Benefit the POREfessional

Als er één product is waar ik al jaren nieuwsgierig naar ben, dan is het wel de ‘POREfessional van Benefit. Dit is hét wondermiddeltje om poriën visueel te laten verdwijnen. Op het internet lees ik hele wissende verhalen en het wordt dus hoog tijd om dit make-up product zelf te gaan testen. Ik ben ook meteen een goede kandidaat gezien ik behoorlijk last heb van vrij opvallende poriën en dat mag van mij best wat minder…

Wat doet dit product nou precies?

Deze primer zorgt ervoor dat poriën maar ook fijne lijntjes minimalisereren doordat het als ware wordt opgevuld, hierdoor krijg je een soepele en gladde huid. De substantie is zijdeachtig, licht en kan zowel onder als over de make-up worden aangebracht. De formule is olievrij en helpt make-up langer en beter te laten zitten. Ook bevat POREfessional vitamine E-derivaat, dat bekend staat de huid te beschermen tegen vrije radicalen.

Voordat ik ook maar iets ga vertellen over de werking van dit product, wil ik het eerst nog even hebben over de verpakking want die is om op te eten! Sowieso heeft Benefit altijd leuke en originele verpakkingen, dat is ook één van de redenen waarom ik zo van dit merk hou. Het doosje ziet er super grappig uit en als je het “deurtje” opent dan staat daar ‘The Porefessional Action Figure’ klaar om je poriën onzichtbaar te maken, heel leuk die details!

De POREfessional breng je aan op een gehydrateerde huid en kan zowel over als onder de make-up worden aangebracht. Je brengt het alleen aan op de gedeeltes van je gezicht waar zichtbare poriën of lijntjes zitten. Het beste kun je de primer aanbrengen met de vingertoppen door kloppende bewegingen te maken.

Het product zit in een tube van 22 ml en dit is redelijk veel, gezien je per keer maar weinig nodig hebt. Ik vind vloeibare producten in een tube altijd wel fijn werken, je kunt het namelijk makkelijk doseren, het werk snel en is ook nog eens heel hygiënisch.

De primer voelt inderdaad heel zacht aan en eigenlijk voel ik meteen dat dit product vol zit met siliconen. Als ik de ingrediëntenlijst check dan klopt mijn gevoel. Persoonlijk heb ik daar geen problemen mee en ik heb niet het idee dat mijn huid hier negatief op reageert. Ben je wel iemand die siliconen mijdt, dan kun je dit product  beter laten liggen.

De POREfessional voelt heel zacht en glad aan, het uitsmeren gaat heel prettig. De primer breng ik aan met mijn vingers en het liefst na het moisturizen en voordat ik de rest van mijn make-up doe. Tijdens het aanbrengen klop ik als ware het product in mijn huid, dit geeft een mooi en natuurlijk resultaat. De primer voelt prettig aan op mijn huid, niet trekkerig, vettig of stroef, gewoon comfortabel. Mijn foundation kan ik daarna ook heel makkelijk aanbrengen met mijn buffing brush.

Hierboven zie je goed het verschil zonder en mét POREfessional. Op de linker foto heb ik alleen maar een beetje moisturizer op mijn gezicht en rechts heb ik de primer aangebracht met daarover een klein beetje BB cream van The Body Shop. Mijn poriën zijn inderdaad een stuk minder zichtbaar. Helemaal weg zijn ze niet, toch vind ik het een grote verbetering!

Conclusie: Zoals jullie hebben kunnen lezen maar ook hebben kunnen zien is dit best wel een heel fijn product. Oke, het laat je poriën niet helemaal verdwijnen maar het is zeker weten een enorme verbetering. Daarnaast zorgt het er ook voor dat mijn foundation beter en langer blijft zitten. Echt heel veel nadelen kan ik niet verzinnen, alleen de prijs is wat aan de hoge kant. Een tube Benefit the POREfessional kost namelijk 32 Euro en dat is natuurlijk een behoorlijk bedrag, in ruil daarvoor krijg je wel een goed en fijn product.

Producten van Benefit zijn o.a. te verkrijgen bij Douglas.

78 Comments on Benefit the POREfessional

 1. femketje
  27 juni 2013 at 01:09 (9 jaar ago)

  Klinkt super goed! ♡

 2. Michelle
  27 juni 2013 at 01:13 (9 jaar ago)

  Ziet er heel goed uit. -xx

 3. Martina
  27 juni 2013 at 06:54 (9 jaar ago)

  Je ziet inderdaad verschil, maar ik vind het niet zo fijn voor mijn huid, het gevoel alsof mijn huid niet meer kan ademen.

 4. Sofie
  27 juni 2013 at 07:11 (9 jaar ago)

  Ik gebruik hem ook en vind het een heel fijn product!

 5. Kimberly
  27 juni 2013 at 07:45 (9 jaar ago)

  Wat een verschil! Ziet er echt uit als een super product 😀

 6. Angelique
  27 juni 2013 at 07:55 (9 jaar ago)

  Lijkt mij een fijn product maar vind het aan de ene kant net iets te prijzig

 7. Eline
  27 juni 2013 at 08:17 (9 jaar ago)

  Ik heb zelf ook grote porien zou dit graag nog uit willen proberen! alleen die prijs 🙁

 8. Axelle
  27 juni 2013 at 10:32 (9 jaar ago)

  wauw ziet er echt goed uit!

 9. Selena
  27 juni 2013 at 16:46 (9 jaar ago)

  Het klinkt erg goed maar de prijs is helaas wel iets te duur…

 10. Jana
  27 juni 2013 at 19:53 (9 jaar ago)

  Klinkt heel erg fijn 😀 x

 11. Ashleey
  27 juni 2013 at 20:49 (9 jaar ago)

  Wat een positieve review! 🙂

 12. Charile
  28 juni 2013 at 14:07 (9 jaar ago)

  klinkt super!

 13. Marloes
  30 juni 2013 at 12:14 (9 jaar ago)

  Wow, wat een verschil zeg! Hij lijkt me erg fijn. Ik zie het vaak bij amerikaanse youtubers voorbij komen in filmpjes.

 14. Kaylani
  1 juli 2013 at 17:53 (9 jaar ago)

  Klinkt goed zeg, wat een verschil ook!