The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream

tbs3

De laatste paar maanden is mijn huid nogal in de war. Had ik in de puberteit totaal geen last van puistjes, het lijkt alsof ik de schade nu in moet halen. Vooral rondom mijn kaken heb ik veel last van pukkeltjes. Gelukkig heb ik nu wel minder last van een droge huid maar helaas blijven de puistjes komen en gaan. Afgelopen week kreeg ik de Tea Tree Flawless BB Cream van The Body Shop toegestuurd en hier was ik erg blij mee want Tea Tree is ideaal voor een onzuivere huid. Natuurlijk heb ik deze BB Cream getest…

De Tea Tree Flawless BB Cream is nieuw in het assortiment en is verkrijgbaar in drie verschillende tinten, namelijk: Light, Medium en Dark. Deze BB Cream heeft een dubbele werking en zorgt voor een egaal uitziende teint en helpt daarnaast ook de huid te zuiveren. De crème is ideaal voor de vette huid en heeft een lichte, niet vette textuur en verstopt de poriën niet. Deze cream bevat o.a. Community Fair Trade-Tea Tree Oil, wat een zuiverende en bacteriedodende eigenschap heeft.

tbs2

tbs4

De BB Cream zit in een groene tube, wat helemaal perfect past bij de ‘Tea Tree lijn’ van The Body Shop en bevat 40 ml. Ik ontving de kleur ‘Light’ en deze tint past ook het beste bij mijn huidskleur. Wat direct opviel is dat de kleur ook echt licht is, ideaal dus voor meiden/vrouwen met een hele lichte huid.

Hieronder de ingrediënten:

Aqua/Water (Solvent/Diluent), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Alcohol Denat. (Solvent), Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Glycerin (Humectant), Cetearyl Olivate (Skin Conditioning Agent), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 (Emollient), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Sorbitan Olivate (Emulsifying Agent), Myristyl Myristate (Emollient), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent – Emollient), Phenoxyethanol (Preservative), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient/Skin Conditioner), Calophyllum Inophyllum Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Polysorbate 60 (Surfactant), Cetyl Alcohol (Emulsifier), Melaleuca Alternifolia Leaf Oil/Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil (Natural Additive), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Sodium Glycerophosphate (Oral Care Agent), Disodium EDTA (Chelating Agent), Myristyl Alcohol (Emulsifier/Emollient), Stearyl Alcohol (Emollient), Limonene (Fragrance Ingredient), Citral (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Citronellol (Fragrance Ingredient), Leptospermum Petersonii Oil (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), CI 77891/Titanium Dioxide (Colorant), CI 77492/Iron Oxides (Colorant), CI 77499/Iron Oxides (Colour), CI 77491/Iron Oxides (Colorant).

De créme ruikt ontzettend naar Tea Tree, erg logisch uiteraard, en van deze geur moet je houden. Eerlijk gezegd moest ik er eventjes aan wennen omdat de geur best aanwezig is, de geur verdwijnt overigens bijna direct na het aanbrengen dus dat is fijn.

De BB Cream is qua structuur luchtig, vrij dik maar ondanks dat redelijk goed aan te brengen. Voor het aanbrengen van mijn foundations/BB Creams gebruik ik altijd mijn buffing brush maar ik heb gemerkt dat deze fijner is om aan te brengen met je vingers. Hieronder zie je de Tea Tree Flawless BB Cream op mijn gezicht, rechtsboven draag ik niets, linksonder alleen de TBS BB Cream en rechtsonder heb ik ook de rest van mijn make-up gedaan (niet afgepoedert).

tbs1

Deze BB Cream heeft een medium dekking. Ik vind de dekking voor mijn huid op zich prima al zie ik hier en daar nog wat roodheden zitten. Maar in combinatie met mijn MAC Pro Longwear concealer vind ik het een erg fijn product. Deze BB Cream heeft een vrij matte finish en dit is niet een hele goede combi met mijn ietwat droge huid, toch reageert mijn huid er gelukkig goed op, al hou ik wel wat meer van een glow maar dit kan ik achteraf ook zelf nog aanbrengen met wat highlighter hier en daar.

tbs5

Conclusie: Deze BB Cream zit in mijn everyday bakje en zal ik zeker vaker gaan gebruiken, vooral op sommige dagen dat ik wat minder dekking wil. Vooral in combinatie met mijn concealer vind ik het een fijn product al had ik de créme mooier gevonden als deze iets meer glans had gehad. De BB Cream oogt wel heel natuurlijk, het lijkt alsof ik niet veel make up draag. Nog een groot pluspunt, de BB Cream blijft gedurende de dag prima zitten.

De The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream is vanaf nu verkrijgbaar en kost €8,-

 

Dit vind je vast ook leuk...

10 Comments on The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream

 1. Manon
  19 mei 2014 at 09:39 (6 jaar ago)

  Ik heb al veel gelezen over dit product en het klinkt goed!

  Beantwoorden
 2. Mandy
  19 mei 2014 at 10:19 (6 jaar ago)

  Het klinkt echt heel erg goed. Ik herken je probleem helemaal, tijdens de pubertijd had ik ook rustigere huid dan nu. Heel raar. Ik ben wel erg benieuwd naar dit product.

  Beantwoorden
 3. Amelie
  19 mei 2014 at 13:49 (6 jaar ago)

  Dit ziet er heel goed uit, iedereen is er zo positief over!

  Beantwoorden
 4. Julie
  19 mei 2014 at 13:57 (6 jaar ago)

  Wat een goede review! :-)
  Ik twijfel over dit product omdat ik niet van de geur van tea tree hou!

  Beantwoorden
 5. Jana
  19 mei 2014 at 19:43 (6 jaar ago)

  Klinkt best goed voor mijn huid :D x

  Beantwoorden
 6. Ines
  19 mei 2014 at 20:21 (6 jaar ago)

  Ik vond hem wel redelijk straf ruiken in de winkel :) Maar hij klinkt wel goed!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *