Interieur DIY: Maak een huisje van klei!

huisjediy

Een grote interieurtrend op dit moment zijn ‘huisjes’ als accessoires voor in je huis. Je ziet ze nu overal, ze zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar van het Deense merk Bloomingville maar ook bij Xenos heb je verschillende betaalbare varianten. De huisjes zijn vaak gemaakt van materialen zoals; beton, hout, blik en porselein. Ik vind deze trend helemaal te gek en ik heb dus al meerdere huisjes in mijn woonkamer staan. Een tijdje geleden was ik aan het brainstormen voor DIY projecten en ineens bedacht ik mij dat je heel makkelijk zelf zo’n huisje kunt maken. Vandaag laat ik aan jullie zien hoe…

huisjestrenddiy

Hierboven heb ik nog even wat leuke huisjes verzameld, zoals je ziet worden ze gemaakt van super veel verschillende materialen. Vooral Bloomingville heeft veel verschillende soorten huisjes in het assortiment…

diyhuisje1

En nu aan de slag…

 1.  Voor deze DIY heb je maar een paar dingen nodig. Om te beginnen klei. Ik kocht deze klei bij de Hema (1,95 per stuk) en het handige is, de klei droogt en wordt hard zonder dat er een oven aan te pas komt. Daarnaast is een mes ook handig om te gebruiken en evt. heb je ook nog verf nodig (het liefst op waterbasis). Ik vond het namelijk wel leuk om mijn huisje te voorzien van een kleuraccent.
 2. Ik maakte van de klei allemaal plakjes en deze stapelde ik op elkaar, tot de gewenste hoogte.
 3. Vervolgens sneed ik met de mes er een dakje uit. Dit hoeft niet heel precies want het handige van klei is dat je er zo weer wat aan kunt plakken of er wat af kan halen.
 4. Vervolgens ging ik mijn huisje met mijn vingers helemaal vlak maken. Het is nog best lastig om het helemaal super strak te krijgen, na ongeveer 15 minuten was dit het resultaat. Ik vond het zo oké en ik liet mijn huisje drogen…

huisjediy3

Eigenlijk had ik verwacht dat het huisje redelijk snel zou drogen, uiteindelijk heb ik toch een week moeten wachten voordat ik het huisje kon gaan schilderen. De bovenkant van mijn huisje heb ik in een felblauwe kleur geverfd en dit deed ik uit de losse hand. Je zou ook evt. gebruik kunnen maken van schilderstape, als je bijvoorbeeld niet echt een vaste hand hebt.

Na het schilderen en een dagje drogen was mijn huisje eindelijk klaar en ik ben erg blij met het resultaat! Het huisje staat nu te pronken op mijn wandplank samen met mijn andere DIY projecten.

Wat vind jij van de ‘huisjestrend’ en ben je ook van plan om deze DIY te gaan maken?

104 Comments on Interieur DIY: Maak een huisje van klei!

 1. Liset - Beautydagboek
  19 februari 2015 at 09:08 (8 jaar ago)

  Een heel leuk idee! Ik vind inderdaad zulke huisje erg tof, heb er ook twee waar je een kaars in kunt doen. En die lijstjes met teksten zijn ook erg leuk, ik heb net lijstjes gekocht om daar de posters in te doen :).

 2. Caro
  19 februari 2015 at 10:08 (8 jaar ago)

  Wat leuk en creatief bedacht! 🙂

 3. Jannie van huis
  19 februari 2015 at 11:16 (8 jaar ago)

  Wat een leuk huisje heb je gemaakt! Misschien ga ik er ook wel mee aan de slag. Je bent een echte crea bea!

 4. Nicole
  19 februari 2015 at 17:07 (8 jaar ago)

  Aah wat ziet dat er leuk uit zeg! Super leuk gedaan.

 5. Jennifer
  19 februari 2015 at 17:50 (8 jaar ago)

  Wat een leuke diy! De huisje is goed gelukt, zo tezien.

 6. Consuminder Meisje
  19 februari 2015 at 17:55 (8 jaar ago)

  Dit vind ik echt je leukste DIY tot nu toe. Super makkelijk en goedkoop. Vind het vooral heel leuk als zelf gemaakt cadeautje.

 7. Withlovefroms
  19 februari 2015 at 20:56 (8 jaar ago)

  Leuk ideetje!!

 8. iris
  25 februari 2015 at 23:46 (8 jaar ago)

  wat onwijs leuk zeg! ga ik zeker doen! Heb van de kids nog een pakje klei liggen 😉