Duurzamer huis? Ga voor ecologisch behang

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor duurzaam. Niet alleen als het gaat om eten en kleding, maar ook wat betreft interieur. Behang is gelukkig van zichzelf redelijk duurzaam, maar wist je dat er ook ecologisch behang bestaat? Gemaakt van duurzaam papier en gerecycled regenwater. Met ecologisch behang kun je heel gemakkelijk je huis verduurzamen!

Wat is ecologisch behang?

Ecologisch behang is behang dat op een milieuvriendelijke manier is geproduceerd en van ecologische materialen is gemaakt. Daarnaast is het van belang dat het product lang meegaat en dus duurzaam is, omdat je zo lang mogelijk wilt genieten van je behang op de muur. Dat betekent dat ecologisch behang niet alleen van kwaliteit is, maar ook nog eens tijdloos.

FSC-keurmerk

Ecologisch behang heeft een FSC-keurmerk. FSC staat voor Forest Stewardship Council en dit keurmerk wordt gegeven aan behang dat is gemaakt van hout uit een beheerd bos. Volgens de normen van FSC, is behang met dit keurmerk een goede keuze als het gaat om het milieu, de sociale omstandigheden omtrent de productie en de economie.

ecologisch1

Duurzame behangmerken

Tegenwoordig bestaan er een aantal behangmerken die duurzaam behang in hun assortiment hebben, zoals het merk BN Walls. BN Walls streeft naar hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid. Hun behang heeft het FSC-keurmerk. Het merk houdt zich daarnaast bezig met verantwoord produceren, zo maken ze bij de productie bijvoorbeeld gebruik van restmaterialen. Ook Eijffinger heeft een duurzame collectie, namelijk de collectie Natural Wallcoverings. Deze collectie is gemaakt van plantaardige vezels en wordt op kleine schaal geproduceerd.

Ecologisch vliesbehang

De meest duurzame keuze wat behang betreft, is vliesbehang. Dat komt doordat deze soort maar weinig stoffen bevat die schadelijk zijn voor het milieu. Ook is vliesbehang biologisch afbreekbaar. Vliesbehang is duurzaam behang, want het is sterk en gaat zo heel wat jaren mee. Dat maakt vliesbehang erg populair. Vliesbehang is niet 100% duurzaam, maar dat is eigenlijk geen enkele soort behang. Dat komt omdat er altijd chemische bewerkingen nodig zijn om ervoor te zorgen dat behang goed is.

Comments are closed.