Tips om je kapotte panty een tweede leven te geven!

Het dragen van jurkjes en rokjes vind ik heel erg leuk. Nadeel alleen, ik draag dit vaak met panty’s alleen gaan ze bij mij heel erg snel kapot. Herkenbaar? Zodra een panty kapot is gaat die rechtstreeks bij mij in de prullenbak. Eigenlijk wel zonde want wist je dat een kapotte panty voor heel veel dingen handig is? Hieronder geef ik (hopelijk) handige tips zodat jij je panty een tweede leven kunt geven…

Voordat je eventueel deze tips gaat opvolgen, is het handig om eerst je kapotte panty even in de was te gooien.

 • Merk jij ook wel eens dat je kast na verloop van tijd een beetje muf gaat ruiken inclusief je kleding? Koop dan een bosje lavendel of een ander lekker ruikende kruid, knip een stuk van je panty af bij de voet en stop hier wat lavendel in. Vervolgens maak je een knoopje of doe je er een strikje omheen en hang je het zakje in de kast. Binnen no time ruikt je kast + inhoud fris en fruitig.
 • Wist je dat je met een panty je schoenen heel goed kunt oppoetsen? Even met een oude panty over je schoenen heen en ze glimmen weer als een bowlingbal.  
 • Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld ramen, spiegels en keramische kookplaten. Het voordeel meteen is dat een panty geen pluisjes achterlaat en dat is natuurlijk extra handig.
 • Wil je dat je bruisbal echt lekker gaat schuimen in bad, stop de bruisbal dan in het voetje van de panty en hang deze aan de kraan terwijl het water er langs loopt. Je krijgt gegarandeerd een lekker bad vol schuim.
 • Is je kostbare gouden oorbel achter een kastje gevallen? Pak een stofzuiger, doe de panty over de stang en zuigen maar. Je gouden oorbel wordt opgezogen maar gelukkig wel tegengehouden door de panty en zonder al te veel moeite heb je je sieraad weer terug gevonden.
 • Tijdens het opmaken wil ik altijd mijn haar uit mijn gezicht hebben en een haarband is hier natuurlijk heel handig voor. Heb je geen haarband maar wel een oude panty? Knip een stuk van de bovenkant van de panty en gebruik dit als haarband, handig!
 • Een huidkleurige panty kan ideaal gebruikt worden als filter over de lens van een camera. De panty geeft namelijk een heel grappig, bijna vintage effect aan je foto’s. 
 • Na een aantal keren borstelen zit mijn haarborstel vaak onder de haren, heel irritant. Gelukkig heb ik een oplossing. Knip de voet van een oude panty, ongeveer 20 cm, en trek dit over je borstel heen. Doordat de panty transparant is prikken de pinnetjes van de borstel er gemakkelijk doorheen. De volgende keer wanneer je borstel weer vol zit met haren hoef je alleen maar de panty te verwijderen, te legen en schoon te maken met een sopje en je borstel is daarna weer helemaal fris. 
Zo zie je maar dat je een kapotte panty niet meteen hoeft weg te gooien. Mocht jij nog een leuke tip weten, deel het vooral bij de comments!

110 Comments on Tips om je kapotte panty een tweede leven te geven!

 1. MySuperSweetLife
  15 november 2013 at 10:48 (9 jaar ago)

  Wat een handige tips! De volgende keer gooi ik mijn panty dus niet zomaar weg!
  Liefs

 2. Eline
  15 november 2013 at 11:03 (9 jaar ago)

  Leuke tips!

 3. Anita
  15 november 2013 at 11:32 (9 jaar ago)

  Handige tips!

 4. Noor Clothes&Dreams
  15 november 2013 at 11:46 (9 jaar ago)

  Die laatste tip is zot handig! Ik zit echt altijd te sukkelen om al dat haar uit mijn borstel te krijgen, dus volgende keer dat ik een panty wil wegsmijten ga ik eerst de voet eruitknippen en dan mijn haarborstel es goed kuisen :p

  xo Noor

 5. Joyce
  15 november 2013 at 11:47 (9 jaar ago)

  Ik ga denk ik mijn schoenen maar eens oppoetsen dan ! Wat een handige tips 🙂

 6. Jana Vmh
  15 november 2013 at 11:59 (9 jaar ago)

  Echt geniale tips! Dankjewel 🙂

 7. Charlotte
  15 november 2013 at 14:35 (9 jaar ago)

  Wat een leuke tips! Er zitten er een paar ij die ik al kende, maar die van panty over je borstel vind ik heel handig en panty over je camera lekker origineel 😀

 8. Elke
  15 november 2013 at 15:29 (9 jaar ago)

  Hele handige tips! Ik gebruik een kapotte panty zelf om een donutrol te maken voor in mijn haar.

 9. Mireille
  15 november 2013 at 15:54 (9 jaar ago)

  Haha wat een handige en grappige tips! Toevallig besefte ik vanochtend dat ik hard nieuwe panty’s nodig heb en zo kan ik ook nog wat met de oude doen!

  liefs Mireille
  dresslikemi.com

 10. Isabel
  15 november 2013 at 17:18 (9 jaar ago)

  Handige tips!!

 11. I scream beauty
  15 november 2013 at 17:28 (9 jaar ago)

  Wat een handige tips!! Thanks!

 12. Isabel
  15 november 2013 at 17:53 (9 jaar ago)

  Goeie tips! Zeker die van de sieraden – ik laat nogal eens wat oorbellen vallen haha.

 13. IsabellaEliane
  15 november 2013 at 18:00 (9 jaar ago)

  Handige tips ! Zeker die laatste, die had ik nog nooit gehoord 🙂

  x

 14. Beautyjuf
  15 november 2013 at 18:16 (9 jaar ago)

  Wat een handige tips! 🙂

 15. femketje
  15 november 2013 at 19:05 (9 jaar ago)

  handige tips 😀

 16. laura
  16 november 2013 at 10:45 (9 jaar ago)

  Handig dit! Het lijkt wel of panty’s maar 2 of 3 keer meegaan.. ik zou weleens willen weten welk merk mega goede panty’s verkoopt!

 17. Lindsay
  17 november 2013 at 16:07 (9 jaar ago)

  De stofzuigertip vind ik heel interessant!

 18. Paola
  27 november 2013 at 21:42 (9 jaar ago)

  Handige tips!

 19. wout
  16 juli 2014 at 19:20 (9 jaar ago)

  Hoi als jullie de panty niet meer he en wil geef ze dan maar naar mij heen

 20. iamfashion
  13 april 2015 at 19:40 (8 jaar ago)

  super tips!!!!
  😀 XD