Hoe combineer je de Nike Air Force 1?

Een aantal jaren geleden vond ik het leuk om zoveel mogelijk kleding te bezitten, tegenwoordig vind ik het juist veel fijner om een wat meer overzichtelijke garderobe te hebben. Mijn kledingkast is hierdoor een stuk minder vol en bevat mooie tijdloze en duurzame items. Datzelfde geldt voor schoenen. Ik heb een aantal paar schoenen die ik nu al een behoorlijke periode heb en ook deze zijn tijdloos en redelijk basic. Een schoen die ook tijdloos en ontzettend populair is, is de Nike Air Force 1. Deze sneaker heb je in verschillende uitvoeringen en kleuren en is dé ideale schoen om op meerdere manieren te combineren.

De Nike Air Force 1 is vernoemd naar de presidentiële vliegtuig van de Amerikaanse president. De man achter deze schoen is ‘Bruce Kilgore’, hij ontwierp deze sneaker in 1982 en de schoen kun je dus gerust een klassieker noemen. Van oorsprong is de Nike Air Force 1 een basketbalschoen maar al gauw werd deze gedragen in de hiphop-scene en in de jaren 80 en 90 zag je de sneaker steeds vaker op straat en groeide de populariteit. Ook nu is deze sneaker nog mega populair en brengt Nike regelmatig een nieuw model uit die iedere keer opnieuw scoort. Deze sneaker heb je in verschillende modellen, namelijk low, mid en high. Zo kun je deze sneakers in verschillende seizoenen dragen en dat is in een land als Nederland heel fijn.

Deze sneaker vind ik vooral heel erg leuk omdat ze dus tijdloos en redelijk basic zijn waardoor je met deze schoen alle kanten op kunt. Zo staan ze leuk in combinatie met een jeans maar ook zeker in de zomer onder een jurkje, en hoef je ze ook echt niet per se op een ‘sportieve’ manier te combineren. Er zijn heel veel verschillende uitvoeringen en kleuren, vooral de Nike Air Force 1 ’07 Suede is mijn favoriet en dan vooral de roze variant. Wat ik dan voornamelijk heel erg leuk vind is de combinatie met de camelkleurige zool, dit geeft een heel mooi contrast en dit kleurenschema past goed bij mijn stijl. En als ik naar de schoenen kijk dan weet ik ook zeker dat ze ontzettend lekker lopen, en eerlijk is eerlijk comfort is natuurlijk ook heel belangrijk als het gaat om schoenen. Hieronder zie je mijn favoriete Nike Air Force 1 sneakers en hoe ik ze zou combineren…

Voor het eerste setje gebruikte ik mijn favoriete Nike Air Force 1 model, namelijk de roze suede. Deze schoen combineerde ik met een wit overhemd, een mom jeans en wat leuke accessoires in dezelfde kleur als de schoenen. Lekker matchy matchy, maar ik hou ervan!

nike2

Naast de roze suede variant van hierboven vind ik het klassieke model, de Nike Air Force 1 ’07 ook heel erg mooi. Dit is hélemaal een schoen die gemakkelijk te combineren is. Ik heb deze sneaker gecombineerd met een ripped zwarte skinny jeans, een basic wit shirt en om de outfit wat minder saai te maken koos ik voor een oversized blazer met panterprint. Wat mij betreft een zeer goede combi!

nike1

Ten slotte nog een laatste setje met de Nike Air Force 1 Jewel Low in mijn favoriete kleur geel. De schoen combineerde ik met een stoeren kunstleren broek met daarbij een lekkere dikke wollen trui. Een vrij basic outfit maar ik vind het leuk dat vooral de nadruk op de sneakers ligt…

nike3

Natuurlijk ben ik heel erg benieuwd wat jij van deze schoenen vindt?

 

Dit vind je vast ook leuk...

1 Comment on Hoe combineer je de Nike Air Force 1?

  1. Gelukjes van Maris
    28 november 2018 at 16:06 (2 jaar ago)

    vooral die laatste combi vind ik heel tof. Al zou ik de eerste ook zo kunnen dragen. Merk dat ik zelf meestal voor sneakers ga in veilige kleuren terwijl een kleurtje ook heel tof kan zijn..
    x

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *