10 x de voordelen aan zwanger zijn

Schreef ik een tijdje terug over de “struggles” die je tegenkomt als je zwanger bent, er zitten ook zeker voordelen aan. Het aller belangrijkste natuurlijk het feit dat je een kindje krijgt (duh!) maar er kleven ook gewoon wat leuke bijkomstigheden aan. Ik dacht eventjes na en ik heb 10 leuke bijkomstigheden bedacht en ik ben erg nieuwsgierig of jij je als zwangere hierin ook herkent?

  • Mijn haar is tijdens mijn zwangerschap prachtig vol en het zit gewoon beter zonder dat ik daar heel veel moeite voor hoef te doen. Elke dag een good hair day! Na de zwangerschap van Emre heb ik overigens niet heel erg het idee gehad dat al mijn haar uitviel, misschien is dit wel heel geleidelijk gegaan?
  • Heb ik normaal gesproken wel eens een puistje hier of daar, tijdens mijn zwangerschap (na de eerste trimester) is mijn huid een stuk rustiger met geen enkel puistje of onregelmatigheid. Ook is mijn huid minder droog dan normaal gesproken. Het lijkt er dus op dat mijn zwangerschapshormonen een positieve invloed hebben op de conditie van mijn huid.
  • Wat mij ook dit keer weer opvalt, mijn nagels zijn mega sterk en groeien erg hard. Binnen no-time heb ik lange nagels die ook nog eens heel stevig zijn. Ik hou op zich niet van hele lange nagels maar ik vind het wel heel handig dat ze niet zo snel afbreken. En mocht dit toch gebeuren, een weekje later zijn mijn nagels weer op volle lengte.
  • Ik ben soms best vergeetachtig, wat klunzig, chagrijnig en emotioneel. Zo op het eerste gezicht lijken dit niet echt hele leuke positieve dingen maar wat wel heerlijk is, je kunt de zwangerschap overal de schuld van geven. Je kunt je er dus lekker achter verschuilen ;).
  • Ook deze zwangerschap heb ik niet echt een bepaalde craving, al merk ik wel dat ik vooral zoete trek heb. Ik ben nu dus extra dol op chocolade, koekjes en toetjes en mag van mijzelf hier wat meer aan toegeven dan normaal gesproken. Ik ben nou eenmaal zwanger en dit kost sowieso al wat meer energie en wat extra calorieën hier en daar kan naar mijn mening niet zoveel kwaad.
  • Nu ik een beetje tegen het einde van mijn zwangerschap aanloop, merk ik dat mijn lichaam het wel ietsjes zwaarder begint te krijgen. Zo heb ik best snel een harde buik en mijn rug begin ik ook steeds wat meer te voelen. Het is daarom heerlijk om de zware klusjes uit handen te geven en hoef ik zelf niet meer met hele zware dingen te sjouwen, dat mag mooi mijn man doen!
  • Dat geldt ook voor het huishouden. Ik doe nog genoeg zelf natuurlijk, zoals de vaatwasser uitpakken, koken, keuken en wc’s schoonmaken, stoffen etc. maar het stofzuigen en dweilen laat ik lekker aan mijn man over. Gewoon even lekker een aantal maanden niet met de stofzuiger in de weer zijn, dat is ook best wel eens fijn!
  • Als je zwanger bent word je natuurlijk ook niet ongesteld en dat is ook best wel fijn. Ik heb normaal gesproken een hele onregelmatige cyclus en ik heb ook nog eens flink last van PMS klachten en dat is echt geen pretje. Vaak voel ik mij ruim een week van te voren behoorlijk ziek en lamlendig en hier heb ik nu dus lekker geen last van.
  • Tijdens de zwangerschap vind ik het net wat meer geoorloofd om er lekker comfy bij te lopen. Geen moeilijke skinny’s en strakke truitjes maar gewoon heerlijk een legging met een wijde t-shirt/trui aan. Vooral op de dagen dat ik thuis ben loop ik er lekker comfy bij, geen mens die mij immers ziet!
  • Ten slotte kun je als je zwanger bent lekker losgaan met het kopen van babykleding, want dat is toch het allerleukste wat er is?! Babykleertjes zijn zo ontzettend schattig en nu heb je tenminste een excuus om ze te kopen.

Welke van de bovenstaande dingen herken(de) jij?