Mijn tips voor snel verzorgde & mooie handen

Van mezelf heb ik redelijk mooie handen, al zeg ik het zelf. Ik heb bijvoorbeeld niet snel last van droge handen, broze nagels of velletjes . Toch is het niet zo dat ik hier niets voor hoef te doen want minstens één keer per week verzorg ik mijn handen redelijk intensief met drie hele fijne producten. Afgelopen vrijdag was het weer zover en ineens bedacht ik dat het wel leuk zou zijn om mijn “hand verzorg routine” aan jullie te laten zien, bij deze dus!

Op dit moment gebruik ik de volgende producten voor mijn handen. Van links naar rechts: Het is trouwens niet zo dat ik deze producten al jarenlang gebruik, vaak wisselt het een beetje. Toch merk ik wel dat deze drie producten heel veel goeds doen voor mijn handen.

Mocht je mijn routine over willen nemen, dan kun je uiteraard gewoon soortgelijke producten zoeken. Het is in ieder geval belangrijk om te zorgen voor een fijne scrub/peeling (een gezichtsvariant kan ook), een hydraterende masker (die ik gebruik is voor het gezicht) en een fijne moisturizer of een handcrème. Laten we beginnen…

Voordat ik begin met scrubben, maak ik eerst mijn handen nat en laat ik de wasbak half vollopen met lekker warm water…

Daarna kan het scrubben beginnen en dit doe ik ongeveer twee minuutjes…

Vervolgens laat ik mijn handen even weken in het water zodat alle scrubdeeltjes van mijn handen afgaan. Om zeker te weten dat alle deeltjes van mijn handen zijn, spoel ik ook nog eventjes na…

Daarna droog ik mijn handen af met een handdoek…

Om je handen lekker te hydrateren is het tijd voor een maskertje. Ik doe een flinke laag op mijn handen zodat mijn huid lekker gevoed en zacht wordt. Zoals je ziet gebruik ik gewoon een maskertje die geschikt is voor je gezicht. Ik denk maar zo, als het op je gezicht kan dan kan het helemaal wel op je handen!

Na ongeveer 10 minuten is het tijd om mijn handen af te spoelen met warm water…

Daarna droog ik mijn handen af met een handdoek…

Vervolgens nog wat lekkere voedende crème en mijn handen voelen zijdezacht aan!

Dit is mijn redelijk snelle manier om mijn handen goed te verzorgen. Vaak pak ik daarna mijn nagellak spulletjes erbij en ga ik mijn nagels lakken. Zo heb ik in een kleine half uur mijn handen weer op en top verzorgd!

Hopelijk vonden jullie het leuk om mijn ”hand verzorg routine” te lezen/zien en ik ben heel benieuwd of jullie dit zelf ook regelmatig doen?

 

Dit vind je vast ook leuk...

9 Comments on Mijn tips voor snel verzorgde & mooie handen

 1. femketje
  25 maart 2014 at 15:05 (6 jaar ago)

  handig artikel :D altijd leuk om te zien hoe anderen hun handen verzorgen!

  Beantwoorden
 2. Joli
  25 maart 2014 at 15:09 (6 jaar ago)

  Leuk om te lezen. Je hebt helemaal gelijk, wat op je gezicht kan, kan zeker op je handen!

  Beantwoorden
 3. Manon
  25 maart 2014 at 16:35 (6 jaar ago)

  Ik moet ook maar weer eens mijn handen scrubben dat doe ik echt veel te weinig, maar als je het soms in een winkel zoals bij Sabon laat doen voelt het altijd zooo fijn aan, vaker doen dus haha!

  Beantwoorden
 4. Ines
  25 maart 2014 at 17:08 (6 jaar ago)

  Leuk om te lezen! Ik besteed eigenlijk niet zo veel tijd aan mijn handen verzorgen :(

  Beantwoorden
 5. Robin
  25 maart 2014 at 17:14 (6 jaar ago)

  Handig. Ik gebruik eigenlijk alleen handcreme hihi.

  Beantwoorden
 6. Nora
  25 maart 2014 at 21:47 (6 jaar ago)

  Handige tips, argan huidolie is ook fijn als je last hebt van droge handen

  Beantwoorden
 7. Suzanne
  30 maart 2014 at 20:08 (6 jaar ago)

  Oh wat een goede tip! Dit ga ik zeker proberen deze week! Ik heb namelijk heel vaak droge handen door veelvuldig wassen ( werk in de kinderopvang) en het contact met schoonmaakmiddelen (werk ook nog in de thuiszorg). Dus ben altijd opzoek naar goede tips!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *