De 8 meest opvallende beautytrends voor lente/zomer 2013

De 8 meest opvallende beautytrends voor lente/zomer 2013

Zijn jullie ook altijd zo benieuwd wat de trends worden voor een nieuw seizoen, ik wel. Daarom ging ik  alvast op zoek naar de lente/zomer beautytrends voor 2013. Ik vond verschillende trends en ik heb daar 8 van uitgekozen en die zie je hieronder in een overzicht. In dit overzicht zie je niet alleen een inspiratie foto maar ik heb er ook meteen producten bij uitgekozen zodat je de trend direct kunt volgen. Benieuwd, scroll dan snel naar beneden…

Smokey eyes is al jarenlang een trend en wat we deze lente/zomer gaan zien is metallic smokey eyes en dat sluit ook meteen mooi aan op de metallic fashion trend die we komend seizoen gaan zien. Zo zie je maar dat beauty en fashion vaak op elkaar aansluit…

Een trend die je toch wel vaak terug ziet, de ‘minimalisme’ trend. Deze lente/zomer is het hip om je make-up zo minimalistisch mogelijk te houden. Gebruik natuurlijke kleuren en zorg voor een egale huid door een mooie foundation te gebruiken. Uiteraard mag er flink geshaped worden en dit doe je met een matte bronzer voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat…

Deze lente/zomer ligt de focus onder de ogen, dit doe je door bijvoorbeeld oogschaduw of kohl aan te brengen onder de ogen en vervaag het voor een smokey effect. Deze trend zou ik persoonlijk niet zo snel dragen, gezien ik toch een klein beetje wallen heb en zo’n lijntje onder de ogen kan de wallen net wat meer benadrukken…

Aankomend seizoen zien we opvallende kleuren  in het gezicht, dit doe je als volgt:  Je basis make-up hou je zo basic mogelijk en de lippen of je ogen voorzie je van een felle opvallende kleur. Dus laat je lippen opvallen door bijvoorbeeld een knalroze lipstick of laat je wimpers opvallen door bijvoorbeeld een gekleurde mascara aan te brengen. Leg de focus dus op een onderdeel van je gezicht en dit doe je met een lekker kleurtje!

De sixties was voor een hoop ontwerpers komend seizoen een inspiratiebron en dat zie je ook terug in de make-up. De model hierboven liep in een show van Marc Jacobs en zij is volledig in sixties stijl. Denk aan opvallende wenkbrauwen, een goeie wing en nude lippen, prachtig!

Deze lente/zomer gaat het vooral om de wimpers, je wimpers mogen shinen. Ga voor een nude look en laat je wimpers opvallen door een goede volume mascara of ga voor nepwimpers voor net dat beetje extra. Voor een natuurlijk effect kun je ook kiezen om kleine wimperhaartjes tussen je echte wimpers aan te brengen, dit geeft een erg mooi resultaat.

Deze trend is al niet heel nieuw meer, namelijk de matte lippen trend. Steeds meer merken komen met een matte lipstick uit en persoonlijk vind ik het erg classy staan. Pas wel op, zorg dat je lippen ontdaan zijn van velletjes want een matte lipstick benadrukt dit en dat staat niet zo charmant. Scrub dus eerst je lippen flink en breng daarna pas de matte lipstick aan. Heb je trouwens geen matte lipstick, of kun je er geen een vinden? Dan kun je altijd nog een lippotlood gebruiken, lippotloden hebben namelijk vaak een matte finish.

Pink it is! Ik ben gek op roze en komend seizoen mag roze niet alleen op de lippen maar ook op de ogen. Persoonlijk vind ik deze trend niet heel leuk voor mezelf. Waarschijnlijk als ik roze op mijn ogen doe lijk ik ziekjes maar ik weet zeker dat er meiden zijn die deze trend wel rocken. Het is in ieder geval heel hip en ik ben benieuwd of jij het zou dragen of dat je deze trend ook liever overslaat?

Dit waren voor mij de meest belangrijke beautytrends voor aankomend seizoen en ik hoop natuurlijk dat jullie het een leuk artikel vonden. Welke trend vind jij nou het aller leukste, laat het mij weten bij de comments!