Random beauty weetjes en tips #1

Jullie volgen waarschijnlijk, net als ik, veel beautyblogs en slaan ongetwijfeld beauty bulletins in magazines ook niet over. Als je zoveel leest over beauty dan komen er heel wat tips en weetjes voorbij. Toch weet ik zeker dat ik, maar ook jullie niet alle beauty gerelateerde weetjes en tips kennen. En daarom vanaf vandaag een nieuw item op mijn blog, namelijk: random beauty weetjes en tips, vandaag deel 1…

1) Is je favoriete mascara op en heb je geen geld of tijd om naar de winkel te gaan? Vul een glas of beker met warm water en zet hier je mascara een tijdje in. Zo wordt je mascara wat zachter, dus meer vloeibaar en kun jij je wimpers toch nog voorzien van een laagje mascara…

2) Met het koudere weer wordt mijn haar ook meteen meer statisch, herkenbaar? Hier kun je verschillende dingen tegen doen. Gebruik wat haarlak of haarolie en je haar wordt meteen een stuk minder statisch. Gebruik vooral geen plastic kam of borstel. Wat ook schijnt te werken zijn droogtrommeldoekjes, wrijf een doekje over je haar en tada weg is je statisch geladen haar.

3) Hoeveel product heb je eigenlijk nodig? Als ik namelijk dagcreme gebruik, neem ik vaak een behoorlijke hoeveelheid. Toch is dit echt niet nodig, hieronder een lijstje met de hoeveelheid die je nodig hebt per soort product.

 • Dagcreme: ter grootte van een 10 Eurocent
 • Schuimende cleanser: formaat erwtje
 • Reinigingsmelk: ter grootte van een 20 Eurocent
 • Oogcreme: een half erwtje
 • Shampoo en conditioner: formaat Euro

4) Iets te enthousiast met je parfum in de weer geweest en wil jij je medemens niet bedwelmen? Pak dan een crème (het liefst ongeparfumeerd) en smeer dit over de plek waar je de geur hebt aangebracht. De intensiteit van je geurtje neemt meteen wat af en je bent ready to go!

5) Wist je dat een shampoo vooral bedoeld is voor het reinigen en verzorgen van je hoofdhuid? Gebruik je shampoo dus vooral bij de haarwortels. Een conditioneer is daarentegen juist wel bedoeld om je haar te reinigen en te verzorgen.

6) Oogcrème en concealer voor onder je ogen breng je het liefste aan met het topje van je ringvinger. Dit doe je voorzichtig met een kloppende beweging. In je ringvinger zit namelijk iets minder kracht dan bijvoorbeeld je wijsvinger, probeer maar eens uit. .Je huid rondom je ogen is namelijk behoorlijk dun en gevoelig en hier kun je het beste zo voorzichtig mogelijk mee omgaan.

7) Ten slotte nog een korte tip. Sinds ik een brildrager ben krul ik iedere dag mijn wimpers. Door de krul, komen mijn wimpers wat minder snel tegen het glas aan en dit voelt een stuk prettiger!

16 Comments on Random beauty weetjes en tips #1

 1. Tessa
  13 december 2013 at 15:39 (7 jaar ago)

  Leuk die hoeveelheden van de crèmes, vaak druk je toch teveel uit een tube en haal je een te grote lik uit het potje. Best zonde eigenlijk. Leuke weetjes en tips

  Beantwoorden
 2. Robin
  13 december 2013 at 17:03 (7 jaar ago)

  Leuke weetjes, sommige dingen wist ik nog niet!

  Beantwoorden
 3. Mandy
  13 december 2013 at 17:34 (7 jaar ago)

  Handige weetjes! Ik ga vanaf nu de concealer aanbrengen met mijn ringvinger.

  Beantwoorden
 4. Lys
  13 december 2013 at 19:53 (7 jaar ago)

  Handige weetjes! Die van de haarolie komt zeker van pas, nu het begint te vriezen kan ik het soms echt niet tegenhouden dat mijn haar statisch wordt

  Beantwoorden
 5. me
  14 december 2013 at 21:55 (7 jaar ago)

  Formaat euro voor shampoo…hahaha dat gaat echt niet lukken met mijn dikke en lange haar.

  Beantwoorden
 6. Carien
  14 december 2013 at 22:15 (7 jaar ago)

  Leuke weetjes! De meeste wist ik al maar sommige nog niet!

  Beantwoorden
 7. Free Stuff
  13 juli 2020 at 00:57 (3 weken ago)

  hi!,I love your writing so a lot! share we keep in touch more approximately your post on AOL? I need an expert in this area to resolve my problem. Maybe that’s you! Taking a look ahead to peer you.

  Beantwoorden
 8. Genevieve Williams
  23 juli 2020 at 03:20 (2 weken ago)

  Hi! I’m a Canadian Single Mom living in Philadelphia, I found your article to be soooo Usefull!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *