Review: Bourjois Nude SO laque & Nageltattoo kit

Laatst konden jullie al een review lezen over een gedeelte van de nieuwe zomer make-up producten van Bourjois. Heb je deze review gemist, lees het dan hier. Vandaag is het de beurt aan de nieuwe nagelproducten. Ik ontving twee verschillende lakjes uit de ‘Nude SO Laque’ collectie en een ‘Nagel Tattoo kit’, beide verrassende producten die ik in dit artikel aan jullie laat zien…

bj210

Bourjois komt met vijf nieuwe ‘SO laque glossy’ lakjes in verschillende nude tinten. Ik ontving de kleuren ’13 Tombée a pink & 14 Pamplerousse’. Leuk om te weten is dat de ‘SO laque’ nagellak één van de grootste successen is van Bourjois, dus niet zo heel gek dat ze weer nieuwe kleuren hebben uitgebracht…

De ‘SO laque’ lakjes hebben een vinylafwerking, dit zorgt ervoor dat elke kleur een prachtige glans en intensiteit krijgt. Het kwastje is zo gemaakt dat je heel nauwkeurig je nagels kunt lakken en goed in de hoekjes kunt komen. De kleuren uit de Nude collectie zijn discreet, contrasterend en glanzend, ze zorgen ervoor dat je handen elegant en gracieus eruit zien. Klinkt allemaal erg goed!

bj18

De ‘SO laque glossy’ lakjes, lakken prettig. De nagellak is niet heel dun maar ook zeker niet dik en stroperig, precies goed eigenlijk! De kwastjes werken inderdaad heel erg fijn. Wat mij wel opviel is dat deze lakjes een redelijk lange droogtijd hebben, dat is best jammer en iets om rekening mee te houden. Beide kleuren hebben twee laagjes nodig voor een volledige dekking. De ‘SO laque’ blijft helaas niet 10 dagen mooi op mijn nagels, bij mij begon de nagellak na drie dagen te chippen (ook niet slecht). De kleuren zijn trouwens niet echt heel nude, vooral ‘Pamplerousse’ is vooral heel oranje maar afgezien daarvan zijn het wel twee hele mooi tinten. Hieronder de swatches…

bj2

13 Tombée a pink

bj1

 14 Pamplerousse

De Bourjois SO laque nagellak kost €8,49

bj19

Ook komt Bourjois met nageltattoos voor deze zomer in twee varianten. Ik ontving de ‘grafische’ kit en deze figuurtjes zijn geïnspireerd op origami en is conceptueel voor een postmoderne look. De figuurtjes bestaan uit driehoeken, betoverende cirkels en majestueuze kubussen. Deze kit bestaat uit 170 tattoos, daar kun je wel een tijdje mee vooruit…

bj20

bj21

Op de achterkant vind je een duidelijke beschrijving hoe je de tattoos het beste aan kunt brengen. De beschrijving is wel in het Frans en Engels maar de plaatjes zijn ook wel erg duidelijk dus ik denk dat iedereen hier wel uitkomt. Ik vind de figuurtjes leuk en zo’n kit maakt “nailarten” lekker makkelijk, tenminste dat is de bedoeling. Hieronder zie je de nageltattoos aangebracht…

nailtattoo

Het aanbrengen van de tattoos gaat best makkelijk, het is uiteraard wel belangrijk dat je nagellak goed droog is voordat je de figuurtjes aanbrengt. De tattoo die je aan wilt brengen knip je uit, daarna verwijder je het plastic laagje en leg je het figuurtje met het papier naar boven op je nagel. Vervolgens druk je een paar seconden met een nat wattenschijfje op je nagels en in een handomdraai heb je het figuurtje aangebracht. De tattoos kun je ook op de huid aanbrengen, dit vind ik echter niet zo geslaagd. Om te zorgen dat de tattoos mooi op de nagels blijven kun je er nog voor kiezen om er een topcoat over aan te brengen.

De Bourjois Nail Tattoo kit kost €7,99.

De nagellakjes vind ik allebei erg leuk, hele mooie kleuren maar niet per se heel origineel. De nageltattoos vind ik daarentegen wel origineel en ik vind het resultaat mooi, vooral in combinatie met een topcoat omdat je het plastic laagje dan niet meer ziet.

De Collectie Nude and Tattoos van Bourjois zal vanaf mei 2014 te koop zijn bij parfumerieën en (zelfstandige) drogisterijen.

 

Dit vind je vast ook leuk...

9 Comments on Review: Bourjois Nude SO laque & Nageltattoo kit

 1. femketje
  18 april 2014 at 14:48 (6 jaar ago)

  best een leuk concept :D vind de lakjes ook erg mooi!

  Beantwoorden
 2. Axelle
  18 april 2014 at 14:58 (6 jaar ago)

  allebei erg leuke kleurtjes, de tattoos vind ik ook heel mooi!

  Beantwoorden
 3. Martina
  18 april 2014 at 15:10 (6 jaar ago)

  Die nageltattoos hoeven van mij niet zo, de lakjes vind ik wel mooi!

  Beantwoorden
 4. Amelie
  18 april 2014 at 15:23 (6 jaar ago)

  Leuke tattoo-stickertjes! Veel mooier dan het effect van een Konad-plaatje

  Beantwoorden
 5. Beautyjuf
  18 april 2014 at 15:53 (6 jaar ago)

  Pamplerousse vind ik een heel mooi kleurtje! Eigenlijk wel gek, want ik ben dol op de Smokey Eye Trio’s van Bourjois, maar heb nog maar twee nagellakjes (mini’s) van dit merk.

  Beantwoorden
 6. Jana
  18 april 2014 at 19:09 (6 jaar ago)

  Ik vind beide kleurtjes heel leuk :)

  Beantwoorden
 7. Jana
  18 april 2014 at 20:40 (6 jaar ago)

  De figuurtjes zijn erg tof :D x

  Beantwoorden
 8. Ines
  20 april 2014 at 10:56 (6 jaar ago)

  Ik vind de lakjes best mooi!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *