Interieur DIY: Maak een huisje van klei!

huisjediy

Een grote interieurtrend op dit moment zijn ‘huisjes’ als accessoires voor in je huis. Je ziet ze nu overal, ze zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar van het Deense merk Bloomingville maar ook bij Xenos heb je verschillende betaalbare varianten. De huisjes zijn vaak gemaakt van materialen zoals; beton, hout, blik en porselein. Ik vind deze trend helemaal te gek en ik heb dus al meerdere huisjes in mijn woonkamer staan. Een tijdje geleden was ik aan het brainstormen voor DIY projecten en ineens bedacht ik mij dat je heel makkelijk zelf zo’n huisje kunt maken. Vandaag laat ik aan jullie zien hoe…

huisjestrenddiy

Hierboven heb ik nog even wat leuke huisjes verzameld, zoals je ziet worden ze gemaakt van super veel verschillende materialen. Vooral Bloomingville heeft veel verschillende soorten huisjes in het assortiment…

diyhuisje1

En nu aan de slag…

  1.  Voor deze DIY heb je maar een paar dingen nodig. Om te beginnen klei. Ik kocht deze klei bij de Hema (1,95 per stuk) en het handige is, de klei droogt en wordt hard zonder dat er een oven aan te pas komt. Daarnaast is een mes ook handig om te gebruiken en evt. heb je ook nog verf nodig (het liefst op waterbasis). Ik vond het namelijk wel leuk om mijn huisje te voorzien van een kleuraccent.
  2. Ik maakte van de klei allemaal plakjes en deze stapelde ik op elkaar, tot de gewenste hoogte.
  3. Vervolgens sneed ik met de mes er een dakje uit. Dit hoeft niet heel precies want het handige van klei is dat je er zo weer wat aan kunt plakken of er wat af kan halen.
  4. Vervolgens ging ik mijn huisje met mijn vingers helemaal vlak maken. Het is nog best lastig om het helemaal super strak te krijgen, na ongeveer 15 minuten was dit het resultaat. Ik vond het zo oké en ik liet mijn huisje drogen…

huisjediy3

Eigenlijk had ik verwacht dat het huisje redelijk snel zou drogen, uiteindelijk heb ik toch een week moeten wachten voordat ik het huisje kon gaan schilderen. De bovenkant van mijn huisje heb ik in een felblauwe kleur geverfd en dit deed ik uit de losse hand. Je zou ook evt. gebruik kunnen maken van schilderstape, als je bijvoorbeeld niet echt een vaste hand hebt.

Na het schilderen en een dagje drogen was mijn huisje eindelijk klaar en ik ben erg blij met het resultaat! Het huisje staat nu te pronken op mijn wandplank samen met mijn andere DIY projecten.

Wat vind jij van de ‘huisjestrend’ en ben je ook van plan om deze DIY te gaan maken?