Mijn top 3 favoriete foundations/BB creams

Het vinden van een perfecte foundation/BB cream is best lastig, je moet namelijk met zoveel dingen rekening houden. Zo moet je uiteraard de juiste kleur kiezen, moet je letten op je huidtype en zo zijn er nog wel wat dingen om rekening mee te houden. Ik blijf het in ieder geval lastig vinden en hoop elke keer een foundation tegen te komen die zorgt voor een volkomen flawless huid. Toch heb ik die (nog) niet in mijn stash zitten, en waarschijnlijk bestaan dat soort foundations ook niet, maar de drie hieronder komen in ieder geval in de buurt en wie weet zit er een perfecte foundation voor jou bij…

Jullie hebben ongetwijfeld al meerdere malen de Lingerie de Peau Beauty Booster van Guerlain op mijn blog voorbij zien komen. Dit is namelijk zo’n fijne BB cream die ik nu toch al een behoorlijke tijd gebruik. Doe ik in de ochtend doordeweeks mijn make-up, wedden dat ik 9 van de 10 keer deze BB cream uit mijn everyday bakje pak. Waarom deze zo fijn is, hieronder de voordelen:

 • Zit in een hygiënische verpakking 
 • Geeft een mooie natuurlijke (medium) dekking
 • Heeft een mooie glans die zorgt voor een healthy glow
 • Smelt samen met mijn huid
 • Blijft lang, zeker de hele dag, goed op de huid
 • Bevat SPF 30
 • Werkt prettig in combinatie met een buffing brush maar is ook goed met de vingers aan te brengen
 • Trekt niet in lijntjes (bijv. rondom mijn ogen)
 • Accentueert geen schilfertjes
 • Bevat bestanddelen die zorgen voor hydratatie
 • Voelt prettig aan op mijn gezicht
Nadelen:
 • De prijs (€47,50)
 • Zit redelijk wat parfum in waar niet elke huid (waarschijnlijk) tegen kan
 • In weinig tinten verkrijgbaar, slechts twee kleuren
Uiteraard heb ik over dit product ook een review geschreven, benieuwd lees dan hier.
Een tijdje geleden schreef ik over de Nude Magique Eau de teint van L’Oreal. Een foundation die zo vloeibaar is als water en zorgt voor een onzichtbare perfecte dekking. Naast de Beauty Booster gebruik ik dit product ook heel graag, vooral als ik net iets meer dekking wil. De voordelen op een rijtje…
 • Geeft een mooie natuurlijke (medium tot volledige) dekking
 • Heeft een vrij matte finish maar gaat toch goed samen met mijn droge huid
 • Blijft lang, zeker de hele dag, goed op de huid
 • Bevat SPF 18
 • Trekt niet in lijntjes
 • Accentueert geen schilfertjes
 • Voelt prettig aan op mijn gezicht
 • In veel verschillende kleuren verkrijgbaar
 • De prijs (13,99)
Nadelen:
 • Zit behoorlijk vol met siliconen, daar moet je van houden en tegen kunnen
 • Het flesje werkt onhandig door het ontbreken van een pompje en is niet zo hygiënisch 
 • Werkt wat minder snel omdat je het product het beste met je vingers kan aanbrengen i.p.v. met een kwast (dit is ook wel een kwestie van wennen)
Ook over dit product schreef ik een uitgebreid artikel, lees het hier.

Ten slotte herontdekte ik per toeval de Vitamin E cool BB cream van The Body Shop. Ik was mijn stash aan het opruimen en kwam deze BB Cream tegen. Ik wist eigenlijk niet eens meer of ik er überhaupt een artikel over had geschreven, maar dat had ik! Mijn review was zeer positief en ik besloot de BB cream weer te gebruiken. En inderdaad het is echt een heel fijn product, hieronder de voordelen…

 • De cream zit in een tube en dit werkt hygiënisch 
 • Geeft een mooie natuurlijke (medium) dekking
 • Is ondanks de dikte, goed en snel aan te brengen (met een kwast)
 • Voelt erg prettig aan op mijn huid
 • Trekt niet in lijntjes
 • Accentueert geen schilfertjes
 • Bevat voedende bestanddelen, o.a. vitamine e
Nadelen:
 • Is voor nu iets te donker en is maar verkrijgbaar in twee kleuren
 • Niet zuinig in gebruik
 • Redelijk prijzig (€19,-)
Ook over deze BB cream schreef ik een review, klik hier.

Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen welke foundations/BB creams mijn favorieten zijn. Ik ben heel benieuwd welke jij heel fijn vindt en veel gebruikt?

109 Comments on Mijn top 3 favoriete foundations/BB creams

 1. Todayslife
  12 maart 2014 at 06:14 (8 jaar ago)

  Die van catrice is mijn favoriet !

 2. Laura
  12 maart 2014 at 06:24 (8 jaar ago)

  Leuk om te zien, ze klinken allemaal erg fijn! Zelf gebruik ik graag de Catrice BB Allround foundation, is echt perfect voor mijn huid! 🙂

 3. Lotte
  12 maart 2014 at 06:38 (8 jaar ago)

  Die van The Body Shop klinkt goed! Ik gebruik de Catrice All Matt Plus foundation :).

 4. Mariska
  12 maart 2014 at 08:02 (8 jaar ago)

  Wat handig dit. ik gebruik altijd van MAC, maar mijn huid is te droog dus moet denk voor iets anders kijken.

 5. Caro
  12 maart 2014 at 08:51 (8 jaar ago)

  Toevallig zijn dit alle 3 foundations/bb creams die ik nog wil proberen! Fijn om te weten dat ze favoriet bij jou zijn! Op dit moment ben ik de Max Factor All Days Flawless foundation aan het testen! 🙂

 6. femketje
  12 maart 2014 at 11:26 (8 jaar ago)

  ik gebruik zelf graag de max factor face finity foundation, super fijn spul!

 7. IsabellaEliane
  12 maart 2014 at 11:37 (8 jaar ago)

  Leuk & handig artikel ! Ik gebruik altijd de cream foundation van maybelline, maar ik heb er nu eentje van Essence, die ook goed is.

  X

 8. Daphne
  12 maart 2014 at 13:12 (8 jaar ago)

  Zien er allemaal goed uit!

 9. Kimberly
  12 maart 2014 at 15:19 (8 jaar ago)

  Die van Guerlain heb ik laatst gekocht en ik ben helemaal verliefd erop hihi

 10. Mandy
  12 maart 2014 at 17:43 (8 jaar ago)

  Ik gebruik het liefst Guerlain, maar ik heb eigenlijk bijna nooit foundations. Ik vind de Garnier BB cream ook fijn.

 11. Axelle
  13 maart 2014 at 17:57 (8 jaar ago)

  die tweede heb ik ook, erg fijn inderdaad!

 12. Charile
  14 maart 2014 at 21:25 (8 jaar ago)

  Leuk om te zien 🙂