Wat zijn bekende onzekerheden over het gebit of de tanden?

Wat zijn bekende onzekerheden over het gebit of de tanden?

Er zijn allerlei onzekerheden over het gebit of de tanden, waar je last van kunt hebben. Je kunt ervoor kiezen om je gebit te accepteren zoals het is. Of je kunt er iets aan doen! Om tot de tweede stap over te gaan, is het natuurlijk wel belangrijk om duidelijk te hebben waar de onzekerheid ‘m voor jou in zit. Benieuwd naar de bekendste onzekerheden en klachten over het gebit of de tanden?

Spleetje tussen tanden

Met name wat betreft de stand van de tanden kan er sprake zijn van onzekerheid. Een bekend voorbeeld? Dat is het spleetje tussen de tanden, dat vaak bij de voortanden ontstaat. Maar naast de voortanden kan dit ook bij andere tanden optreden. Een spleetje tussen de tanden kan voor verschillende problemen zorgen. Qua looks valt het niet altijd in de smaak. Het kan er ook voor zorgen dat je gaat slissen, afhankelijk van de grootte van het spleetje. Wil je hiervan af? Een onzichtbare beugel van Dr Smile helpt om de tanden weer in de juiste stand te krijgen. Met een speciale 3D-scan van je gebit wordt precies bekeken welke oplossing er nodig is.

Tanden staan scheef

De stand van de tanden heeft er ook mee te maken of de tanden recht of scheef staan. Scheve tanden is een bij volwassenen een veelvoorkomend probleem. Terwijl scheve tanden eigenlijk vrij eenvoudig weer recht kunnen worden gezet. Draag hiervoor een onzichtbare beugel: dit is echt iets anders dan de traditionele slotjesbeugel. Je ziet de transparante beugel nauwelijks zitten. En je werkt ermee langzaam maar zeker toe naar een recht gebit. Rechte tanden zijn niet alleen mooier, maar ook gezonder. Er ontstaan namelijk minder snel problemen in de mond met een recht gebit. Je kunt je tanden beter poetsen. Tandplak en andere aanslag heeft minder kans in de mond. Dit zijn dus belangrijke redenen om scheve tanden te corrigeren. Je kunt niet alleen scheefstand aanpakken, maar ook overbeet.

Gele tanden

Ben je er onzeker over dat je geen stralend wit gebit hebt? Ook dit is een bekend probleem. Hoewel de een witte tanden houdt, merkt de ander juist dat de tanden door de jaren heen steeds geler worden. En dat is vervelend! Gelukkig kun je dit op verschillende manieren oplossen. Laat je tanden bleken, of doe dit zelf thuis. Let er natuurlijk wel op dat je het bleken op de juiste manier uitvoert. Er zijn namelijk verschillende technieken voor. Het is ook verstandig om de tanden niet té wit te bleken. Dit geeft namelijk vaak niet het gewenste effect, omdat de tanden er dan te gepolijst uitzien. Begin met een paar tinten wittere tanden. Is dat nog te geel? Dan kun je dit altijd nog weer een beetje witter laten maken.

Onaangename geur

Heb je het idee dat je niet (altijd) fris ruikt uit je mond? Dat is uiteraard een vervelend voorval. Ga hierbij op zoek naar de oorzaak van de onaangename geur. Misschien heeft het te maken met bepaald eten of drinken dat je nuttigt. Ook alcohol en tabak kunnen van invloed zijn op ongewenste geuren in de mond. Maar het kan tevens ontstaan door medicijngebruik. Of er kan een medische of genetische oorzaak voor zijn. Als je de oorzaak weet, kun je werken aan een gerichte oplossing. Laat bepaald eten bijvoorbeeld staan. Of poets je tanden vaker, of gebruik mondwater. Het kan ook liggen aan de techniek die je toepast bij het poetsen: valt hier nog iets te verbeteren? Zo kun je de klacht al aanpakken. Is het probleem hardnekkiger? Dan kan een (tand)arts je hierbij helpen.

Pijn en klachten

Tot slot kunnen pijn en klachten aan het gebit een onzekerheid zijn. Denk aan ontstekingen, bederf of andere aandoeningen in de mond. Misschien ziet je tandvlees er ongezond uit. Of heb je tanden moeten laten verwijderen. Door regelmatig de tandarts te bezoeken en je gebit te onderhouden, voorkom je in ieder geval dat dergelijke problemen erger worden. Zelfs als je het eng vindt om de tandarts te bezoeken, is het toch essentieel om te doen.

Het grote voordeel van tandproblemen aanpakken? Dat je straks weer breeduit durft te lachen! Ook kun je er problemen of pijn de baas mee worden. Onderschat dus niet hoe belangrijk het is om aan je droomgebit te werken!