De voordelen van kunstplanten in je interieur

De voordelen van kunstplanten in je interieur

Een hele grote trend is nog steeds veel groen in je interieur, ook ons huis staat vol met mooie planten. Planten zorgen voor veel leven in je huis en voegen ook zeker wat toe aan je interieur. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik niet hele ‘groene vingers’ heb, regelmatig bezwijkt een plant maar gelukkig word ik er wel steeds beter in. Maar mocht je net als ik niet echt groene vingers hebben dan zou je eens kunnen nadenken over kunstplanten. En voordat je denkt dat kunstplanten oubollig zijn dan heb je het goed mis, tegenwoordig zijn kunstplanten ontzettend mooi en absoluut niet van echt te onderscheiden…

Bij Maxifleur heb je bijvoorbeeld een heel ruim assortiment aan kunstplanten en bloemen. Deze kunstplanten zijn van zo’n goede kwaliteit dat je er jarenlang plezier van hebt en je hebt er geen omkijken naar. Het hebben van kunstplanten heeft ontzettend veel voordelen en in dit artikel zet ik ze voor je op een rij.

Heel weinig onderhoud en geen verzorging nodig

Haal je een kunstplant in huis, dan heeft je plant geen verzorging nodig en dat is natuurlijk ideaal voor mensen zonder groene vingers. Het enige wat je kunstplant nodig heeft is af en toe een stofdoekje en dat is iets wat iedereen kan. Een kunstplant is daarom ook heel geschikt voor mensen die niet vaak thuis zijn. En mocht je een keer op vakantie gaan dan hoef je je buren niet meer te vragen om je planten te verzorgen.

plant102

Zet de kunstplant op een plek naar wens

Koop je een echte plant, dan moet je rekening houden met de plek waar je de plant neer gaat zetten. Sommige planten hebben bijvoorbeeld veel zonlicht nodig en de enige geschikte plek in huis is dan bij een raam. Bij een kunstplant hoef je hier natuurlijk geen rekening mee te houden en dat is erg fijn. Een kunstplant is daarom ook heel geschikt voor ruimtes zoals een wc of badkamer, dit zijn namelijk vaak ruimtes met geen of nauwelijks licht.

Ideaal voor mensen met een allergie

Ben je allergisch voor bepaalde planten, dan is een kunstplant ook dé oplossing. Met een kunstplant kun je genieten van mooi groen in huis maar hoef je je geen zorgen meer te maken om je allergie, ideaal!

plant103

Direct een mooie volle plant

Ben je net als ik wat ongeduldig dan is een kunstplant ook een goede keuze. Bij een echte plant moet je vaak wachten totdat deze mooi gebloeid is en wat meer body krijgt. Je kunt uiteraard ook wel een volle plant kopen maar deze zijn vaak aan de prijs. Een kunstplant is direct vol en je hoeft niet meer te wachten totdat die gaat bloeien en is daarnaast ook al mooi gevormd.

Het hele jaar door groen in je tuin

Ook heb je speciale kunstplanten voor buiten, deze planten zijn volledig weerbestendig wat ze ideaal maken voor ons klimaat. Daarnaast zijn ze ook UV-bestendig en hierdoor blijven ze mooi groen zonder dat de kunstplant vervaagd van kleur. Normaal gesproken blijft een echte plant niet groen in de herfst en winter, maar van een kunstplant buiten kun je het hele jaar rond genieten.

Zoals je hebt kunnen lezen hierboven zijn er ontzettend veel voordelen aan het hebben van kunstplanten. Ik ben heel benieuwd hoe jij tegen kunstplanten aankijkt, laat het mij vooral weten bij de comments…