3 x inspiratie voor een kinderkamer

Als ik iets leuk vind om te doen is bezig zijn met interieur en dan vooral het inrichten van kinderkamers. Ik vind het heerlijk om Pinterest, online interieur winkels en Instagram af te struinen voor de nodige inspiratie. Onlangs zijn wij verhuisd en moesten er weer twee nieuwe kamertjes voor onze kinderen ingericht worden, je begrijpt, hier werd ik heel erg blij van!

De kamer van Emre is qua spullen niet heel anders geworden maar de kamer van Milas heeft een ware metamorfose ondergaan. Omdat hij bijna twee wordt, leek het mij leuk om een echte stoere peuterkamer te maken. Al maanden geleden begon ik met het verzamelen van allerlei leuke spulletjes bij verschillende winkels zoals Emob, Hema en H&M Home en nadat we verhuisd waren kon het echte inrichten gaan beginnen. Ik ben ik heel blij met het eindresultaat en onlangs deelde ik ook op mijn Instagram wat foto’s van Milas zijn kamer, mocht je hier nieuwsgierig naar zijn geworden.

Wanneer ik op zoek ga naar inspiratie dan zie ik ontzettend veel leuke dingen voorbij komen, eigenlijk veel te veel ideeën voor slechts één kamertje. Daarom leek het mij wel een goed idee om mijn opgedane inspiratie met jullie te delen, daarom hieronder 3 x leuke kinderkamer inspiratie…

Vrolijk & speels

kinderkamer1

1. Emob €135,- / 2. I Love Speelgoed €25,- / 3. Eno Studio €299,- / 4. Kwantum €40,- / 5. H&M Home €19,99 / 6. PS Ik hou van Jou €39,95 / 7. Ay-Kasa €14,95 / 8. OYOY €75,-

Boho kids!

kinderkamer21. Sas & Belle €29,50 / 2. Liewood €49,95 / 3. Kidsdepot €49,95 / 4. Mintimoon €395,- / 5. Lidor €19,95 / 6. Kidsdepot €69,95 / 7. Gras onder je voeten €129,95

Voor de dierenvriend

kinderkamer3

1. Emob €325,- / 2. Lilipinso €14,95 / 3. Done by Deer €49,95 / 4. H&M Home €24,99 / 5. Kidsdepot €34,95 / 6. OYOY €95,- / 7. Fiona Walker 69,95

Ten slotte wil ik jullie nog wat tips meegeven wanneer je een kinderkamer gaat inrichten. Want hoe ga je van start, wat zijn leuke adresjes en hoe zorg je ervoor dat het één mooi geheel wordt?

  • Voordat je begint met het kopen van spullen, ga eerst op zoek naar inspiratie. Wie weet hebben de bovenstaande collages voor de nodige inspiratie gezorgd maar ga ook net als ik Pinterest, leuke online shopadresjes af (via de website van Flavourites kun je leuke kinderwinkels vinden) en Instagram accounts. Zoek op tags zoals; kinderkamer, babykamer, peuterkamer, kidsinterieur etc. Ook kun je natuurlijk met behulp van Pinterest een moodboard maken met allerlei afbeeldingen die jouw aanspreekt. Zo kun je ook direct zien dat wat je in je hoofd hebt zitten, ook echt een mooi geheel is en goed bij elkaar past.
  • Bepaal een mooie basiskleur(en) voor de kamer. Ga naar de bouwmarkt en neem wat staaltjes mee met kleuren die je aanspreekt. Bekijk met behulp van deze staaltjes welke kleuren mooi zijn bij de ruimte en eventuele spullen die je op het oog hebt. Denk ook goed na over welke sfeer je wilt creëren. Wil je bijvoorbeeld een vrolijke kamer, ga dan bijvoorbeeld voor een gele kleur. Wil je een rustige sfeer, ga dan voor een mooie pastelkleur of een diepblauwe kleur. Online kun je trouwens ook wel vinden wat de betekenissen zijn van verschillende kleuren en wat een bepaalde kleur doet met een ruimte, gewoon eventjes Googlen.
  • Ook is een statement muur heel leuk in een kinderkamer. Kies bijvoorbeeld een tof behangetje uit in de stijl van jouw keuze of ga voor een prachtige muurschildering. Online kun je ontzettend veel toffe behang vinden, maar ook winkels zoals Kwantum en Karwei hebben de leukste behangetjes voor een kleine prijs dus vergeet ook vooral niet daar te kijken.
  • Vergeet ook vooral niet een kijkje te nemen op websites zoals Marktplaats, of loop eens naar binnen bij een Kringloopwinkel. Je vindt hier vaak heel leuke vintage peuter en kinderstoeltjes, en inmiddels heb ik ook al meerdere op de kop getikt.

Mocht jij binnenkort een kinderkamer gaan inrichten, dan hoop ik dat je met dit artikel voldoende inspiratie hebt opgedaan. Ik ben heel erg benieuwd welke van de drie collages jouw favoriet is?

(dit artikel is in samenwerking met Emob)

Comments are closed.