Hoe bespaar je op een traplift?


Hoe bespaar je op een traplift?


Heb je een traplift nodig? Dan ben je misschien al voorzichtig begonnen aan je zoektocht. Je hebt dan al ontdekt dat zo’n lift niet bepaald goedkoop is. Gelukkig hoef je niet altijd de hoofdprijs te betalen voor een traplift, want er zijn manieren om hierop te besparen. Het probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe ze dit doen. Daarom helpen wij je hier een handje bij door een aantal handige tips op een rijtje te zetten.

Vergelijk aanbieders met elkaar

Wie online op zoek gaat naar een traplift, ontdekt al snel dat er verschillende aanbieders zijn. Omdat veel mensen het liefst niet al te veel tijd steken in het vinden van zo’n lift, wordt hij soms bij de eerste beste aanbieder gekocht. Als je deze aanpak hanteert, betaal je waarschijnlijk onnodig veel.

Wil je besparen op een traplift? Vergelijk aanbieders dan met elkaar voordat je een knoop doorhakt. Dit kun je het beste doen door offertes op te vragen bij verschillende partijen. Zodra je alle offertes ontvangen hebt, leg je deze naast elkaar. Baseer je keuze niet alleen op de prijs, maar lees ook de traplift info goed door. Je voorkomt zo dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.

Kies voor een tweedehands traplift

Een nieuwe traplift is een behoorlijke investering. Heb je er echt eentje nodig? Denk dan niet dat je hier altijd de hoofdprijs voor betaalt. In plaats van een nieuwe zijn er ook tweedehands trapliften te koop. Omdat je niet de eerste gebruiker bent van dit hulpmiddel, liggen de traplift prijzen een stuk lager. In vergelijking met een nieuwe traplift bespaar je al snel enkele honderden euro’s met een tweedehands traplift.

Huren in plaats van kopen

Als je steeds minder mobiel wordt, is een traplift kopen interessant. Dit is meestal niet het geval als je maar voor kortere tijd zo’n lift nodig hebt. Zodra je hersteld bent, kun je waarschijnlijk weer zelf traplopen. Een traplift huren biedt dan uitkomst. Je betaalt in dat geval alleen voor de periode waarin je dit hulpmiddel gebruikt. De lift wordt op de gewenste datum geïnstalleerd en op de einddatum weer gedemonteerd.

Heb je structureel een traplift nodig, maar kun jij het je niet veroorloven om er eentje te kopen? Huur er dan eentje. Probeer in ieder geval nooit om toch zelf de trap op en af te komen, want het is wachten tot dit misgaat.

Laat tijdig onderhoud uitvoeren

Deze laatste tip heeft geen betrekking op het kopen van een traplift, maar toch kan hij je helpen om geld te besparen. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, verklein je namelijk de kans dat er onderdelen beschadigd raken. Als dit wel gebeurt, werkt de traplift misschien niet meer. Daarbij komt dat de kosten voor reparatie of vervanging van een onderdeel hoog op kunnen lopen. Onderhoud is weliswaar ook niet gratis, maar hier ben je aanzienlijk minder geld aan kwijt. Bovendien verleng je de levensduur van je traplift door hem regelmatig te onderhouden, waardoor je er jaren mee vooruit kunt.