Dr. Brite natuurlijke mondzorg producten

Dr. Brite natuurlijke mondzorg producten

drbrite1Sinds een aantal maanden gebruik ik diverse mondzorg producten van het merk Dr. Brite. Dit merk, opgericht door twee vrouwen,  maakt alleen gebruik van natuurlijke ingrediënten. In de producten van Dr. Brite vind je dus geen onnodige synthetische toevoegingen of kleur- en zoetstoffen. Persoonlijk vind ik dit een fijne gedachte, gezien je dagelijks deze producten gebruikt en dus binnenkrijgt en daarnaast zijn de meeste producten ook veilig te gebruiken voor kinderen van alle leeftijden. Na een aantal maanden gebruiken vertel ik je in dit artikel wat ik van deze producten vind…

drbrite3

Dr. Brite tandpasta Mint & Berrylicious

Tweemaal per dag poets ik mijn tanden met de Dr. Brite Tandpasta in de smaak Mint. Ook heb ik de ‘Berrylicious’ variant getest maar deze vind ik nét iets te zoet en minder lekker om mijn tanden mee te poetsen. Maar daarentegen vinden Emre en Milas deze tandpasta erg lekker en wordt er dagelijks met veel plezier tanden gepoetst.

drbrite6

Wat mij direct heel erg opviel tijdens de eerste keer poetsen met de Dr. Brite tandpasta is dat deze een stuk minder schuimt dan dat ik gewend ben. Hier moest ik in het begin een klein beetje aan wennen omdat je een minder “schoon” gevoel krijgt doordat het minder (of eigenlijk niet) schuimt. Toch heeft het schuimen niks te maken met hoe schoon je mond wordt, veel schuim is eigenlijk alleen maar slecht voor je mond. Het schuimende effect in tandpasta wordt meestal veroorzaakt door de stof SLS (natriumlaurylsulfaat), wat een zeepachtige stof is, en heeft verschillende bijwerkingen zoals verstoring van je smaak (we kennen allemaal wel dat sinaasappelsap na het poetsen van je tanden erg bitter gaat smaken) en daarnaast kan het het mondslijmvlies irriteren. Uit onderzoek is ook gebleken dat deze stof helemaal niet nodig is om je gebit schoon te maken. Na een aantal keren poetsen was ik gewend aan het minder schuimen en kreeg ik net zo’n fris gevoel als anders, ook omdat deze tandpasta lekker naar mint smaakt. Na het poetsen behoudt je ook zeker een tijdje deze frisheid.

De Dr. Brite tandpasta Mint bevat o.a. houtskool wat op een natuurlijke manier je tanden witter maakt. Ik heb niet direct verschil opgemerkt maar mijn tanden zien er in ieder geval goed uit en zijn van zichzelf ook al redelijk wit. Deze tandpasta bevat verder nog meer natuurlijke en organische ingrediënten, zoals kokosolie en zeezout. Deze tandpasta is vrij van fluoride en daarom ook veilig te gebruiken voor kinderen van alle leeftijden. Ik ben erg tevreden over deze tandpasta en vind het fijn dat ik er eentje heb gevonden die gemaakt is van 100% natuurlijke ingrediënten.

Dr. Brite Tandpasta Mint en Berrylicious €9

Dr. Brite Mondspray Berrylicious

Deze mondspray heeft een aardbeiensmaak en valt daarom vooral in de smaak bij kinderen. Deze spray zorgt ervoor dat je gebit en je tandvlees schoon en gezond blijft. Uiteraard heb ik deze spray ook getest en de smaak is lekker en het geeft ondanks de ‘zoetige’ smaak een fris gevoel.

Zoals in alle producten van Dr. Brite bevat deze mondspray enkel natuurlijke en biologische ingrediënten. Het is dan ook niet erg als je deze spray per ongeluk doorslikt en maakt het ook zo geschikt voor kinderen. Net als in de ‘Mint’ tandpasta bevat ook deze spray (geactiveerde) houtskool die zorgt voor een ontsmettende werking. Deze mondspray voorkomt o.a. gaatjes en houdt de mond dus gezond en kun je dagelijks tweemaal na het tandenpoetsen gebruiken.

De mondspray heb ik vooral gebruikt na het poetsen van mijn tanden. Je moet het flesje even goed schudden voor gebruik, daarna spray je een aantal keren op je boven- en ondergebit inclusief je tandvlees. Daarna spuug je het uit en je hoeft het niet na te spoelen. Je mond krijgt een heerlijke frisse smaak en dat geeft een goed gevoel.

Dr. Brite Mondspray Berrylicious €9

drbrite4

Dr. Brite Frisse Adem Spray

Wil je nog iets langer genieten van een frisse adem na het poetsen van je tanden, dan kun je de Dr. Brite Frisse Adem Spray gebruiken. Deze mondspray zit in een klein flesje en is daarom ideaal om mee te nemen in je tas zodat je gedurende de dag de frisheid kunt behouden.

Uiteraard is dit product ook gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals o.a. kokosolie, kaneelolie, pepermuntolie en Stevia-extract. Al deze bestanddelen hebben een positief effect op de gezondheid van je mond. Wat ik vooral heel fijn vind aan deze mondspray is dat het geen alcohol bevat. Alcohol heeft namelijk een uitdrogend effect en dat is juist wat je niet wilt. Een slechte adem wordt namelijk vaak veroorzaakt door een droge mond en het is dus best raar dat dit bestanddeel vaak gebruikt wordt in mondzorg producten. Daarentegen is kokosolie, wat deze spray bevat,  juist een super ingrediënt tegen een slechte adem. Voor een lijstje met nog meer bewezen middelen tegen een stinkende adem klik hier: https://www.vraagdetandarts.nl/top-10-beste-middelen-slechte-adem.

De Frisse Adem mondspray vind ik erg fijn, het geeft mij een fris gevoel en wederom is het een prettig idee dat het product alleen natuurlijke ingrediënten bevat.

Dr. Brite Frisse Adem Spray €6

Dr. Brite Mondwater Berrylicious

Ten slotte heb ik ook een aantal maanden de Dr. Brite Mondwater Berrylicious gebruikt. Dit is een mondwater die je ook na het tandenpoetsen gebruikt voor een extra stap in je mondverzorging. Deze mondwater heeft de smaak van aardbei en framboos en heeft dus een hele lekkere fruitige smaak. Dit product zorgt o.a. voor ontsmetting van je mond, houdt het tandvlees en weefsel gezond en zorgt voor een frisse adem en hier zijn o.a. houtskool, vitamine c en kokosolie verantwoordelijk voor.

Iedere keer na het tandenpoetsen heb ik deze mondwater gebruikt. Je schudt het flesje even goed en je gebruik een hoeveelheid van 3 theelepels. Laat het mondwater voor ongeveer 30 seconden in je mond, gorgel nog even en daarna kun je het mondwater uitspugen. Mijn mond voelt na gebruik fris aan, het prikkelt niet en het geeft geen ‘droog’ gevoel wat andere mondwaters nog wel eens kunnen veroorzaken.

Dr. Brite Mondwater Berrylicious €9

Ik heb de afgelopen maanden deze mondzorg producten van Dr. Brite met veel plezier gebruikt. Het is ook nog wel even leuk om erbij te vermelden dat alle producten vegan zijn, ze bevatten geen gluten en worden niet getest op dieren. Zoals altijd ben ik erg benieuwd welke producten jij graag gebruikt voor je mondverzorging en of je nieuwsgierig bent geworden naar Dr. Brite?