Mijn vijf favoriete make-up kwasten waar ik niet zonder kan

Make-up kwasten, ik kan niet meer zonder! Vijf jaar geleden deed ik mijn make-up nog met voornamelijk mijn vingers en sponsapplicators. Inmiddels kan ik mij dat echt niet meer voorstellen en iedere keer als ik mijn make-up doe dan haal ik mijn kwasten tevoorschijn. Niet alle kwasten gebruik ik even vaak, ik heb zo mijn favorieten. Vandaag laat ik aan jullie mijn vijf favorieten zien en dit zijn naar mijn mening ook wel de kwasten die je zou “moeten” hebben als je begint met make-up…

Dit zijn ze dan, mijn vijf favorieten! Zoals je ziet zijn ze van verschillende merken. Ik heb in totaal zo’n dertig kwasten en ik denk dat zo’n 80% van het merk Bdellium tools is, dit vind ik echt een super fijn merk! Mijn vijf favo kwasten zijn een: precision kabuki, blush kwast, platte oogschaduw kwast, crease kwast en een blending kwast. Met deze vijf kwasten kun je trouwens een complete look maken…

Dit is mijn precision kabuki kwast van Bedellium tools, ik noem deze vaak ook wel een ‘buffing brush’, alleen zijn deze vaak wat ronder aan de bovenkant. Met deze kabuki kwast breng ik vloeibare foundation aan. Doordat de haartjes vrij dicht op elkaar staan zorgt die voor een goede dekking. Met deze kwast kun je heel makkelijk en snel foundation aanbrengen en het geeft een natuurlijk resultaat omdat je de foundation als ware in je huid kan blenden.

Ik hou van blush, bronzer en shapen en daarom is een blush kwast onmisbaar voor mij. Deze kwast is schuin aan de bovenkant en is daarom heel geschikt voor het shapen van je gezicht. Ik heb trouwens meerdere blush kwasten en deze (op de foto) gebruik ik voornamelijk voor het aanbrengen van bronzer…

Voor het aanbrengen van oogschaduw gebruik ik het liefst een stevige platte kwast, zoals hierboven. Een oogschaduw kwast die iets te ‘fluffy’ is vind ik vervelend want die veroorzaakt vaak veel fall-out. Dit is ook een kwast van Bdellium tools en bestaat uit synthetische haren. Een hele fijne kwast om mooie ooglooks mee te maken…

Ga ik voor een uitgebreide make-up look, dan maak ik vaak mijn crease donker en dat kan goed met behulp van een crease kwast. Door de vorm van de kwast kun je heel makkelijk de vorm van je oogkas volgen waardoor het aanzetten van je crease een eitje wordt. Ik heb deze kwast al behoorlijk lang en is echt heel fijn!

Ten slotte een kwast waar je echt niet zonder kan als je het leuk vindt om met oogschaduw bezig te zijn, de blendingkwast. Ik heb er meerdere in verschillende groottes maar dit is de kwast die ik het meest gebruik. Met een blendingkwast kun je verschillende kleuren oogschaduw met elkaar blenden en ook kun je er een look meer smokey mee maken. Ook dit is een kwast van Bdellium tools. Heb je trouwens niet zo’n groot budget, de blendingkwasten van Hema vind ik zeker een aanrader!

Wat zijn jouw favoriete kwasten, vertel het mij vooral bij de comments…

79 Comments on Mijn vijf favoriete make-up kwasten waar ik niet zonder kan

 1. Esther - Mango Sorbetto
  7 mei 2013 at 14:56 (10 jaar ago)

  Leuk om te lezen! Ik weet niet wat ik fout doe maar ik kan dus totaal geen foundation met een kwast aanbrengen, ik krijg altijd strepen enzo.. ik gebruik liever mijn beauty blender!

  • Beautyjuf
   7 mei 2013 at 15:11 (10 jaar ago)

   Ik heb precies hetzelfde…Ik kan mijn foundation ook niet aanbrengen met een kwast. Ik doe het met mijn vingers gemengd met mijn dagcrème 🙂
   Reactie op het artikel: mooie kwasten!

 2. Sofie
  7 mei 2013 at 15:05 (10 jaar ago)

  Mooie kwasten zeg!

 3. Eline
  7 mei 2013 at 16:08 (10 jaar ago)

  Leuk artikel. Ik heb zelf ook de hema blending kwast en ik vind hem ook wel fijn. De gezichtskwasten vind ik wel minder dan de oogkwasten bij de hema trouwens. En van het merk Bdellium tools heb ik nog nooit gehoord, waar kun je dat kopen?

 4. Kirsten
  7 mei 2013 at 16:17 (10 jaar ago)

  Wat een mooie kwasten heb je (:!

 5. Kimberly
  7 mei 2013 at 16:28 (10 jaar ago)

  Ik kan zelf niet zonder mijn buffer kwast, blending kwast, pencil kwast en blush kwast! 🙂

 6. Anne Solveig
  7 mei 2013 at 16:53 (10 jaar ago)

  Ze klinken fijn, leuk om te lezen!

 7. Axelle
  7 mei 2013 at 17:38 (10 jaar ago)

  Ze klinken inderdaad erg fijn! mIjn favoriete kwast is de essence (dip dye) blush brush, echt een budget topper haha! 🙂

 8. martina
  7 mei 2013 at 17:54 (10 jaar ago)

  ik gebruik mijn kwastenset van real techniques heeeeeeeel veel!
  vooral de higlighter kwast, de blush kwast en de foundation kwast ( voor concealer! ) verder heb ik een platte oogschaduwkwast van mac die ik dagelijks gebruik en een stevige blendingkwast van mac. ik blend altijd met een schone blendingbrush van de hema!

 9. Chantal
  7 mei 2013 at 18:45 (10 jaar ago)

  Wat een fijne kwasten gebruik je! De kwasten die ik het meest gebruik zijn toch wel kwasten van Essence en de Hema

 10. femketje
  7 mei 2013 at 18:56 (10 jaar ago)

  Mooie kwasten :3

 11. Debbie
  7 mei 2013 at 18:59 (10 jaar ago)

  Leuk artikel. Ik heb de bufferkwast een maand of twee geleden ‘ontdekt’ voor het aanbrengen van foundation of bb cream; i-de-aal! Qua type kwasten heb ik dezelfde, maar dan van Zoeva/Make Up Store/ Essence.

 12. Jana
  7 mei 2013 at 19:37 (10 jaar ago)

  Lijken me fijne kwasten allemaal 🙂 x

 13. Suzanne
  7 mei 2013 at 19:53 (10 jaar ago)

  Wat een leuk artikel!

 14. Cynthiiaa
  7 mei 2013 at 20:40 (10 jaar ago)

  Hurraaay voor de blending brush, maar ook de angle brush of blush brush waarmee je gemakkelijk kunt shapen. Die vind ik ook het fijnst, alhoewel de ELF Blending Eye Brush echt mijn favorietje is!

 15. Charile
  7 mei 2013 at 20:52 (10 jaar ago)

  Mooie kwasten!

 16. Eva
  7 mei 2013 at 22:37 (10 jaar ago)

  Leuk om te lezen! Mijn favoriete kwasten zijn mijn buffer en blending brush!

 17. Suzanne
  8 mei 2013 at 12:09 (10 jaar ago)

  Bdellium Toooools!