3 x mijn favoriete trends voor de tuin voor 2023

3 x mijn favoriete trends voor de tuin voor 2023

In Nederland hebben we steeds betere zomers, de temperatuur kan ook bij ons flink oplopen en daarom vinden we het over het algemeen fijn om steeds meer tijd buiten door te brengen. Natuurlijk wil je dan wel een fijne tuin met gezellige hoekjes waar je heerlijk kunt zitten en genieten van de buitenlucht. Heel eerlijk, wij kunnen ook zeker nog wel wat gezelligheid in onze tuin gebruiken. Zo zijn we nog op zoek naar een goedkope tuinset zodat we ook dit jaar weer heerlijk buiten kunnen tafelen. Uiteraard willen we wel graag een trendy tuinset en daarom heb ik een aantal leuke tuintrends verzameld, want ook op het gebied van tuin en tuinmeubelen heb je bepaalde trends. Benieuwd welke drie trends mijn favoriet zijn, lees dan heel snel verder.

Bij Kees Smit Tuinmeubelen hebben ze een aantal tuintrends samengesteld met behulp van Store en Concept designers. Hier zijn uiteindelijk zes trends uitgekomen en ik laat je hiervan drie zien, dit zijn mijn favorieten en wellicht haal jij hier ook wat inspiratie uit.

Pure Living

Het woord ‘pure’ zegt het eigenlijk al, eenvoudig en dus puur. Een stijl die ik zeker kan waarderen en vooral voor in de tuin. Vaak zit je toch in de buitenlucht om lekker te kunnen genieten en het is dan fijn als je dit kan doen in een omgeving die veel rust uitstraalt. Bij de trend ‘Pure Living’ zie je lichte tinten zoals beige, wit en een frisse lichtblauwe kleur. Deze kleuren zijn mooi op elkaar afgestemd en dit zorgt voor meer eenheid. Je kunt deze trend nog meer versterken door gebruik te maken van tuinmeubelen met een fijn en open design, waardoor het geheel er luchtig uitziet. Combineer bijvoorbeeld witte tuinmeubelen met donkere kleuren hout voor een mooi contrast. 

Royal Sunset

Deze trend spreekt mij heel erg aan en past ook goed bij de rest van ons interieur, dit is namelijk helemaal mijn stijl. De trend ‘Royal Sunset’ staat voor rust en natuur. Er wordt gebruik gemaakt van modulaire tuinmeubelen, hierdoor kun je makkelijk je meubels aanpassen. De kleuren die passen bij deze trend zijn beige en bruin, deze tinten zijn prachtig te combineren met botanische kleuren en prints en passen hier goed bij. Ook in de tuin kun je ervoor kiezen om bepaalde zithoeken aan te kleden met accessoires, dit maakt het extra gezellig. Accessoires die goed passen bij de ‘Royal Sunset’ trend zijn bijvoorbeeld antieke olielampen, rieten manden, en natuurlijke buitenkleden bijvoorbeeld gemaakt van jute. 

Classic Desire

Tot slot vind ik ook ‘Classic Desire’ een heel erg leuke trend. Deze trend is wel een beetje anders dan de rest en is wat meer uitgesproken, maar daarom juist zo leuk! Bij deze trend zie je verschillende materialen, prints en kleuren, een beetje mix and match. De kleuren zijn diep en warm en dit komt terug in zowel de tuinmeubelen als de accessoires. Door veel verschillende materialen, maar ook kleuren en patronen met elkaar te combineren, creëer je een hele gezellige bonte sfeer. Uiteraard mogen levendige planten en bloemen niet ontbreken, zet bijvoorbeeld je tuin vol plukbloemen en maak hier eigen boeketten mee voor op tafel. 

Ik ben heel erg benieuwd welke tuintrend jij de leukste vindt van de bovenstaande drie. Mijn favoriet is toch wel ‘Royal Sunset’, dit past qua stijl erg goed bij wat ik mooi vind en past ook goed bij onze tuin.