Mijn vijf favoriete make-up kwasten waar ik niet zonder kan

Make-up kwasten, ik kan niet meer zonder! Vijf jaar geleden deed ik mijn make-up nog met voornamelijk mijn vingers en sponsapplicators. Inmiddels kan ik mij dat echt niet meer voorstellen en iedere keer als ik mijn make-up doe dan haal ik mijn kwasten tevoorschijn. Niet alle kwasten gebruik ik even vaak, ik heb zo mijn favorieten. Vandaag laat ik aan jullie mijn vijf favorieten zien en dit zijn naar mijn mening ook wel de kwasten die je zou “moeten” hebben als je begint met make-up…

Dit zijn ze dan, mijn vijf favorieten! Zoals je ziet zijn ze van verschillende merken. Ik heb in totaal zo’n dertig kwasten en ik denk dat zo’n 80% van het merk Bdellium tools is, dit vind ik echt een super fijn merk! Mijn vijf favo kwasten zijn een: precision kabuki, blush kwast, platte oogschaduw kwast, crease kwast en een blending kwast. Met deze vijf kwasten kun je trouwens een complete look maken…

Dit is mijn precision kabuki kwast van Bedellium tools, ik noem deze vaak ook wel een ‘buffing brush’, alleen zijn deze vaak wat ronder aan de bovenkant. Met deze kabuki kwast breng ik vloeibare foundation aan. Doordat de haartjes vrij dicht op elkaar staan zorgt die voor een goede dekking. Met deze kwast kun je heel makkelijk en snel foundation aanbrengen en het geeft een natuurlijk resultaat omdat je de foundation als ware in je huid kan blenden.

Ik hou van blush, bronzer en shapen en daarom is een blush kwast onmisbaar voor mij. Deze kwast is schuin aan de bovenkant en is daarom heel geschikt voor het shapen van je gezicht. Ik heb trouwens meerdere blush kwasten en deze (op de foto) gebruik ik voornamelijk voor het aanbrengen van bronzer…

Voor het aanbrengen van oogschaduw gebruik ik het liefst een stevige platte kwast, zoals hierboven. Een oogschaduw kwast die iets te ‘fluffy’ is vind ik vervelend want die veroorzaakt vaak veel fall-out. Dit is ook een kwast van Bdellium tools en bestaat uit synthetische haren. Een hele fijne kwast om mooie ooglooks mee te maken…

Ga ik voor een uitgebreide make-up look, dan maak ik vaak mijn crease donker en dat kan goed met behulp van een crease kwast. Door de vorm van de kwast kun je heel makkelijk de vorm van je oogkas volgen waardoor het aanzetten van je crease een eitje wordt. Ik heb deze kwast al behoorlijk lang en is echt heel fijn!

Ten slotte een kwast waar je echt niet zonder kan als je het leuk vindt om met oogschaduw bezig te zijn, de blendingkwast. Ik heb er meerdere in verschillende groottes maar dit is de kwast die ik het meest gebruik. Met een blendingkwast kun je verschillende kleuren oogschaduw met elkaar blenden en ook kun je er een look meer smokey mee maken. Ook dit is een kwast van Bdellium tools. Heb je trouwens niet zo’n groot budget, de blendingkwasten van Hema vind ik zeker een aanrader!

Wat zijn jouw favoriete kwasten, vertel het mij vooral bij de comments…