De populairste dresscodes voor een bruiloft

De populairste dresscodes voor een bruiloft

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft, dat is natuurlijk heel bijzonder! Jij bent namelijk als gast onderdeel van één van de mooiste dagen van het bruidspaar. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat er een dresscode op de uitnodiging staat en het is uiteraard mooi als jij je daar aan houdt. Er zijn verschillende dresscodes die populair zijn op bruiloften, hieronder kun je alles lezen over: Black-tie, cocktail, summer chic en casual chic.

Black-tie

Wordt je uitgenodigd voor een bruiloft met black-tie als dresscode, dan kun je een een chique avond verwachten. Van de mannen wordt verwacht dat ze met een klassiek zwart smokingpak, een wit overhemd en een zwarte vlinderdas. Vrouwelijke gasten kunnen gaan voor een lange avondjurk, met een goed paar hakken en chique accessoires. Bij black-tie mag je geen blote benen hebben, kies je voor een iets kortere jurk dan draag je panty’s.

Cocktail

Een cocktail dresscode is net wat minder chic dan black-tie. Mannen kunnen met een donker pak en een nette das verschijnen. Vrouwen kunnen op zoek gaan naar een mooie cocktailjurk, in bijvoorbeeld een pastelkleur of een wat meer opvallende kleur of een leuk patroon. Draag onder de jurk mooie hakken en style af met leuke accessoires zoals een clutch of schoudertasje en met mooie sieraden zoals opvallende oorbellen.

Summer chic

Gaat het bruidspaar in de zomer trouwen, grote kans dat ze summer chic als dresscode uitkiezen. Als man kun je gaan voor een mooi pak in zomerse kleuren zoals pasteltinten. Draag verschillende kleuren, bijvoorbeeld een lichtgroene colbert en combineer dit met een crème kleurige pantalon. Mooie schoenen voor onder het pak zijn bijvoorbeeld instappers of nette sneakers. Bij summer chic kan je als vrouw alle kanten op. Ga voor een leuk jurkje, lang of kort, maar ook een jumpsuit kan ontzettend leuk zijn. Zorg dat je outfit in ieder geval een zomers tintje heeft, bijvoorbeeld pastelkleuren of felle kleuren zoals roze of oranje. Maak je outfit af met leuke zomerse accessoires, zoals een rieten clutch en sandalettes met sleehak.

Casual chic

Dit is ook een populaire dresscode, namelijk casual chic. Het is een combinatie van toegankelijk en netjes en daarom erg geliefd bij zowel bruidspaar als gasten. Vaak kun je kledingstukken uit je eigen kast combineren met iets nieuws. Als man kun je gaan voor een nette broek met een leuk shirt of ga voor een blazer en combineer dit met een wat sportievere broek zoals een chino. Met de schoenen kun je een casual chic outfit net een wat meer ‘casual’ of een meer ‘chic’ tintje geven. Vrouwelijke gasten kunnen met deze dresscode ook wederom alle kanten op, de kunst is om een goede balans te vinden tussen netjes maar toch casual. Draag bijvoorbeeld een mooi pak met een blazer, een broek een shirt. Combineer het met een paar pumps of juist met een paar gympen. Ook een leuk jurkje is natuurlijk helemaal passend bij de dresscode, combineer dit met leuke sportieve schoenen (dit danst ook nog eens fijn!).