Review MUA deel 1: gezichtsmake-up

Dat MUA binnenkort bij Kruidvat in de schappen ligt kan je bijna niet ontgaan zijn, heel beautyblog land had het erover. Vanaf halverwege april wordt het Britse merk ‘Makeup Academy’ bij zo’n 70 vestigingen verkocht. Ik ben in ieder geval heel blij met dit nieuws, vooral omdat MUA een kwalitatief goed budgetmerk is. Qua prijs is het merk vergelijkbaar met Catrice en sommige (vergelijkbare) producten zijn zelfs goedkoper. Na afloop van het Kruidvat event kreeg ik een goedgevulde goodiebag mee naar huis met daarin o.a. producten van MUA. Uiteraard kon ik niet wachten om ze te gaan testen…

Afgelopen weekend had ik gelukkig de tijd om alvast wat make-up uit te gaan proberen, ik koos ervoor om eerst de gezichtsproducten te testen. Hierboven van links naar rechts zie je: Undress Your Skin Illuminating Foundation, Blusher in de kleur ‘Shade 4′ en een Mossic Bronzer Sunkissed Glow in de kleur ‘Shade 2′. Zoals je kunt lezen hebben de producten niet hele spannende namen, dat mag best wat creatiever! De verpakkingen vind ik ook niet heel bijzonder, wat simpeltjes maar past wat mij betreft wel goed bij een budgetmerk.

Nieuwe foundations testen vind ik altijd heel leuk om te doen, vooral omdat ik altijd hoop op een ‘flawless’ huidje. Daarnaast is mijn huid ook redelijk lastig, door o.a. droge plekjes die ik op mijn huid heb. Een hele goede budgetmerk foundation heb ik nog niet gevonden maar wie weet breng de ‘Undress Your Skin Foundation’ van MUA daar verandering in.

De foundation zit in een handige tube en bevat 35 ml. Ik heb de kleur ‘Porcelain’ en dit is de lichtste tint die verkrijgbaar is, de foundation is in drie verschillende kleuren beschikbaar en je moet maar net geluk hebben dat je tint erbij zit. Porcelain is qua kleur perfect voor mijn lichte huid, ik heb dus mazzel.

Volgens de verpakking heeft de foundation een medium dekking en bevat het product lichtreflecterende deeltjes die zorgen voor een natuurlijke glow, klinkt goed!

Qua substantie is de foundation erg dun en smeert daarom goed uit. Het liefst breng ik foundations/BB creams aan met een buffing brush, zo ook deze. De foundation heeft bijna geen geur, dit vind ik wel prettig. Eenmaal aangebracht op mijn gezicht valt meteen op dat de foundation helemaal niet zo glanzend is, op mijn huid pakt die eerder mat uit en dit is vaak niet zo’n goede combi met een droge huid. En inderdaad, schilfertjes worden behoorlijk geaccentueerd en dat is echt jammer. Voor de rest vind ik het best wel een fijne foundation. De foundation voelt namelijk prettig aan, heeft een goede dekking, een lange houdbaarheid en qua kleur matched die perfect bij mijn eigen huidskleur.

Hierboven zie je de foundation op mijn gezicht. Alleen close-up kun je de droge schilfertjes zien zitten en van een afstandje ziet de foundation er best goed uit. Toch is jammer genoeg de finish van deze foundation niet zo geschikt voor mijn droge huid, de foundation ziet er zelfs een beetje ‘cakey’ uit wat na een tijdje zelfs nog erger lijkt te worden. De MUA Undress Your Skin zag er veelbelovend uit, helaas is het product niet zo geschikt voor mijn huidtype.

MUA Undress Your Skin Illuminating Foundation €6,99

Het is bijna zomer en daar horen natuurlijk bronzers bij. Deze ‘Mossic Bronzer Sunkissed Glow’ van MUA in de kleur ‘Shade 2′ ziet er zo op het eerste gezicht prachtig uit. De bronzer is in drie verschillende kleuren verkrijgbaar. Het doosje bevat 8,9 gram en dit is een gemiddelde hoeveelheid voor een bronzer. De verpakking gaat makkelijk open en dicht, een dikke pluspunt!

De bronzer zorgt voor een sunkissed’ effect op je gezicht. De bronzer bestaat uit verschillende kleuren, in het doosje zitten lichte en donkere tinten in verschillende finishes. Hieronder een swatch…

Zoals je kunt zien aan de swatch is de bronzer super goed gepigmenteerd. De finish is voornamelijk mat met hier en daar een glittertje. Door de perfecte pigmentatie en de zachtheid van de bronzer is het belangrijk om je kwast eventjes goed af te tikken voor het aanbrengen. Doe je dit niet dan kan de bronzer behoorlijk fout uitpakken. Helemaal onderaan dit artikel kun je de bronzer op mijn gezicht zien, zoals je ziet geeft de bronzer een mooi sunkissed effect. Ik moet wel echt oppassen dat ik niet te veel aanbreng omdat de bronzer voor mijn huid eigenlijk net iets te donker is, wat dat betreft was ‘Shade 1′ net iets geschikter geweest…

MUA Mossic Bronzer Sunkissed Glow €3,99

Ten slotte heb ik ook nog een blush in de kleur ‘Shade 4′. Deze MUA blusher is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. Ik had het trouwens wel leuk gevonden als de producten kleurnamen hadden gekregen, kleurnummers vind ik altijd een klein beetje saai. De blush zit in een rechthoekig doosje, ook deze verpakking gaat makkelijk open en dicht. Het doosje bevat 2,4 gram blush, een gemiddelde hoeveelheid.

De blush is behoorlijk oranje en is mat qua finish, dat is ook goed te zien aan de swatch hierboven. Dit product is net als de bronzer super goed gepigmenteerd en is niet heel poederig, toch moet je ook met dit product voorzichtig zijn. Het is verstanding om voor het aanbrengen even je kwast af te tikken anders krijgen je wangen al gauw een iets te heftig kleurtje. Ik denk trouwens dat deze blush super mooi staat in combinatie met een donkere huid.

De blush vind ik een erg mooi kwalitatief product en staat, naar mijn mening, ook wel goed in combinatie met mijn lichte huid. Hieronder zie je een foto waar ik zowel de bronzer als de blush heb gebruikt…

MUA Blusher €2,49

Mijn eerste kennismaking met het merk MUA is redelijk positief. Misschien dat ik de producten zelf niet had uitgekozen maar ik vind ze zeker prettig en goed van kwaliteit. De foundation is voor mij misschien niet zo geschikt, toch denk ik dat dit product voor iemand met een normale/vette huid prima is. Ik ben in ieder geval na mijn eerste ervaring met MUA erg benieuwd geworden naar de rest van de producten. Binnenkort kun je op mijn blog een review lezen over een aantal oogmake-up producten, so stay tuned!

 

Dit vind je vast ook leuk...

12 Comments on Review MUA deel 1: gezichtsmake-up

 1. Laura
  31 maart 2014 at 04:58 (6 jaar ago)

  Fijne review en ook lekker snel! De foundation is dan ook niet geschikt voor mijn huidtype. De bronzer en blush gaan nog wel, maar ik zou ze persoonlijk niet kopen, denk ik.

  Beantwoorden
 2. Anneloes
  31 maart 2014 at 05:26 (6 jaar ago)

  Jammer dat de foundation voor jouw huidtype niet zo goed werkt! Mijn huid is de afgelopen tijd redelijk goed en ik vind de foundation persoonlijk wel erg fijn. Ook ik heb Porcelain, en die matcht perfect terwijl mijn andere drugstore foundations (lichtste kleuren) allemaal te donker zijn!

  Beantwoorden
 3. Dionne
  31 maart 2014 at 07:58 (6 jaar ago)

  Ziet er allemaal heel mooi uit! Ik ben heel benieuwd naar de producten!

  Beantwoorden
 4. IsabellaEliane
  31 maart 2014 at 10:29 (6 jaar ago)

  Jammer dat het niet de juiste foundation is voor jouw huidtype. Ik ben echt heel benieuwd naar MUA, ik ga zeker even langs het kruidvat zodra het in de schappen ligt !

  X

  Beantwoorden
 5. Joyce
  31 maart 2014 at 10:53 (6 jaar ago)

  Oei ik ben benieuwd hoe de foundation op mijn droge huid uit gaat pakken Sanne! Misschien voordat ik ‘m aanbreng even extra goed hydrateren! De blush & de bronzer staan je trouwens wel errrg mooi!

  Beantwoorden
 6. Axelle
  31 maart 2014 at 18:48 (6 jaar ago)

  die blush vind ik echt heel mooi!

  Beantwoorden
 7. Marloes
  31 maart 2014 at 19:11 (6 jaar ago)

  Wauw de blush is erg mooi, staat je prachtig<3

  Beantwoorden
 8. Bianca
  1 april 2014 at 01:15 (6 jaar ago)

  Toevallig niet de producten waar ik benieuwd naar ben, ik ben vooral erg nieuwsgierig naar de nagellak en oogschaduw palettes :)

  Beantwoorden
 9. Amelie
  1 april 2014 at 16:40 (6 jaar ago)

  Ziet er allemaal goed uit! Ik ben vooral benieuwd naar de paletten en ik kan niet wachten tot het in de winkels ligt!

  Beantwoorden
 10. Mandy
  2 april 2014 at 16:35 (6 jaar ago)

  Jammer van de foundation, maar de blush en de bronzer lijken me fijn!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *