit, gewoon 1x per week is voldoende.

ficusOok de ‘Ficus Lyrata’, oftewel Tabaksplant, vind ik een hele mooie en stoere plant. Een plant die erg leuk staat in een mand, zoals op de afbeelding. Deze plant heb je in verschillende formaten en heeft als kenmerk grote groene bladeren. De Ficus Lyrata is een makkelijke plant en staat graag bij een raam en de grond moet eigenlijk altijd licht vochtig zijn, dus regelmatig even controleren.

monsteraDe volgende op mijn wishlist is de ‘Philodendron Monstera’, ook wel bekend als Gatenplant. Dit is een makkelijke plant en heeft niet heel veel verzorging nodig. Deze plant staat liever niet te veel in zonlicht en staat graag een beetje in de schaduw. Zorg dat de grond altijd wat vochtig is en je hebt voor de rest geen omkijken naar deze plant. De Philodendron Monstera heeft ook een luchtzuiverende werking en dit maakt het een zeer geschikte kantoorplant.

musa

Ten slotte staat ook deze leukerd op mijn wishlist, namelijk de ‘Musa Dwarf Cavendish’. Ook wel bekend onder de naam Bananenplant. Deze plant heeft hele mooie groene bladeren en geeft een frisse touch aan je interieur. Dit is niet een hele makkelijke plant en heeft wel de nodige verzorging nodig, dat wordt voor mij dus een uitdaging! Graag staat deze plant in het zonlicht en heeft regelmatig water nodig. Ook moet je de oude bladeren eraf halen wanneer deze verkleuren omdat de plant anders stopt met het aanmaken van nieuwe bladeren en dan heb je uiteraard geen mooie plant meer.

Dit is mijn wishlist qua planten voor het nieuwe huis. Ik ben heel erg benieuwd hoe deze planten in ons interieur gaan staan en ik zal ongetwijfeld updates plaatsen op mijn blog en Instagram.